Λάκης Λαζόπουλος… Μάθετε όλα όσα δεν ξέρετε για το “Τσαντίρι” του ! Τρυπώσαμε στα παρασκήνια και τα είδαμε όλα…

Για άλλους είναι ένας…σύγχρονος Αριστοφάνης,για άλλους είναι ο…«Μίστερ 60,0%», για άλλους είναι ένας ισχυρός άνδρας που γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της σόου – μπιζ και της τηλε-εξουσίας ειδικότερα,για άλλους απλά είναι ο Λάκης,ο Λάκης τους,που κάθε Τρίτη βράδυ ανοίγει την πόρτα του σπιτιού τους,αλλά και της καρδιά τους,κάθεται εκεί μαζί τους στον καναπέ και τους παρασύρει σε ένα μοναδικό ταξίδι, στο ταξίδι της σάτιρας…

Τι έχει απομείνει άραγε που δεν έχει ειπωθεί και μπορούμε να πούμε για τον Λάκη Λαζόπουλο; Όσο το «Τσαντίρι» του κάθε εβδομάδα εκτοξεύεται όλο και ψηλότερα στους πίνακες τηλεθέασης,τόσο η…φρενίτιδα για τον Λάκη φουντώνει.Όποιο κανάλι και να πατήσεις,όποιο περιοδικό και να ξεφυλλίσεις,σε όποιο καφέ και να κάτσεις,σε όποια παρέα και αν βρεθείς,όλοι μιλούν και προσπαθούν να εξηγήσουν όλο αυτό που συμβαίνει,όλο αυτό το…μαγικό που ακολουθεί αυτόν τον άνθρωπο. Ο Λάκης Λαζόπουλος ,όμως, ίσως δεν είναι απλώς ένας καλλιτέχνης,αλλά ένα…φαινόμενο και τα φαινόμενα πολύ απλά δεν μπορούν να…ερμηνευτούν.

Τι είναι αλήθεια ο Λάκης Λαζόπουλος; Ο Λάκης πάνω απ ΄όλα είναι ένας ευφυής άνθρωπος,είναι ένας ευφυής καλλιτέχνης.Εκτός από ταλέντο διαθέτει κι ένα κοφτερό μυαλό που καμιά φορά μπορεί ακόμα και να σε τρομάξει και αυτή είναι πιθανότατα και η μεγαλύτερή του διαφορά από όλους τους άλλους.

Ο Λάκης έχει μάθει εδώ και πάρα – πάρα πολλά χρόνια μέσα από την δουλειά του να λέει χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος ότι σκέφτεται…Έχει μάθει να λειτουργεί χωρίς…κανόνες και δεν τον ενδιαφέρει να είναι αρεστός σε όλους.Αυτός άλλωστε είναι και ο κυριότερος λόγος που έχει αποκτήσει και πολλούς…εχθρούς. Άλλωστε,προσωπικότητες όπως ο Λάκης, έχουν ή φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς.Ενδιάμεση, χλιαρή κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει.Δεν είναι ο ίδιος …χλιαρός άνθρωπος,οπότε δεν μπορεί και να προκαλέσει χλιαρά συναισθήματα.

…Και όσο η επιτυχία του Λάκη κορυφώνεται,τόσο μεγαλώνει και το κλαμπ όλων εκείνων που ενοχλούνται όταν βρίσκονται στο στόχαστρο της σάτιράς του,φτάνοντας στο σημείο να θέτουν…καίρια ερωτήματα,όπως είναι εκείνο το περιβόητο για το…αν υπάρχουν ή όχι όρια στην σάτιρα!

Βέβαια ,από την άλλη μεριά οφείλουμε να πούμε, πως ο Λάκης έχει και τις…σατιρικές εμμονές του.Σατιρικές εμμονές που έχουν οδηγήσει σε κόντρες όλα αυτά τα χρόνια οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με την πρώτη και καλύτερη Μιμή Ντενίση,με τον Αλέξη Κούγια,με τον Κώστα Πρέκα,με τον Στηβ Κακέτση,με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου,με τον Ανδρέα Μικρούτσικο,με την Άννα Δρούζα,με την Εφη Σαρρή, με τον Νίκο Καρβέλλα,αλλά και με την Αννίτα Πάνια.

