“Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα”: Τελικά, υπάρχουν πάντα και χειρότερα! Κατακόρυφη πτώση στους πίνακες τηλεθέασης…

“Late night με τον Γιώργο Λιάγκα”! Και το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι ένα τιτάνιο, τεράστιο, μεγάλο, ανυπέρβλητο “γιατί”… Γιατί Γιώργο μου το έκανες αυτό στον εαυτό σου; Τι τάσεις τηλεοπτικής αυτοκαταστροφής σε έπιασαν; Πως είναι αυτή την εποχή ο εσωτερικός σου κόσμος; Ποιός σε πλήγωσε; Ποιός σε πείραξε; Ποιός σε απογοήτευσε κι αποφάσισες να προχωρήσεις σε αυτό το τηλεοπτικό απονενοημένο βήμα; Ο… γιατρός σου τι σου λέει;

Όχι, αλλά σοβαρά τώρα λατρεμένη, το fresh “Late Night” του ΑΝΤ1, ήρθε στους δέκτες μας και δεν ήταν απλά κατώτερο των προσδοκιών. Ήρθε στους δέκτες μας για να μας αποδείξει πως… πάντα υπάρχουν και χειρότερα! Αλήθεια, σου τ΄ορκίζομαι… Όπως σου τ ΄ ορκίζομαι ότι προσπάθησα να το παρακολουθήσω με θετική διάθεση. Μπορεί να έχω κρίνει αυστηρά τον Γιώργο Λιάγκα, όμως, σε αυτή την τηλεοπτική του προσπάθεια πίστευα, γιατί πιστεύω στη τηλεοπτική δυναμική που έχει, πιστεύω στο λόγο του, πιστεύω στην ικανότητά του να κάνει καλές, ενδιαφέρουσες κουβέντες με όσους βρίσκεται τετ-α-τετ στο πλατό.

Σε αυτό που διαφωνώ κάθετα, οριζόντια σε όλους τους τόνους και σε όλες τις αποχρώσεις μαζί του, είναι στους τηλεοπτικούς τρόπους που έχει και στο πόσο… χοντροκομμένες και προσβλητικές μπορεί να είναι ώρες-ώρες οι τοποθετήσεις του.

Πίστευα ,λοιπόν, στον… βραδινό Γιώργο Λιάγκα. Πίστευα πως θα μπορούσε να έρθει στους δέκτες μας και με αυτό το ιδιαίτερο τηλεοπτικό στυλ που έχει, πως θα τα κατάφερνε όντως να τα “σπάσει”, να ταράξει τα τηλεοπτικά νερά της μεταμεσονύχτιας ζώνης του ΑΝΤ1 και να κάνει την διαφορά.

Όμως, αυτό που είδα τόσο χθες, όσο και προχθές, με “πάγωσε”!

Θαρρώ πως όλοι έχουμε συμφωνήσει τα τελευταία, αρκετά χρόνια, πως ο Γιώργος Λιάγκας δεν έχει χιούμορ – καρατσεκαρισμένο -, ή πως εκτός από τον ίδιο, τους συγγενείς του και την παρεά του, κανείς άλλος δεν καταλαβαίνει το χιούμορ του, εξ ΄ου και οι ατελείωτα παρατράγουδα που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς με τις δηλώσεις του.

Γιατί ,λοιπόν, σε αυτό το “Late Night” βάζουμε τον Γιώργο Λιάγκα να κάνει χιούμορ; Γιατί τον βάζουμε να κινείται στην λογική του… stand-up comedy (στην… καθιστή του έκδοση) κι εκεί πραγματικά μας πέφτουν από τα μαλλιά μέχρι και τα τηλεκοντρόλ από τα χέρια! Και μάλιστα; Χιούμορ σε “κονσέρβα”. Μα όταν του ανθρώπου δεν του βγαίνει το αστείο στο live, θα του βγει σε μανγητοσκόπηση; Θα του βγει όντας γραμμένο σε χαρτάκι σαν συνταγή γιατρού;

Με πολύ θετική διάθεση σου λέω λατρεμένη, πως αλήθεια τα κείμενα των δύο πρώτων εκπομπών ήταν για κλάματα! Και ο Γιώργος προσπάθησε να τα υποστηρίξει έχοντας κάνει λίγες, ελάχιστες πρόβες μπροστά από τον καθρέφτη του.

Το ίδιο πορόβλημα δε εμφανίζουν και τα βιντεάκια της εκπομπής, τα οποία κι αυτά είναι ανούσια, είναι κρύα, είναι αμήχανα. Χαρακτηρίζονται από ένα… γυμνασιακό χιούμορ κι από ένα γηπεδικό χιούμορ, το οποίο προσωπικά δεν μου λέει τίποτα.

Και μιας και είπα “αμηχανία”, την απίστευτη αμηχανία που είχε ο Γιώργος Λιάγκας και στο πρώτο γύρισμα της εκπομπής, αλλά και στο δεύτερο δεν την είδε κανείς; Δεν την είδε κανείς για να τον προστατέψει; Έτρεμαν μέχρι και τα χέρια του, ενώ δεν σταμάτησε στιγμή να ανακατεύει και να χτυπά τα χαρτιά του και να ανασηκώνεται στην καρέκλα του, δίνοντάς σου την εντύπωση πως δεν τον χωρά ο τόπος. Επίσης, απίστευτα ενοχλητική ήταν κι αυτή η… απεγνωσμένη προσπάθεια που έκανε να γελάσει… συνωμοτικά, βγάζοντας κάθε δύο φράσεις ένα πιεσμένο, βεβιασμένο “κακάρισμα”, το οποίο σε έκανε μέχρι και να τον λυπάσαι για όλο αυτό το τηλε-μαρτύριο που τραβούσε.

