Μ. Τουμασάτου στο TLIFE: “Θα ήθελα να έχω παντρευτεί τον Αλέξανδρο από τα 20 μου για να μην χάναμε χρόνο!”

Μ. Τουμασάτου στο TLIFE: “Θα ήθελα να έχω παντρευτεί τον Αλέξανδρο από τα 20 μου για να μην χάναμε χρόνο!” | tlife.gr
Η Μαριάννα Τουμασάτου επιστρέφει στο θέατρο Αθηνά και ετοιμάζεται να πει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά “Σ’ αγαπώ αλλά…” στον σύζυγό της Αλέξανδρο Σταύρου. Το γνωστό ζευγάρι που βρέθηκε πέρσι μαζί στη σκηνή και υποδύθηκε ένα ζευγάρι στα πρόθυρα του διαζυγίου κάνει δυναμικό come back και ετοιμάζεται για μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά.
Λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα, η Μαριάννα Τουμασάτου βρήκε λίγο χρόνο ανάμεσα στις πρόβες και την full time απασχόλησή της ως μαμά και μίλησε στο TLIFE για την επιτυχία της παράστασης, όλα όσα περιμένει από την επόμενη χρονιά, την μικρή της πριγκίπισσα Χρυσηίδα, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της, αλλά και τη θεατρική συνύπαρξη με τον σύζυγό της.
Ειλικρινής, αυθόρμητη και με ένα χιούμορ που δεν την εγκαταλείπει σχεδόν ποτέ, μίλησε χωρίς περιστροφές για όλα, ξεκαθαρίζοντας πως παρά τις δυσκολίες που επικρατούν τον τελευταίο καιρό, εκείνη είναι αισιόδοξη και χαίρεται τα απλά καθημερινά πράγματα με την οικογένειά της… Αυτό είναι, άλλωστε ευτυχία και καλή ζωή για εκείνη!

Για δεύτερη χρονιά “Σ’ αγαπώ αλλά…” Μια παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό. Ποιος ο απολογισμός της περσινής χρονιάς και τι περιμένεις από την καινούρια;
Ο κόσμος μας έδειξε πέρσι πως πέρασε καλά. Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα γιατί περνάμε δύσκολα σαν χώρα, ο καθένας μόνος και όλοι μαζί. Το να βρεθείς, λοιπόν, σε ένα χώρο που θα γελάσεις, θα περάσεις καλά και θα ξεχάσεις για λίγο τα προβλήματά σου είναι το ζητούμενο. Αυτό το προσφέραμε, ο κόσμος το αγάπησε και πήγαμε καλά. Για εμάς ήταν σημαντικό ότι ευχαριστηθήκαμε αυτήν την παράσταση. Όταν ένα έργο πάει δεύτερη σαιζόν, δείχνει πως το σημαντικότερο είναι πως το χαίρεται και αυτός που το παίζει. Γιατί αν το βαριέται και το κάνει μόνο για τα λεφτά, η παράσταση είναι σίγουρο πως θα είναι χειρότερη από κάθε στιγμή της. Μπορείς πολύ σπάνια και για λίγο να κοροϊδεύσεις τον κόσμο. Δεν είναι βλάκες οι άνθρωποι. Αν βαριέσαι να παίξεις ή δεν το θέλεις το καταλαβαίνουν. Δεν λέω πως δεν έχουμε όλοι μας μια άσχημη στιγμή, αλλά άλλο μια κακή στιγμή για μια μέρα και άλλο μια παγιωμένη κακή στιγμή που δείχνει βαρεμάρα.
Η παράσταση είναι σε κάποιο βαθμό διαδραστική και υπάρχουν δυο φινάλε. Ποιο είναι το αγαπημένο σου;
Επί της ουσίας έχουμε ένα φινάλε, γιατί δεν αφήνουμε να παιχτεί ποτέ κανένα άλλο. Δεν θέλουμε να αφήσουμε την κακή πλευρά του ανθρώπου να νικήσει την καλή. Είχαμε συγκεντρωθεί πολύ σε αυτό. Να μην επιτρέψουμε στον κόσμο να επιλέξει κάτι βίαιο και σκληρό. Θέλουμε να διαλέγει το κομμάτι της αγάπης και της συγχώρεσης. Αυτά τα δυο είναι, άλλωστε, και τα πιο σημαντικά.


