“Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να σκοτώσω περισσότερα παιδιά”! Προκαλεί ο δράστης της Τουλούζ

Σοκ προκαλεί η δήλωση του δράστη της Τουλούζ που δημοσιεύει σήμερα γαλλική εφημερίδα για τις δολοφονίες που έκανε σε εβραϊκό σχολείο.

Ο δράστης των δολοφονιών στη νοτιοδυτική Γαλλία Μοχάμεντ Μεράχ, στη διάρκεια των συνομιλιών του με τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί, είπε ότι για το μόνο που λυπάται είναι που δεν πρόλαβε “την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο εβραϊκό σχολείο” για να σκοτώσει περισσότερα παιδιά, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της της εφημερίδας Le Journal de Dimanche.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις στη διάρκεια της 32ωρης πολιορκίας του σπιτιού του Μεράχ, ο δράστης παραδέχθηκε ότι ένιωσε “απέραντη ευχαρίστηση” όταν πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τα τρία παιδιά και τον δάσκαλο του εβραϊκού σχολείου και τους τρεις στρατιώτες στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.

Στους αστυνομικούς εξήγησε ότι δεν ήθελε να γίνει “καμικάζι” για να μπορέσει να προβεί και σε άλλες ανάλογες πράξεις, “να δει τα θύματά του”, να τα “αγγίξει” και να τα κινηματογραφήσει.

Ο Μεράχ είπε στους αστυνομικούς ότι είχε εκπαιδευτεί από την Αλ-Κάιντα στη διάρκεια παραμονής του στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν και ότι ενήργησε με εντολές του τρομοκρατικού δικτύου. Διευκρίνισε ότι δεν συμμετείχε σε ομαδική εκπαίδευση σε στρατόπεδα και ότι η εκπαίδευσή του ήταν ατομική.

Στη διάρκεια της εκπαίδευσής του αυτής, ο Μεράχ είπε ότι ο εκπαιδευτής του τού είπε να διαπράξει επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά ότι ο ίδιος επέλεξε την Τουλούζη”. Πίστευε ότι το “να σκοτώσει κανείς ένα γάλλο στρατιώτη στη Γαλλία έχει την ίδια απήχηση με το να σκοτώσει δέκα γάλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν”.

Μεταξύ των στόχων που ανέφερε ήσαν ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής ταξιαρχίας της Τουλούζης και μια αστυνομικός της κεντρικής διεύθυνσης εσωτερικών πληροφοριών (DCRI), η οποία τον είχε ανακρίνει κατά την επιστροφή του από το Πακιστάν.

Διάβασε περισσότερα στο newsit!

Read More

And More