Μαίρη Μηνά: Η τηλεοπτική “Αγγελική” υποψήφια για το θεατρικό βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”

Η Μαίρη Μηνά είναι η πρωταγωνίστρια της δραματικής σειράς του Alpha Αγγελική”η οποία είναι υποψήφια για το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”. Η γοητευτική ηθοποιός με το ρόλο της στην παράσταση “Με λένε Έμμα” σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη έχει ξεχωρίσει και είναι ανάμεσα στις φετινές υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”.

Το θεατρικό βραβείο το οποίο θα κερδίσει η τιμώμενη ηθοποιός μεταξύ άλλων δίνεται και ένα χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις 3.000 ευρώ ,ενώ η βραβευμένη καλλιτέχνης κρατά για έναν χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά. Υποψήφιες με την Μαίρη Μηνά είναι άλλες δύο ηθοποιοί, η Δήμητρα Βλαγκοπούλου και η Ελένη Στεργίου.

Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στο Εθνικό Θέατρο Rex. Την επιτροπή βραβείου συγκροτούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου(επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

Η Μαίρη Μηνά η οποία φέτος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις ως τηλεοπτική ”Αγγελική”έχει στο βιογραφικό της μία αξιόλογη πορεία στο θεατρικό σανίδι. Είναι απόφοιτη της Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών και πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα για κάποια χρόνια βρέθηκε στην Σουηδία και εργάστηκε σε θέατρο ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Σε συνέντευξή της στο monopoli.gr πριν απο έναν χρόνο είχε πει: “Είχα μια κλίση προς τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα, γι’αυτό και σπούδασα κοινωνική λειτουργός. Το θέατρο προέκυψε ως μια επιπλέον εκπαίδευση, μιας και ήθελα να ασχοληθώ με την δραματοθεραπεία. Τελικά με κέρδισε. Με κέρδισε αυτή η δυνατότητα για άμεση εμπλοκή που σου προσφέρει το θέατρο”.


Διάβασε στο Tlife περισσότερα στοιχεία για την ζωή της και την πορεία της στο  θεατρικό σανίδι. Η Μαρία μίλησε πρόσφατα, στο περιοδικό Τηλεθεατής  και τη Χρύσα Παχούμη για την καθημερινότητά της εκτός δουλειάς. 
Ονειρεύεται: Ένα σπίτι με κήπο! Όσο αφελές κι αν ακούγεται. “Μου λείπει πολύ η αίσθηση της φύσης στην Αθήνα… λέει η Μαρία. 


Πώς περιέγραψε η Μαίρη Μηνά τη ζωή της,  εκτός σκηνής: “Κάνω βόλτες στο Καλλιμάρμαρο και στον Εθνικό Κήπο. Οπουδήποτε έχει λίγη φύση και έναν “ορίζοντα” Μου αρέσει πολύ το κέντρο της Αθήνας. Πιο πολύ κάθομαι σπίτι. Μαγειρεύουμε με φίλους, παίζουμε παιχνίδια, σαχλαμαρίζουμε και όλα αυτά τα ωραία”!
Από τα Τρίκαλα στο Παγκράτι: “Όταν ήρθα στην Αθήνα, συνειδητοποίησα πόση γοητεία έχει. Μένω στο Παγκράτι. Ευτυχώς κάτι μου θυμίζει από γειτονιά… Ξέρεις με τον μανάβη και τον φούρναρη…λες καλημέρα… “!

Read More

And More