Πιτάκια με λουκάνικο και φέτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

H γεμάτη γεύση του χωριάτικου λουκάνικου, ενώνεται με φέτα και διάφορα μυρωδικά και “φωλιάζει” σε τραγανή ζύμη μπιζέ! Ένα ορεκτικό όνειρο…

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. λουκάνικο με γλυκιά γεύση (όπως π.χ. με πράσο) που έχεις αφαιρέσει το περίβλημα, σε τρίμματα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 6 ντοματίνια, χωρίς τα σπόρια και κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 230 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι για πασπάλισμα
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • Λγο γλυκάνισο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • Για τη ζύμη μπριζέ θα χρειαστείς: 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο σε κύβους
  • 1/4-1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε τη ζύμη: Βάλε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτύπα τα για μερικά δευτερόλεπτα. Πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπα για 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα. Όσο η μηχανή δουλεύει πρόσθεσε το νερό σιγά, σιγά μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη που να ξεκολλά από τον κάδο για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Βάλε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια και χώρισέ τη στα δύο. Τύλιξε κάθε κομμάτι με διαφανή μεμβράνη και βάλτα στα ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν χρησιμοποιήσεις τη ζύμη.
  • Φτιάξε τη γέμιση: Ζέστανε δύο κουταλιές από το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το λουκάνικο και μαγείρεψε ανακατεύοντας να ροδίσει, περίπου 4 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα βγάλε το λουκάνικο και βάλτο σε πιάτο με λίγο απορροφητικό χαρτί.
  • Ρίξε τις άλλες δύο κουταλιές λάδι στο τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι να ψηθεί για 2′ περίπου λεπτά. Πρόσθεσε το μάραθο και το μπούκοβο αν θες και αλατοπιπέρωσε. Μαγείρεψε άλλα 4′ λεπτά. Πρόσθεσε τα ντοματίνια και μαγείρεψε μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους περίπου 3′ με 4′ λεπτά.
  • Ρίξε το λουκάνικο που έχεις αφήσει στο χαρτί και ανακάτεψε καλά. Βγάλε από τη φωτιά και άσε το μείγμα να κρυώσει τελείως.
  • Όταν κρυώσει ρίξε στο μείγμα τη φέτα και το μαϊντανό και ανακάτεψε. Άφησέ το στην άκρη.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε το ταψί σου με λαδόκολλα.
  • Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια δούλεψε τη μισή δόση ζύμης ώστε να την ανοίξεις σε ένα ορθογώνιο φύλλο 40 επί 30 περίπου. Κόψτο σε 6 τετράγωνα.
  • Με ένα στεγνό πινέλο “καθάρισε” τα τετράγωνα από το περιττό αλεύρι. Βάλε σε καθένα από αυτά 3-4 κουταλιές από τη γέμιση. Δίπλωσε το κάθε πιτάκι πιάνοντας τις τέσσερις γωνίες και φέρνοντάς τες στο κέντρο χωρίς όμως να τις ενώσεις και αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Βάλε κάθε πιτάκι στο ταψί.
  • Επανέλαβε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση.
  • Άλειψε τα πιτάκια σου με το χτυπημένο αυγό και πασπάλισε με λίγο τριμένο γλυκάνισο αν θέλεις.
  • Ψήσε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν, περίπου 40 λεπτά.
  • Σερβίρονται ζεστά

Tip

Η ζύμη καλό θα ήταν να γίνει μία μέρα πριν και παραμένει στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη

Read More

And More