Λένα Παπαληγούρα: Εκμυστηρεύτηκε το πρόβλημα υγείας που εμφανίστηκε ένα μήνα μετά τη γέννα!

Με το θέμα της γρίπης και της προστασίας μας από τον ιό ασχολείται η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» και ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στις 09:00. Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα, η οποία πέρυσι κι ενώ είχε μόλις γεννήσει νόσησε βαριά από γρίπη.

«Λίγες μέρες αφότου γέννησα, όταν ο γιός μου έγινε 40 ημερών,  ανέβασα  πυρετό. Πίστευα πως είναι από την αϋπνία. Τηλεφώνησα στην παιδίατρο, μου είπε να μην πάρω αντιπυρετικό ώστε να δούμε που θα φτάσει ο πυρετός. Σε δυο ώρες έφτασε 39. Πήγα στο νοσοκομείο μετά την παρακίνηση της παθολόγου μου ώστε να κάνω τεστ για τη γρίπη. Είχα εμβολιαστεί όσο ήμουν έγκυος, επομένως δε φοβόμουν» λέει η Λένα Παπαληγούρα.

«Ανησυχούσα πολύ για το παιδί. Δεν ήξερα αν πρέπει να συνεχίσω να θηλάζω.  Συνέχισα τελικά να θηλάζω μετά από προτροπή των γιατρών, ενώ φορούσα μάσκα. Μου έδωσαν αντιπυρετικά χάπια και το χάπι για τη γρίπη. Επίσης έδωσαν φάρμακα στο μωρό, στο σύζυγό μου και στη μητέρα μου. Νόσησα μία εβδομάδα» τονίζει η ηθοποιός. «Έδρασα αμέσως επειδή είχα το μωρό. Αν δεν το είχα δε θα το έκανα. Ήταν μάθημα αυτό για μένα» υπογραμμίζει, για να προσθέσει ότι… «δε νόσησε κανένας άλλος, αν και η μητέρα μου ήταν σπίτι μας, μας βοήθησε πολύ». Αν το ξαναζούσε όλο αυτό θα… «ήμουν πιο προσεκτική σε χειραψίες και στον τρόπο που χαιρετούσα. Γενικά, όμως, το αντιμετωπίσαμε έγκαιρα και σωστά».

Ειδικοί επιστήμονες μιλούν για την δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας μέχρι σήμερα και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε, εάν υποψιαστούμε ότι έχουμε νοσήσει.

Επίσης, στις άλλες ενότητες της εκπομπής μαθαίνουμε γιατί τα άκρα μας –χέρια και πόδια- είναι κρύα, πόσο ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και πώς τα υφάσματα των ρούχων επηρεάζουν την υγεία του δέρματος.

Read More

And More