Λαμπερές προσωπικότητες στην πρεμιέρα του “Οιδίπους Τύραννος” στην Επίδαυρο [pics]

Για τους λάτρεις του θεάτρου και των αρχαίων έργων τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού είναι συνυφασμένα με εκδρομές στην Επίδαυρο. Το βράδυ της Παρασκευής λοιπόν, πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσουν την παράσταση “Οιδίπους Τύραννος” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δούλεψε για πολλού μήνες σκληρά με τους πρωταγωνιστές του έργου, όμως το αποτέλεσμα τους αντάμειψε, καθώς το θέατρο ήταν κατάμεστο.

Λαμπερές παρουσίες από τον χώρα της τηλεόρασης, της πολιτικής και του θεάτρου παρακολούθησαν το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και χειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές για τις γεμάτες πάθος ερμηνείες τους. Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE ήταν εκεί και απαθανάτισε όλους εκείνους που έδωσαν το παρών. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Κιμούλης, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Βίκυ Βολιώτη, η Σάσα Σταμάτη, ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η Άννα Παναγιωταρέα.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και κατά γενική οµολογία η πλέον υποδειγµατική αρχαία τραγωδία ξεκινά µε ένα µυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιµό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησµός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιµωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγµα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Λιγνάδης στο ρόλο του Οιδίποδα και η Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Ιοκάστης. Στη σκηνή μαζί τους ο  Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), ο Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), ο Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), ο Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος) κι ένας χορός 10 επιπλέον ηθοποιών και μουσικών.

Δες φωτογραφίες:

Γιώργος Κιμούλης-Αμαλία Μουτούση-Αλίνα Κωτσοβούλου

Γιώργος Κιμούλης-Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

.Σάσα Σταμάτη-Φωκάς Ευαγγελινός

Δημήτρης Λιγνάδης-Γιώργος Κιμούλης

.Μίνως Μάτσας-Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης-Άννα Παναγιωταρέα-Δημήτρης Λιγνάδης-Λίνα Μενδώνη

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης-Λίνα Μενδώνη

Ντένη Βαχλιώτη-Δημήτρης Λιγνάδης-Παύλος Τσίμας

Βασιλική Μπακατσέλου-Ευάγγελος Βενιζέλος-Ελβίνα Βενιζέλου

Θοδωρής Αθερίδης-Εύα Νάθενα-Σμαράγδα Καρύδη-Βίκυ Βολιώτη

Έλενα Κούρκουλα-Νόνικα Γαληνέα

Σάσα Σταμάτη

Read More

And More