Ανακάλυψε τη διαδρομή του τέλειου Nespresso σου!

Εντάξει, λιώνεις να βλέπεις τον George Clooney να απολαμβάνει έναν Νespresso αλλά μην μένεις μόνο εκεί! Ο καφές εσπρέσσο είναι τέχνη και θέλει την αντίστοιχη αντιμετώπιση!
Πίσω από αυτόν τον υπερ-τέλειο καφέ που με τόση προσήλωση απολαμβάνει ο πιο hot άντρας του πλανήτη υπάρχει μια ολόκληρη τέχνη που η Nespresso σε προσκαλεί να τη γνωρίσεις!

Πρέπει να το παραδεχτούμε: η ζωή χωρίς καφέ θα ήταν… βαρετή! Είναι ίσως η πιο απολαυστική συνήθεια, η πρώτη σου ενέργεια κάθε πρωί, μετά το φαγητό, με φίλους, μια χαλαρή Κυριακή. Ο καφές είναι… ζωή!

Ειδικά τώρα που οι γιορτές κοντοζυγώνουν έχουμε πολλά να σου πούμε και να σου δείξουμε για να κάνεις το πιο τέλειο δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα και να απολαύσετε όλοι μαζί τις εκλεκτές ποικιλίες καφέ Nespresso!

Θέλω να σου πω, λοιπόν, μια ιστορία! Για να έρθει στα χέρια σου αυτή τη μοναδική, υπέροχη, με τέλειες αναλογίες κάψουλα που τόσο απλά και εύκολα βάζεις σε μια μηχανή καφέ Nespresso κάνει ένα ολόκληρο ταξίδι, ένα ταξίδι με πολύ άρωμα, πολύ… ξεδιάλεγμα και πάνω από όλα μεγάλη προσοχή για να απολαμβάνεις τον καλύτερο καφέ από τις Εκλεκτές Ποικιλίες Καφέ Nespresso! Αυτές δηλαδή που πίνει και ο George, what else?

Το ταξίδι από την άκρη της γης!
Οι Ειδικοί του Καφέ Nespresso εξερευνούν τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, για να εντοπίσουν τις πιο σπάνιες ποικιλίες. Η τελειότητα δεν είναι τυχαία. Ο καφές μεταγγίζεται με τα πλέον ουσιώδη στοιχεία του περιβάλλοντός του: έδαφος, υψόμετρο, γεωγραφικό πλάτος, βροχόπτωση, ηλιοφάνεια.


Ήξερες άραγε ότι ο καφές προέρχεται από ένα τόσο δα… κερασάκι που συλλέγεται μόνο ώριμο και μόνο με τα χέρια;
Τα ώριμα κεράσια, μετά την επεξεργασία τους, κατηγοριοποιούνται κατά μέγεθος, πυκνότητα και χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται, ότι η τελική γεύση που αποδίδουν είναι άψογη. Το τελευταίο στάδιο αξιολόγησης για τον νωπό καφέ είναι η διαλογή σύμφωνα με το χρώμα, η οποία γίνεται χειρωνακτικά και ηλεκτρονικά. Ένας κόκκος μπορεί να διαθέτει το σωστό μέγεθος και πυκνότητα, αλλά τα χρώματά του να δηλώνουν ζημιά ή ατέλεια Ένας μόνο ελαττωματικός κόκκος μπορεί να καταστρέψει μία ολόκληρη παρτίδα, γι’ αυτό η διαλογή γίνεται πολλές φορές!

Και αφού γίνει η διαλογή το ταξίδι συνεχίζεται με τη μεταφορά των κόκκων που θα πάνε για καβούρδισμα. Για να διατηρηθούν οι νωποί κόκκοι καφέ φρέσκοι και μεστοί γεύσεων, πρέπει κατά τη μεταφορά του και την αποθήκευσή του να αποφευχθεί οποιαδήποτε αλλοίωση από τη θερμότητα και την υγρασία που μπορεί να προκαλέσει απώλεια γεύσεων και αρωμάτων.

Για τον λόγο αυτόν, η Nespresso καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να διασφαλίσει ότι ο καφές – από τη στιγμή που αποθηκεύεται στην Ευρώπη – φυλάσσεται σε ελεγχόμενες συνθήκες με σταθεροποιημένη θερμοκρασία. Επίσης, είναι εξίσου ζωτικής σημασίας να διαχωριστεί ο καφές από άλλα προϊόντα, ώστε να αποφευχθούν οι επιμολύνσεις και να ελέγχεται η ποιότητα του αέρα μέσω φίλτρων.


