Λ. Γαβαλάς: Μέσα από τη φυλακή δηλώνει: ” Αβάσιμη και παράνομη η κράτησή μου”

Με επιστολή που έστειλε στο site του Πέτρου Κωστόπουλου ο Λάκης Γαβαλάς δηλώνει πως βρίσκεται άδικα μέσα στη φυλακή και εξηγεί τους λόγους της αβάσιμης και παράνομης όπως ο ίδιος ισχυρίζεται κράτησής του.

Ο διάσημος επιχειρηματίας που συνελήφθη 4 φορές και βρίσκεται 6 μήνες στη φυλακή δηλώνει στο pkool

“Σε σχέση με το αν οφείλει η εταιρία ΦΠΑ ή όχι

«Όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, έχω δύο εταιρίες εδώ 25-30 χρόνια που απασχολούσαν τις καλές εποχές, 180-200 άτομα προσωπικό. Αποτέλεσμα επίπονου μόχθου και δουλειάς από μικρό παιδί.
Ουδέποτε ασχολήθηκα με τις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρίας προς τους τρίτους και το δημόσιο. Αυτό ήταν δουλειά των οικονομικών διευθυντών και του λογιστηρίου. Ο δικός μου τομέας ήταν ο εμπορικός. Αυτό ξέρω να κάνω, σε αυτό είμαι καλός. Καθ΄ όλη τη διάρκειά τους, έχουν αποδώσει, κυριολεκτικά, εκατομμύρια ευρώ στο κράτος από φόρους και έχουν ζήσει από αυτές πάνω από 200 οικογένειες»


Η προσωρινή κράτηση:
“Είμαι έξι μήνες στη φυλακή, με απλές εικασίες. Η κράτησή μου βοηθάει να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη στο συμπέρασμα, ότι η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, οφείλεται στα πρόσωπα που δεν πλήρωσαν τους φόρους τους, παρόλο
που εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, γιατί πλήρωνα πάντα τους φόρους μου. ‘Έτσι η παγκόσμια οικονομική κρίση που παράσυρε στη δίνη της μια αδύνατη και υπερχρεωμένη Ελλάδα, δεν παίζει κανέναν ρόλο»

«Ενώ καταφεύγω στα Συμβούλια και αναφέρω όλα αυτά που αποδεικνύουν το αβάσιμο και παράνομο της κράτησής μου, καμιά απάντηση δεν παίρνω, μόνο ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται κατά κύριο λόγο στη φοροδιαφυγή, δηλαδή αν πληρώσω εγώ για τα “σπασμένα” όλων η χώρα θα σωθεί. Θα φτιάξουν όλα ως δια μαγείας».

Read More

And More