Μακάβρια σύμπτωση! 13 χρόνια πριν σκοτώθηκε με τον ίδιο τρόπο ο θρύλος του WRC Κόλιν Μακ Ρέι με τον γιό του

Ήταν 15 Σεπτεμβρίου 2007 όταν ο Κόλιν Μακ Ρέι, ο ιπτάμενος σκωτσέζος όπως τον αποκαλούσαν, σκοτωνόταν με τον ίδιο τρόπο με τον Κόμπι Μπράιαντ. Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και ο γιος του και δυο αγαπημένοι του φίλοι!

Ο σπουδαίος οδηγών αγώνων του WRC, Κόλιν Μακ Ρέι ένας θρύλος στον τομέα του σαν τον Κόμπι Μπράιαντ, στις 15 Σεπτεμβρίου 2007 πήρε ο ίδιος το ελικόπτερό του και ήταν η τελευταία φορά που θα πιλοτάριζε. Το ελικόπτερό του συντρίβεται στην περιοχή όπου είχε γεννηθεί, το Λάναρκ της Σκωτίας, προκαλώντας τον θάνατο στον ίδιο σε ηλικία 39 ετών, στον πεντάχρονο γιο του, Τζόνι, στον 36χρονο οικογενειακό φίλο, Γκρέαμ Ντάνκαν, και στον 6χρονο φίλο του Τζόνι, Μπεν Πορτσέλι.

Μετά το σοκ, ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας και τα αποτελέσματά της, το 2011, ήταν καταδικαστικά για τον θρυλικό πιλότο του WRC. Ο Βρετανός δεν είχε την απαραίτητη άδεια να πιλοτάρει το συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου και, επιπλέον, πετούσε με μεγάλη ταχύτητα σε ανεξήγητα χαμηλό ύψος. Ο 36χρονος φίλος του Μακ Ρέι, Γκρέαμ Ντάνκαν, βιντεοσκοπούσε τη μοιραία πτήση και από τα αποτελέσματα του βίντεο, το οποίο βρέθηκε και ανακτήθηκε πλήρως, ήταν άκρως αποκαλυπτικά. Δεν υπήρξε κάποιο μηχανικό πρόβλημα, αντίθετα ο Κόλιν Μακ Ρέι έκανε επικίνδυνους ελιγμούς θέλοντας να δείξει από κοντά στους επιβάτες του τα αξιοθέατα της κοιλάδας. Πετούσε μέχρι και 84 μέτρα πάνω από το έδαφος! Το βίντεο διακόπτεται απότομα περίπου ένα λεπτό πριν από τη μοιραία πρόσκρουση στο έδαφος.

Η οικογένεια του Μακ Ρέι με πρώτον τον πατέρα του, Τζίμι, δεν δέχθηκε ποτέ τον ισχυρισμό πως για το δυστύχημα ευθύνεται ο Κόλιν. Αντίθετα, οι γονείς του μικρού Μπεν Πορτσέλι έβαλαν κατά της οικογένειας Μακ Ρέι, τονίζοντας μάλιστα ότι ο γιος τους ήταν στο ελικόπτερο χωρίς κανείς να έχει ζητήσει την άδειά τους.

Ο Κόλιν Μακ Ρέι θεωρήθηκε ένα σπουδαίο ταλέντο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο πατέρας του, Τζίμι Μακ Ρέι, ήταν πέντε φορές πρωταθλητής του Ράλι Βρετανίας και ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς. Καθοδηγούμενος από τον πατέρα του ο νεαρός Κόλιν θα αρχίσει να ανακαλύπτει τον κόσμο του αυτοκινήτου από μικρή ηλικία, παίρνοντας μέρος κυρίως σε τοπικούς αγώνες. Είδωλό του ήταν ο Φινλανδός Αρι Βατάνεν, με τον Σκωτσέζο να προσπαθεί να αντιγράψει κάποιες από τις τεχνικές του. Με το πέρασμα του χρόνου υιοθέτησε ένα πιο ελεύθερο στυλ οδήγησης, το οποίο συχνά άγγιζε τα όρια της υπερβολής και μερικές φορές τα ξεπερνούσε. Η αδρεναλίνη συνήθως υπερίσχυε της λογικής και αυτό συχνά του κόστιζε κάποιο ατύχημα ή κάποια ποινή.

Η φήμη του Κόλιν Μακ Ρέι δεν περιορίστηκε μόνο στις ειδικές διαδρομές των ράλι. Μία σειρά βιντεοπαιχνιδιών με το όνομά του ξεκίνησε να παρουσιάζεται το 1998 και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ο Σκωτσέζος, πλέον, «οδηγούσε» μέσα σε εκατομμύρια σπίτια ανά τον κόσμο. Μέχρι το 2005 έβγαιναν συνεχώς ανανεωμένες εκδόσεις του «Κόλιν Μακ Ρέι Ράλι», ενώ η σειρά «Colin McRae:DiRT» κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, στις 14 Σεπτεμβρίου 2007, μόλις μία μέρα πριν από το τραγικό δυστύχημα του Βρετανού!

Πηγή: newsit

Read More

And More