Πριν από τη διαδικασία καβουρδίσματος, οι Ειδικοί του Καφέ διενεργούν μία σειρά γευστικών δοκιμών και ελέγχων, για να βεβαιωθεί ότι κάθε σάκος νωπού καφέ ανταποκρίνεται στις φυσικές και αισθητηριακές προδιαγραφές. Επιλέγουν τις εκλεκτότερες σοδειές παγκοσμίως, οι οποίες είναι γνωστές και ως «Γκουρμέ» ή «Ειδικοί» (Specialty) καφέδες και αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Από αυτό το κομμάτι, μόνο ένα 10% με 20% πληροί τα ποιοτικά κριτήρια που θέτει η Nespresso.
Το καβούρδισμα επιτρέπει στους νωπούς κόκκους καφέ να αναπτύξουν την αρωματικό δυναμικό τους και τη γεύση τους. Το σύντομο και ελαφρύ καβούρδισμα διατηρεί τη φυσική οξύτητα του καφέ, ενώ το παρατεταμένο και πιο έντονο καβούρδισμα προσθέτει πικράδα και σώμα. Οι παράμετροι του καβουρδίσματος ορίζονται από τους Ειδικούς Καβουρδίσματος της Nespresso ανάλογα με την προέλευση και το γευστικό προφίλ κάθε Εκλεκτής Ποικιλίας. Η δεξιότητα εξασφαλίζει συνέπεια σε κάθε κούπα ροφήματος, σε κάθε χρονιά σοδειάς, ανεξάρτητα από τις εποχιακές αλλαγές.
Μετά το καβούρδισμα, οι κόκκοι καφέ αλέθονται σε σκόνη. Η λεπτότητα της σκόνης αυτής υπολογίζεται με ακρίβεια, για να ταιριάζει στη συγκεκριμένη Εκλεκτή Ποικιλία. Η επιλογή του σωστού βαθμού άλεσης είναι το κλειδί για τη βέλτιστη εκχύλιση του καφέ. Χάρη στην απαράμιλλη τεχνογνωσία της, η Nespresso θέτει τη σωστή ισορροπία, με σκοπό να εναρμονιστούν η οξύτητα, η πικράδα και οι αρωματικές νότες.

Το ταξίδι τελειώνει στο… φλιτζάνι σου!
Μετά από τόση διαδικασία και προσεκτική επιλογή, δημιουργούνται οι κάψουλες της Nespresso, οι οποίες πρέπει να σου πω ότι ανακυκλώνονται πλήρως εφόσον τις πας στα σημεία συλλογής τους!

Τοποθέτησε με περισσή μαεστρία την κάψουλα με την αγαπημένη σου γεύση από τη μεγάλη ποικιλία της Nespresso σε μια μηχανή καφέ Nespresso και απόλαυσε το πιο τέλειο φλιτζάνι καφέ!



Να σου πω τα πιο… αρωματικά νέα;
Επειδή πλησιάζουν Χριστούγεννα, η Nespresso θέλει να γεμίσεις τις μέρες σου με γεύσεις γλυκές, πικάντικες και αρώματα μπισκότου! Και μιλάμε για τη νέας της σειρά καφέ Limited Edition Variations που αντλεί την έμπνευσή της από τα ζεστά αρώματα των γιορτών και έχει σκοπό να ενθουσιάσει τις αισθήσεις, χαρίζοντας νότες πλούσιας πικρής σοκολάτας, βανίλιας, γλυκού αμύγδαλου, αρωματικού κάρδαμου και πικάντικου τζίντζερ. Η σειρά Variations περιλαμβάνει τρεις υπέροχα ισορροπημένους καφέδες, που έχουν σαν βάση τους την Εκλεκτή Ποικιλία Livanto, η οποία διαθέτει το ιδανικό προφίλ, για να συμπληρώσει διαφορετικές γεύσεις.
Καθώς θα διατίθενται για περιορισμένο χρόνο στη διάρκεια των εορτών, οι Variations προτείνονται επίσης σε ειδικά πακέτα δώρου, βοηθώντας να προσφέρεις στους λάτρεις του καφέ στη ζωή σου την εμπειρία καφέ Nespresso!

Σου χω κι άλλα γιορτινά νέα!
Η πρωτοτυπία για το 2015 είναι το εργαλείο εύρεσης δώρου Nespresso που αφαιρεί κάθε άγχος από την αναζήτηση του τέλειου δώρου. Μέσα από ένα απλό ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις όπως, εάν ο παραλήπτης του δώρου αγαπά τον cappuccino, ή αν προτιμά πιο έντονο espresso ή ενθουσιάζεται με σοφιστικέ αξεσουάρ καφέ, μπορείς να βρεις το ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους σου που λατρεύουν τον καφέ από μία μηχανή espresso μέχρι πακέτα δώρου με αξεσουάρ καφέ!

Θέλω τον Nespresso μου τώρα!

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ
www.nespresso.com (από κινητά http://m.nespresso.com).

ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
800 11 71 300 (χωρίς χρέωση από σταθερό εντός Ελλάδος), 210 67 71 300, 210 67 71 301

ΠΗΓΑΙΝΕ
NESPRESSO Boutiques στην Ελλάδα
-Λ. Κηφισίας 168, Ν. Ψυχικό 11525
-Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 21, Κολωνάκι 10674
-Λεβίδου 11, Κηφισιά 14562
-Μητροπόλεως 36 & Πλουτάρχου, Θεσσαλονίκη 54623

Read More

And More