Λυδία Παπαϊωάννου: Συγκινεί με την εξομολόγηση για τον πρόωρο τοκετό: “Οι γιατροί δεν μπορούσαν να μας πουν κάτι θετικό”

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε η Λυδία Παπαϊωάννου στην εκπομπή «Μαμά… δες» της ΕΡΤ2 με τη Ζωή Κρονάκη.

Η παρουσιάστρια, που γνώρισε το ευρύ κοινό από το MAD TV, αποκάλυψε ότι το αγοράκι της γεννήθηκε μόλις ένα κιλό, καθώς γέννησε πρόωρα, όπως είχε γίνει γνωστό το 2018. Όπως είπε η Λυδία Παπαϊωάννου η πιο δύσκολη στιγμή για εκείνη ήταν όταν έπρεπε να φύγει από το νοσοκομείο χωρίς τον γιο της. Μάλιστα το μωράκι της έμεινε δυο μήνες στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να μην μπορούν να τους πουν πολύ θετικά πράγματα μέχρι να είναι σίγουροι πως όλα είναι καλά.

“Σοκαρίστηκα και τρόμαξα όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος. Ήταν αναπάντεχο. Γρήγορα όμως άρχισα να μπαίνω σε αυτό το πιο γλυκανάλατο mood. Δεν ήμουν 9 μήνες έγκυος. Ήμουν έγκυος για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το ανακάλυψα κάπως αργά και είχα και μια πολύ πρόωρη γέννα. Ήμουν 7 μηνών, ήμουν στις 30 εβδομάδες. Οπότε δεν πρόλαβα να ζήσω πολύ την εγκυμοσύνη.

«Είχα πάει να κάνω πεντικιούρ και είχα βάλει τα πόδια μου μέσα στο λεκανάκι, ήταν 10 το πρωί, δεν ένιωθα καλά και με έτρωγε… Παίρνω τηλέφωνο τον γιατρό και πάω στο μαιευτήριο, που ήταν πολύ κοντά. Δε μπορούσα να το φανταστώ… Κάνουμε τον υπέρηχο, και μας λέει ο γιατρός “πολύ καλά όλα, απλώς γεννάς”” εξομολογήθηκε αρχικά.

Στη συνέχεια μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η ίδια και ο αγαπημένος της διαχειρίστηκαν αυτή τη δύσκολη περίοδο, “Το παιδί είχε γεννηθεί στη 1:25, το είχαν πάρει. Γεννήθηκε 1 κιλό και 80 γραμμάρια. Είναι πολύ δύσκολη η εμπειρία της προωρότητας. Όσο είσαι μέσα στο μαιευτήριο, τις πρώτες 1-2 παρόλο που το παιδί δεν είναι μαζί σου και είναι στη μονάδα, κάπως το διαχειρίζεσαι. Τη στιγμή που παίρνεις εσύ εξιτήριο και περνάς την πόρτα του μαιευτηρίου και το παιδί δεν έρχεται μαζί σου στο αυτοκίνητο να πάτε στο σπίτι είναι… Δε ξέρω… Να μην το ζήσει άνθρωπος. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο.

Έμεινε δυο μήνες στη μονάδα. Απαιτεί τεράστια συναισθηματική διαχείριση. Έμεινε στην εντατική μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί δε μπορούσαν εκ των πραγμάτων να μας πουν πολύ θετικά πράγματα. Είναι πολύ ριψοκίνδυνο να πεις κάτι, παίρναμε κουράγιο από άλλες ιστορίες που ακούγαμε. Και αφότου βγήκε” είπε.

 

Read More

And More