Μανώλης Μαυροματάκης: «Με σήκωσε στον αέρα και θα με σκότωνε, φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Ο Μανώλης Μαυροματάκης παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη.

Ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις σχέσεις και τους χωρισμούς, το περιστατικό ακραίας βίας που έζησε, τα «κατάλοιπα» της διαφήμισης του, την τηλεόραση και τα ριάλιτι.

«Τώρα τελευταία καταλαβαίνω ότι είναι πιο ωραίο να μην παίξεις τέλεια στο θέατρο από την πρώτη ανάγνωση. Όταν έκανα τηλεόραση αντιμετώπιζα την τηλεθέαση ως παιχνίδι και ρωτούσα τους άλλους που ενδιαφέρονταν πιο πολύ, αλλά ουσιαστικά δεν με ενδιέφερε», συμπλήρωσε σχετικά με την «τρέλα» που επικρατεί στην τηλεόραση και τα νούμερα τηλεθέασης.

Παράλληλα, αποκάλυψε ένα περιστατικό που ενδεχομένως υπό άλλες συνθήκες να του στερούσε τη ζωή.

«Οι απώλειες είναι δυσάρεστες αλλά καταλαβαίνεις ότι είναι μέσα στη ζωή και δυσάρεστα είναι τα περιστατικά σωματικής βίας, εκεί που δεν το περιμένεις. Κάθισα στο πεζούλι όπου στο βάθος της πολυκατοικίας κάποιος είχε ένα κυλικείο, θεώρησε ότι του έκλεινα την είσοδο, μου είπε να φύγω και με σήκωσε στον αέρα». Σοκαρίστηκα όταν με σήκωσε στον αέρα, δεν είπα τίποτε, θα με σκότωνε, ήταν τρελαμένος, δεν θα ήμουν εδώ τώρα, φοβήθηκα για τη ζωή μου», πρόσθεσε ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Όσον αφορά στη δημιουργία οικογένειας, ο ηθοποιός σχολίασε πως μετάνιωσε: «Μετάνιωσα που δεν έκανα οικογένεια, θα το ήθελα, γιατί η οικογένεια σου καλύπτει κάτι βαθύ υπαρξιακό, έχει να κάνει με τη συνέχειά μας. Από την άλλη η οικογένεια είναι το καλύτερο άλλοθι για τα μεγαλύτερα εγκλήματα, ο πυρήνας της μαφίας είναι η φαμίλια. Εγώ απωθούσα την οικογένεια, μου φαινόταν ότι ήταν μίζερο πράγμα το μόνιμο μέρος, το μόνιμο πρόγραμμα, οι ίδιοι άνθρωποι, με είχε γοητεύσει η ελευθέρια».

«Δεν μετάνιωσα τη διαφήμιση που έκανα παρόλο που με ταλαιπωρεί μέχρι τώρα, στο δρόμο και με φωνάζουν με αυτό το «καταραμένο» σλόγκαν». Αυτήν την καταραμένη οικειότητα που έφερε η διαφήμιση μέχρι ενός σημείου την ανέχομαι, από ένα σημείο και μετά δεν μπορώ να την ανεχτώ. Με αυτή τη διαφήμιση με είδε όλος ο κόσμος, φάνηκα, κάτι που αναζητά ο ήρωάς μου ο Σεμιόνοβιτς Ποτσακάλνικοφ στην παράσταση «Ο Αυτόχειρ», σχολίασε μιλώντας για την διαφήμιση που τον «στοίχειωσε», αλλά τον έκανε και περισσότερο δημοφιλή.

Read More

And More