Λ. Λαζάρου: “Μπορούμε για δύο τρία χρόνια να ζήσουμε χωρίς αστακό!”

Για την οικονομική κρίση και το πόσο έχει επηρεάσει την πελατεία των εστιατορίων, τα πρώτα του βήματα ως μάγειρας, αλλά και για τα πιάτα που θα πρότεινε στους αρχηγούς των κομμάτων μίλησε ο Λευτέρης Λαζάρου.

“Το θέμα είναι πώς θα επηρεάσουν τα εστιατόρια την κρίση…”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην “Espresso” και εξήγησε: “Εγώ στο “Βαρούλκο” τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να αφαιρέσω από τον κατάλογο τα ακριβά πιάτα. Μπορούμε για δύο τρία χρόνια να ζήσουμε χωρίς αστακό, χωρίς τη μεγάλη γαρίδα, χωρίς την καραβίδα που την αγόραζα πενήντα πέντε ευρώ. Έτσι, σαμποτάροντας όλοι αυτά τα προϊόντα θα αρχίσουν να ισορροπούν τα πράγματα, καθώς θα αναγκασθούν να αναθεωρήσουν αυτές τις υπερβολικές τιμές, με αποτέλεσμα να βγούμε όλοι κερδισμένοι μελλοντικά”.
Ο ίδιος δήλωσε πως τα πράγματα είναι δύσκολα αυτήν την περίοδο, αλλά ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να εμπιστεύεται τα ελληνικό προϊόντα. “Χρόνια τώρα υποστηρίζω την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια. Γιατί, αν δεν είχαμε ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες, τα “πρώτα” ψάρια θα είχανε φθάσει τα πενήντα ευρώ. Ενα λαβράκι στον φούρνο μαρινάτο, ένα λαβράκι με λαδολέμονο και με λίγη μουστάρδα μέσα ή ξύσμα λεμονιού ή μαγιονέζα, ακόμα και λίγο εστραγκόν για κάτι πιο προωθημένο, είναι πολύ ωραία πιάτα και σχετικά οικονομικά. Υπ’ οψιν ότι το λαβράκι είναι πλέον πιο φτηνό από τον γαύρο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια και την οικογένειά του, ο ίδιος ανέφερε: “Γεννήθηκα στον Πειραιά, στην Ευαγγελίστρια. Ο πατέρας μου, καραβομάγειρας, η μητέρα μου, μια πάρα πολύ καλή νοικοκυρά. Εμαθα τη δουλειά στα καράβια. Οι… σπουδές μου ήταν στο κρουαζιερόπλοιο και το μάστερ στο “Βαρούλκο”. Η σύζυγός μου είναι γιατρός. Έχουμε δύο κόρες, μία γάτα και έναν σκύλο και είμαστε ευτυχισμένοι δουλεύοντας πολλές ώρες εγώ και η γυναίκα μου. Εχουμε γεμίσει τα δύο ψυγεία με… χαρτάκια για να συνεννοούμαστε”.
Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς και τα πιάτα που θα ταίριαζαν στον καθένα ο Λευτέρης λαζάρου είπε: “Στον Γιώργο Παπανδρέου, ένα πιάτο… τιμωρίας. Γιατί καθυστερεί πολύ. Κάτι που να τον κάψει. Να τον κάνει να σπιντάρει. Μια ελληνική πιπεριά καρατζοβέικη με ψάρι μουρμούρα. Στον Αντώνη Σαμαρά, ένα πιλάφι με κοτόπουλο. Εχει αρχίσει να λέει τόσα πράγματα σαν να μη ζει εδώ, αλλά στην Αμερική και μας μιλάει κινέζικα. Στο Γιώργο Καρατζαφέρη, κρύο πιάτο. Θέλει πάγο μερικές φορές. Τσιπούρα μαρινάτη με μεγάλη οξύτητα. Στην Αλέκα Παπαρήγα, ένα σιταρένιο γλυκό ή μια φρουτοσαλάτα χωρίς κόκκινα φρούτα. Το κόκκινο μας τελείωσε. Στον Αλέξη Τσίπρα, μια χυλόπιτα με ξυσμένη μυζήθρα, καμένη, να νιώσει το έντονο αλάτι στον ουρανίσκο, γιατί λέει κι αυτός διάφορα”.

Read More

And More