Λίνα Δρούγκα: Ποιος είναι ο νέος της σύζυγος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος – Ο πετυχημένος επιχειρηματίας που ξεκίνησε από τα Εξάρχεια

Τον εκλεκτό της καρδιάς της, Σπύρο Θεοδωρόπουλο παντρεύτηκε η Λίνα Δρούγκα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την αποκάλυψη έκανε η εκπομπή Happy Day, η οποία είχε όλες τις λεπτομέρειες για τον μυστικό γάμο της παρουσιάστριας ειδήσεων του Open και του γνωστού επιχειρηματία.

Η Λίνα Δρούγκα και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος παντρεύτηκαν στο σπίτι τους, έχοντας στο πλευρό τους μόνο τους κουμπάρους και τα παιδιά τους, από τους προηγούμενους γάμους τους.

Ποιος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1957 στα Εξάρχεια, όπου και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Ο πατέρας του είχε μαγαζί κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας που παρήγαγε τότε γαλακτοκομικά προϊόντα. Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση που ανέλαβε το 1973 μετά τον χαμό του πατέρα του.

Το 1975 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος πέρασε με επιτυχία στις εξετάσεις και εισήλθε στην ΑΣΟΕΕ από την οποία αποφοίτησε το 1979. Το 1981 ορίστηκε γενικός διευθυντής μιας από τις μεγαλύτερες εισαγωγικής εταιρείας γλυκισμάτων και παγωτών. Το 1986 εξαγόρασε το 50% των μετοχών μεγάλης εταιρείας παραγωγής snacks και το 1989 την εξαγόρασε πλήρως.

Ακολούθησε μια περίοδος ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις του. Το 2022, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο μεγάλης εταιρείας γλυκισμάτων, αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών της.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας. Επίσης υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος βραβευτεί για τις καινοτομικές δράσεις του και το όλο επιχειρηματικό έργο του. 

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: «Κανένας δεν έβαζε χρήματα»


Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Fotune Greece, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είχε παραδεχτεί πως στην αρχή της πορείας του πέρασε δύσκολα προκειμένου να ξεκινήσει τις πρώτες συνεργασίες με επενδυτές.

«Δεν υπήρχαν τα λεφτά για να κάνουμε το κρουασάν, άρα έπρεπε κάποιος να τα βάλει. Έφτιαξα κι εγώ ένα business plan τότε – ο θεός να το κάνει business plan μ’ αυτά που ’ξερα και μ’ αυτά που καταλάβαινα – κι άρχισα να το πηγαίνω σε διάφορους καλούς επιχειρηματίες της εποχής, μήπως κάποιος χρηματοδοτήσει το project. Έκανα 21 παρουσιάσεις, και όλοι μου λέγανε «παιδί μου, τι είναι αυτό το πράγμα… μακράς διάρκειας κρουασάν… πού σου ήρθε αυτή η βλακεία;». Κανένας δεν έβαζε χρήματα βέβαια. Στο τέλος βρέθηκε ένα fund, το οποίο είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από κάποιους Ιταλούς επιχειρηματίες οι οποίοι καταλάβαιναν λίγο περισσότερο από μακράς διάρκειας bakery προϊόντα», είχε δηλώσει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Τα τελευταία χρόνια, ο ισχυρός πλέον επιχειρηματίας είναι μαζί με τη Λίνα Δρούγκα. Το ζευγάρι αποφεύγει τις κοινές κοσμικές εμφανίσεις και τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι το οποίο φάνηκε και από την απόφαση να κρατήσουν μυστικό τον γάμο τους, ο οποίος τελικά έγινε γνωστός, μέσα από την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Alpha.

 

 

Read More

And More