Στην παράσταση σε βλέπουμε στα πρόθυρα του διαζυγίου με τον Αλέξανδρο Σταύρου. Πώς είναι να ενσαρκώνεις έναν τέτοιο ρόλο στη σκηνή και μάλιστα με τον σύζυγό σου;

Όταν παίζεις δεν υπάρχουν τα προσωπικά στη μέση. Οι κώδικες είναι μόνο πιο εύκολοι και η επικοινωνία, όταν έχεις απέναντί σου ένα οικείο πρόσωπο. Δεν φέρνεις ποτέ τα οικογενειακά σου στη σκηνή. Είναι λάθος και είσαι χαμένος από χέρι αν το κάνεις.
Στη συμπεριφορά της ηρωίδας έχεις διαπιστώσει κοινά στοιχεία με την προσωπική σου ζωή και εκφράσεις που μπορεί να λες κι εσύ στην καθημερινότητά σου;
Στη σκηνή δεν έχω σκεφτεί ποτέ τη Μαριάννα και το αν έχει κοινά στοιχεία με την Βιβή. Εξάλλου, τα προβλήματα της ηρωίδας που υποδύομαι είναι αστεία. Αν εξαιρέσεις τα συναισθηματικά της σε σχέση με τη ζωή, γενικά είναι χαζά τα προβλήματά της.

Πώς είναι η συνεργασία με τα υπόλοιπα παιδιά;
Με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και τον Ιωσήφ Μαρινάκη έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν. Πρόκειται για δυο παιδιά που έχουν καλή ποιότητα και καλή πρόθεση. Είναι καλοί συνάδελφοι και καλοί φίλοι μας πια.
Με δεδομένο το ότι υπάρχει καλή χημεία, έχουν υπάρξει και αστείες στιγμές στις πρόβες ή ελευθερία να γίνουν αλλαγές;
Αυτό γινόταν από την αρχή και σε αυτό ήταν συνεπίκουρο και το σκηνοθετικό τμήμα της παράστασης. Το σκηνοθετικό team δεν ήταν ποτέ κομπλεξικό για να πει για παράδειγμα “όχι μην μου το αλλάζεις αυτό”. Έτσι από την αρχή προέκυψαν κάποιες αλλαγές και παγιώθηκαν μάλιστα μέσα στην παράσταση.

Έχεις “κολλήσει” ποτέ στη σκηνή, ώστε να πάθεις το λεγόμενο “σεντόνι” και να ξεχάσεις τα λόγια σου;
Έχω ολόκληρο σετ με σεντόνια αν θέλεις… (γέλια) Πανωσέντονα, κατωσέντονα, μαξιλαροθήκες και όλα. Έχουν έρθει και στιγμές που δεν ξέρω τι μου γίνεται στη σκηνή από την υπερκόπωση. Όταν έχεις να κοιμηθείς 7-8 μέρες στη σειρά και κοιμάσαι μισάωρα, έρχεται η στιγμή που σε προδίδει το μυαλό. Δεν ξέρεις “ποιος είναι αυτός ο κύριος που σου χαμογελά από απέναντι” η “γιατί έχει μαζευτεί κάτω ο κόσμος” και άλλα τέτοια…

Όλα αυτά συμβαίνουν. Αν δεν υπάρχει μάλιστα και κάποιος κομπλεξικός στο θέατρο που να μην αναγνωρίσει την κούρασή σου, τότε όλα είναι φυσιολογικά. Ευτυχώς, δεν έχω ζήσει κάτι άσχημο και ήμουν σε καλές δουλειές,

Πόσο βοηθά ένα ζευγάρι το να είναι μαζί και στο σπίτι και στη δουλειά;
Βοηθά πολύ γιατί όταν κάποιος κάνει τη δική μας δουλειά και είναι αρκετές ώρες μακριά ο ένας από τον άλλο, όταν βρεθεί η ευκαιρία το απολαμβάνεις. Και κυρίως όταν δεν ψάχνεις λόγο να απομακρυνθείς από τον σύντροφό σου…
Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας και το καθημερινό πρόγραμμα μετά την έλευση της Χρυσιήδας;
Ευτυχώς την έχει αλλάξει. Η παρουσία ενός παιδιού αν δεν αλλάξει τη ζωή σου, ή λες ψέματα ή λες βλακείες. Δεν γίνεται να μην αλλάξουν όλα, όταν έρχεται ένα μωρό. Τίποτα δεν είναι εύκολο και όλα τα πράγματα θέλουν τον κόπο τους.
Συνδυάζεται καριέρα και οικογένεια;
Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αν το θέλεις τα κάνεις όλα και δουλειά και οικογένεια. Βέβαια, χρειάζεται προσπάθεια και βοήθεια από τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Αλλά ότι γίνονται, γίνονται…

Είσαι αυστηρή, υπερπροστατευτική μαμά; Ποιος από τους δυο γονείς κάνει πιο πολύ τα χατίρια στην μικρή;
Δεν ξέρω πως είμαι ως μαμά. Δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω τον εαυτό μου. Υπάρχουν πολλά πράγματα πάνω μας που δεν τα βλέπουμε και πάντα είναι καλύτερο να μας λένε όσοι μας ξέρουν καλά το πώς είμαστε τελικά. Αν μπορώ να πω κάτι για εμένα ως μαμά, είναι πως είμαι μια μαμά που αγαπώ το παιδί μου και θα έκανα τα πάντα για αυτό. Όπως ακριβώς και όλες οι μαμάδες του κόσμου…
Η Χρυσηίδα είναι ένα εύκολο και καλό παιδί που δεν ζητά πολλά πράγματα. Οπότε της κάνουμε και οι δυο τα χατίρια.
Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν επιλόχειο κατάθλιψη ή μια ανησυχία για το σώμα τους μετά την γέννα. Πέρασες από τέτοιο στάδιο;

