Λαέρτης Βασιλείου στο “Μαζί σου”: Τι απαντά για τις δηλώσεις που έκανε για το θάνατο Κατσίφα στην αλβανική τηλεόραση

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του στην αλβανική τηλεόραση, ανήμερα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο Λαέρτης Βασιλείου μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή “Μαζί σου” αναφέροντας πως πολλά από τα λεγόμενά του έχουν παρερμηνευτεί. Και ξεκαθάρισε πως έδωσε συγχαρητήρια στην αλβανική αστυνομία, όχι για το θάνατο του Κατσίφα, αλλά για τη στάση που κράτησε στην κηδεία του και “δεν έπεσαν στην παγίδα να αντιδράσει στα συνθήματα που ακούστηκαν”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Για μια ακόμη φορά εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και στην μάνα που κλαίει το παιδί της, τον οποίο παραπλάνησαν και χρησιμοποίησαν τα οποία εγώ έχω καταδικάσει σε οποιαδήποτε μεριά των συνόρων. Δεν συμφωνώ με τις εχθροπραξίες και τους ανθρώπους που θέλουν να χαλάσουν το κλίμα καλής γειτνίασης ανάμεσα στις δυο χώρες”, ανέφερε αρχικά ο Λαέρτης Βασιλείου.

Απαντώντας στην ερώτηση της Τατιάνας Στεφανίδου “σε ποιο περιστατικό αναφερόταν όταν δήλωσε πως Αλβανία – Ελλάδα έχουμε 1-0 και πως οι Αλβανοί έπραξαν σωστά”, απάντησε το εξής:

“Εξήγησα πολύ καλά ότι την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν τους εκπροσωπούν τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν αυτήν τη γέφυρα και την προσπάθεια να έρθουν σε μια συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας… Επειδή κουβαλάω μέσα μου και τις δυο γλώσσες και τους δυο πολιτισμούς η δήλωση που έκανα αναφερόταν στην παρεμπόδιση αυτών που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τις σχέσεις αυτές”.

Με παρέμβασή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Βόρειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος ρώτησε τον Λαέρτη Βασιλείου: “Έπραξε σωστά η αλβανική αστυνομία σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ενώ μπορούσε να τον συλλάβει ζωντανό”

“Αυτό που έχω απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση είναι πως σε οποιαδήποτε χώρα, αν ένας πολίτης κρατώντας ένα καλάσνικοφ, χωρίς να προκληθεί από τίποτα αρχίζει και πυροβολεί εναντίον της αστυνομίας, είναι χρέος της αστυνομίας να τον εμποδίσει”, ανέφερε και συμπλήρωσε: “Από τις πληροφορίες που έχω, ξέρω ότι έγινε έκκληση στον εκλιπόντα να παραδώσει τα όπλα του και να παραδοθεί. Στην έκκληση αυτή απάντησε με πυρά και οι άνθρωποι απάντησαν με πυρά. Από εκεί και πέρα τα Υπουργεία των δυο χωρών θα ασχοληθούν με τα υπόλοιπα”.

Στη συνέχεια των δηλώσεων του, ο ηθοποιός απάντησε σε όσους τον απειλούν μέσα από τα social media το εξής: “Θέλω να τους πω ότι αυτές οι δυο χώρες έχουν υποφέρει από τα ακραία στοιχεία και πρέπει να υπάρχει ένα κλίμα αδελφοσύνης” και συνέχισε: “Προσπαθώ να υπερασπιστώ ο,τιδήποτε είναι καλό για το ελληνικό και το αλβανικό στοιχείο”.

Τέλος, στην ερώτηση αν έδωσε συγχαρητήρια στην αλβανική αστυνομία για την αφαίρεση της ζωής του Κατσίφα, ο Λαέρτης Βασιλείου ξεκαθάρισε: “Εγώ έδωσα συγχαρητήρια για το γεγονός ότι οι αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις δεν έπεσαν στην παγίδα να αντιδράσουν σε συνθήματα που ακούστηκαν στην κηδεία. Δεν θα μπορούσα ποτέ να δώσω συγχαρητήρια για την αφαίρεση μιας ζωής και το θάνατο ενός ανθρώπου”.

Read More

And More