Λυδία Κονιόρδου: «Σε αρκετούς χώρους τα στόματα είναι ακόμα κλειστά και επικρατεί φόβος»

Mια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Λυδία Κονιόρδου στο περιοδικό DownTown και τη Βένια Καραγιάννη και μεταξύ άλλων η σπουδαία ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη “Γη της Ελιάς” μίλησε και για το κίνημα #metoo και τις συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει η ίδια.

«Νιώθω βαθιά λύπη για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για συναδέλφους στο χώρο του θεάτρου. Από την άλλη είναι και μια βαθιά ανακούφιση που όλη αυτή η βία και η υποκρισία βγαίνει στο φως. Όχι μόνο στο θέατρο, αλλά στο εγχώριο και διεθνές τζετ σετ, στην εκκλησία και όπου αλλού. Μπράβο στη Σοφία Μπεκατώρου που το ξεκίνησε στην Ελλάδα. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Σε αρκετούς χώρους τα στόματα είναι ακόμα κλειστά και επικρατεί φόβος» είπε η Λυδία Κονιόρδου.

Όσο για τις συμπεριφορές που έχει αντιμετωπίσει η ίδια, ανέφερε: «Δεν είχα σοβαρά συμβάντα στη ζωή μου, αν και δε μου χαρίστηκε τίποτα. Στον τομέα της σκηνοθεσίας δεν ένιωσα ρατσισμό. Αντίθετα, ένιωσα ότι κέρδιζα την εμπιστοσύνη των συνεργατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπήρχε σεβασμός. Τα “κρούσματα” ήταν αμελητέα ή εγώ τα προσπέρναγα και δεν έδινα σημασία».

Read More

And More