Όταν γέννησα το παιδί ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου και αυτό μόνο κατάθλιψη δεν μου έφερε. Οπότε εγώ δεν πέρασα καθόλου από αυτήν τη φάση της επιλόχειου κατάθλιψης, ούτε αγχώθηκα αν θα επανέλθει το σώμα… Ήρθε το παιδί και μου έφθασε!
Όσο για τα κιλά, μεγαλύτερο πρόβλημα είχα με το θυρεοειδή και όχι με την εγκυμοσύνη. Τα κιλά της εγκυμοσύνης τα έχασα αμέσως, αλλά είχα ένα θέμα με τα κιλά του θυρεοειδή. Γενικά ήμουν καλομαθημένη και έτρωγα μια τούρτα και ήμουν 45 κιλά, αλλά όταν προέκυψε το πρόβλημα μου κακοφάνηκε και πέρασα δύσκολα. Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό. Ποτέ δεν έκανα εξάλλου την γκόμενα, οπότε δεν αγχωνόμουν για το πόσα γραμμάρια πήρα.

Η κρίση έχει επηρεάσει την καθημερινότητά σου; Υπάρχει άγχος;
Υπάρχει Έλληνας που δεν έχει επηρεαστεί; Αν δεν είσαι “μεγαλοκαρχαρίας” δεν επιβιώνεις. Μόνο αυτοί δεν πληρώνουν τέλη και τους πάνε όλα τέλεια. Μόνο όσοι έχουν πολλά λεφτά και μίζες για να λαδώσουν περνούν καλά. Δυστυχώς, ακόμη και τώρα η νοοτροπία αυτή δεν έχει αλλάξει.
Αν χρειαζόταν θα έκανες άλλη δουλειά;
Ευχαρίστως θα έκανα άλλη δουλειά και θα μπορούσα να ασχοληθώ με κάποιο άλλο τομέα, αν μου δινόταν η ευκαιρία να εξελίξω τον εαυτό μου. Δεν θεωρώ καμιά δουλειά ντροπή και ούτε πιστεύω ότι το καλύτερο επάγγελμα είναι αυτό του ηθοποιού. Αν υπήρχε ανάγκη για την οικογένειά μου θα έκανα τα πάντα. Το σημαντικότερο είναι οι προτεραιότητες που έχουμε στη ζωή. Αν βάζεις την οικογένεια πάνω από όλα, τα άλλα γίνονται όλα εύκολα. Σημασία έχει το χαμόγελο του παιδιού σου και το χάδι του άντρα σου… και όχι το να χτενίζεσαι κάθε μέρα!
Υπάρχουν σχέδια επιστροφής στην τηλεόραση;
Και να έχω εγώ, δεν έχει η τηλεόραση! Πέρα από την πλάκα, αν υπάρξει κάποια καλή πρόταση θα έκανα κάτι. Τώρα μάλιστα, που μεγαλώνει και η μικρή και μπορώ να απομακρυνθώ περισσότερες ώρες από κοντά της, εννοείται πως θα το ήθελα. Αρκεί να είναι κάτι που θα αξίζει τον κόπο να φύγω μακριά από το παιδί μου.
Εκτός από τα επαγγελματικά σου γνωρίζω ότι έχεις ασχοληθεί προσωπικά με μία μονάδα του Αρεταίειου νοσοκομείου. Υπάρχει ανταπόκριση σε αυτήν την προσπάθειά από τον κόσμο;
Όταν η οικονομική κατάσταση του κόσμου είναι άσχημη, δεν μας επιτρέπει και εμάς να κάνουμε εκδηλώσεις και να ζητάμε την αρωγή του. Εγώ ασχολούμαι με τις εκδηλώσεις της μονάδας και την οργάνωσή τους. Είμαι ένα μέσο για να επικοινωνήσει η μονάδα με τον κόσμο. Όλη τη δουλειά την κάνει η ομάδα που παλεύει με τις αρρώστιες και τον πόνο των ανθρώπων και καταφέρνει να τους κάνει να νιώσουν και πάλι αξιοπρεπείς. Σημασία έχει όπου μπορούμε να βοηθάμε.

Αν γύριζες πίσω και ήθελες να αλλάξεις κάτι τι θα ήταν αυτό;
Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι θα ήθελα να έχω παντρευτεί τον Αλέξανδρο από τα 20 μου για να μην χάνουμε χρόνο! (γέλια)
Ποια η μεγαλύτερη ευχή σου για το μέλλον;
Να είναι καλά το παιδί και ο άντρας μου. Και όλα τα πρόσωπα που αγαπώ πολύ. Πάνω από όλα βάζω την οικογένειά μου!

READ more