Όσο για τους φαν του Λάκη τι να πούμε; Αρκεί μία Τρίτη βράδυ να περάσετε έξω από τις εγκαταστάσεις του Alpha , όπου φιλοξενείται η εκπομπή.Επικρατεί το αδιαχώρητο… Οι συμμετοχές όλων όσων θέλουν να παρακολουθήσουν το «Αλ Τσαντίρι» από κοντά έχουν γίνει…χιλιάδες.Το πολυπόθητο χαρτάκι που θα σου εξασφαλίσει την είσοδο στο πλατό μοιάζει πια…μαγικό.

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορεί κανείς να τηλεφωνεί για να δηλώσει συμμετοχή,δεν σταματούν να χτυπούν στιγμή,24 ώρες το 24ώρο,7 μέρες την εβδομάδα, τρελαίνοντας τις κοπέλες που έχουν αναλάβει πραγματικά το δύσκολο αυτό έργο να μιλούν με τον κόσμο και να τον εξυπηρετούν.Η τρέλα των…Λαζοπουλικών οπαδών για να δουν από κοντά τον Λάκη φτάνει πια σε τέτοιο σημείο,που μέχρι και…μέσον επιστρατεύεται να για μπορέσει κανείς να ζήσει μία Τρίτη στο πλατό μαζί του.

Βλέπετε,όλες κι όλες οι θέσεις είναι 800…Πόσες θέσεις ακόμα θα μπορούσε να έχει ένα απλό,τηλεοπτικό πλατό.Δεν είναι δα και…θέατρο! Αν και το «Αλ Τσαντίρι» στην ουσία είναι το…θέατρο στην τηλεόραση και συγκεκριμένα η…επιθεώρηση στην τηλεόραση.

Μία ώρα πριν τις εννιά και ο κόσμος στριμώχνεται σαν τις σαρδέλες έξω από το στούντιο.Νέοι αλλά και ηλικιωμένοι, φοιτητές αλλά και μαμάδες,ελεύθεροι αλλά και ζευγαράκια, όλοι θέλουν να δουν από κοντά τον Λάκη…Και αναρωτιέσαι, αυτοί οι άνθρωποι δεν τον είχαν δει ποτέ στο θέατρο;

Μέσα εκείνος ετοιμάζεται πυρετωδώς κάνοντας πρόβα στα τραγούδια και σε ότι θέλει να πει,προκειμένου να είναι πανέτοιμος μέχρι τις 9.00 το βράδυ που θα πέσουν οι τίτλοι της εκπομπής… Τα αιρ-κοντίσιον δουλεύουν ασταμάτητα και συνήθως δύο μεταλλικοί ανεμιστήρες παράλληλα…αγκομαχούν πάνω στην σκηνή αφού ο Λάκης δεν αντέχει την ζέστη.Όλοι μέσα είναι κουκουλωμένοι με μπουφάν κι εκείνος από την υπερένταση είναι καταϊδρωμένος.

Η πρόβα δεν αργεί να τελειώσει…Η μουσική δυναμώνει,οι πόρτες ανοίγουν και το ανυπόμονο κοινό ορμάει στον χώρο,ψάχνοντας να βρει την θέση στην οποία πρέπει να κάτσει. Αρχικά πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε…συναυλία,σε …πάρτι.Μόλις πέντε λεπτά πριν τις 9.00,ο Λάκης εισβάλλει ξανά στο πλατό χορεύοντας και δίνει το σύνθημα για να αρχίσει το μεγαλύτερο τηλε-πάρτι που έχει στηθεί ποτέ σε τηλεοπτικό πλατό.

Τρία,δύο,ένα, είμαστε στον αέρα…Το ταξίδι με προορισμό τον πλανήτη γέλιου,του αληθινού γέλιου,του γέλιου από καρδιάς που τόσο λείπει από την καθημερινότητά μας, ξεκινά.Εσείς δεν έχετε από το να…προσδεθείτε και να το απολαύσετε!
ΥΓ : Το πρώτο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» βγήκε στον αέρα στις 16 Νοεμβρίου του 2004.Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή η τρελή επιτυχία του προγράμματος σημειώθηκε σταδιακά.Την πρώτη σεζόν το «Τσαντίρι» από πλευράς τηλεθέασης τα πήγε απλώς συμπαθητικά,αφού το παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 599.043 τηλεθεατές.Την δεύτερη σεζόν άρχισε να παίρνει τα…πάνω του φτάνοντας τους 736.253 τηλεθεατές,ενώ τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά τηλεθέασης πραγματικά …ζαλίζουν,καθηλώνοντας κάθε εβδομάδα μπροστά από την τηλεόραση του καναλιού της Κάντζας κοντά στα…3.000.000 τηλεθεατές,τριπλασιάζοντας την τηλεοπτική του δύναμη!

Read More

And More