Κι αν αναρωτιέσαι λατρεμένη για το αν υπάρχει κάτι που να μου άρεσε σε αυτή την εκπομπή, θα σου πω πως μου άρεσε ο Γιώργος Λιάγκας του δεύτερου μέρους. Μου άρεσε ο Γιώργος Λιάγκας στο κομμάτι των συνεντεύξεων. Βέβαια, αυτή η άποψη που σου εκφράζω, δεν ισχύει για την συνέντευξή του με τον Λάκη Λαζόπουλο, όπου εκεί τον βρήκα ρηχό και με διάθεση να θέσει κάποια ερωτήματα τόσο-όσο, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα πάντα στο… φτερό και να πάει παρακάτω. Να πάει παρακάτω χωρίς να έχει κάνει καν την απόπειρα να πιέσει τον Λάκη Λαζόπουλο και να πάρει κάποιες πιο ουσιαστικές, ειλικρινείς, ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Ο Γιώργος Λιάγκας κοιτούσε τον αναμφισβήτητα χαρισματικό Λάκη (είτε συμφωνείς μαζί του, είτε όχι…) αποσβολωμένος και λίγο ακόμα ήθελε για να σηκωθεί και να τον προσκυνήσει. Θαρρείς και είχε μπροστά του τουλάχιστον τον… Δαλάι Λάμα!

Στις υπόλοιπες συζητήσεις της εκπομπής ο Γιώργος ήταν πολύ καλός, άνετος, άμεσσος, αν και μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, γιατί άλλο η συνέντευξη στο πλαίσιο και στη διάθεση… πρωινάδικου κι άλλο η συνέντευξη σε ένα late night show.

Θετικό πρόσημο βάζω στην τηλεοπτική του επανένωση με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, όπου τελικά ο δεύτερος γίνεται άλλος άνθρωπος όταν βρίσκεται στο πλευρό του πρώτου. Οι δυο τους έχουν χημεία, αλληλοσυμπληρώνονται και σαφέστατα σου προσφέρουν μία ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συνύπαρξη.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος ήταν πολύ καλός και στα περισσότερα σατιρικά βιντεάκια της εκπομπής, αν κι εκεί τα σκήπτρα κρατά ο Θανάσης Πασάς, τον οποίο θεωρώ κορυφαίο στο τηλεοπτικό τρολάρισμα και στην “κουλή” – κατά την Ψιννάκιο διάλεκτο -, αντιμετώπιση της τηλεοπτικής πραγματικότητας. Και μιας και ήρθε στην κουβέντα το όνομα του Ηλία Ψιννάκη, ομολογώ ότι ο Δημήτρης σαν Ηλίας Ψιννάκης, τα “έσπασε”.

Αυτή ,όμως, που πιστεύω πως έκλεψε τις εντυπώσεις και με έκανε να την δω με άλλα μάτια, είναι η Νικολέττα Ράλλη. Η Νικολέττα ως μέλος μίας τηλεοπτικής παρέας μπορεί να λειτουργήσει άριστα, σε αντίθεση με όλες εκείνες τις φορές που έχει προσπαθήσει να στευθεί “κεντρικιά” και τα τηλεοπτικά αποτελέσματα ήταν… καταστροφικά. Είναι αυθόρμητη, έχει ατάκα, άποψη και μία τηλεοπτική τρέλα που μου άρεσε. Με άλλα λόγια απέδειξε, πως δεν ήρθε για να κάνει απλά την ωραία ή το… αναρριχώμενο φυτό στην εκπομπή.

Και επειδή σου μίλησα για όλους, θα σου πω και δυο κουβέντες και για την Αφροδίτη Γραμμέλη. Αν κι έχω έναν ιερό κανόνα, δεν θέλω να κρίνω τους συναδέλφους μου δημοσιογράφους, δεν μπορώ να προσπεράσω την συμμετοχή της σε αυτή την τηλεοπτική προσπάθεια. Αυτό ,λοιπόν, που θέλω να πω στην Αφροδίτη με αγάπη και μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό της, είναι πως περιμένω από εκείνη πολλά περισσότερα, όπως επίσης και το να τα καταφέρει και να απενοχοποιηθεί γρήγορα σε σχέση με την απόφασή της να καθίσει σε αυτό το εντυπωσιακό τραπέζι, δίπλα στον Γιώργο Λιάγκα.

Τέλος, εννοείται πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σου αναφέρω και το τι… “είπε” σήμερα το ραβασάκι της τηλεθέασης. Τo “Late Night” χθες το βράδυ – σε σχέση με προχθές -, σημείωσε κατακόρυφη πτώση στους πίνακες τηλεθέσης, κάνοντας κατά μέσο όρο 17,7% και στα νεανικά κοινά 20,1%.

Την Τρίτη το βράδυ η εκπομπή είχε σημειώσει στο σύνολο 27,0% και στα νεανικά κοινά είχε κερδίσει ένα εντυπωσιακό, ωραιότατο 30,0%!!!

Read More

And More