Μάντη Περσάκη: Λίγο πριν γεννήσει μιλά στο TLIFE για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες λόγω κορονοϊού

Μάντη Περσάκη: Λίγο πριν γεννήσει μιλά στο TLIFE για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες λόγω κορονοϊού | tlife.gr

Τις ανησυχίες της, αλλά και το μήνυμα αισιοδοξίας της για ένα καλύτερο αύριο στέλνει μέσα από το TLIFE η γνωστή γυμνάστρια και πρωτοπόρος στη γυμναστική pilates στην Ελλάδα Μάντη Περσάκη. Η Μάντη που έχει ήδη έναν τετράχρονο γιο και μετρά αντίστροφο για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού της (αγοράκι και αυτό) μοιράζεται με το TLIFE τις ανησυχίες της λόγω κορονοϊού και αποκαλύπτει πως δεν αρκεί να μείνουμε σπίτι για να περάσει η πανδημία, αλλά πρέπει να… παραμείνουμε υγιής πληθυσμός!

Είσαι αγχωμένη με όλη αυτήν την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας;

Με όλη αυτήν την κατάσταση που επικρατεί πιο πολύ αγχωμένοι είναι οι γύρω μου παρά εγώ. Κάποιος πρέπει να μείνει άλλωστε ψύχραιμος. Εγώ, λόγω της εγκυμοσύνης, καθώς έχω τελική ημερομηνία για να γεννήσω τις 20 Απρίλη, ανήκω στις ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν… Απλώς παίρνουμε πιο αυστηρά μέτρα προστασίας.

Για παράδειγμα, πήγα αυτές τις μέρες σε εργαστήριο για εξετάσεις και αγχώθηκαν που με είδαν, λόγω εγκυμοσύνης. Δεν μπορώ να γεννήσω, όμως, εξ αποστάσεως. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην πανικοβληθούμε και να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και στους υγιείς. Μην ξεχνάς ότι και ο σύζυγός μου είναι στα σώματα ασφαλείας, οπότε και εκείνος δεν μπορεί να μείνει σπίτι.

Πώς περνούν αυτές οι μέρες του εγκλεισμού στο σπίτι, λόγω κορονοΊού;

Η αλήθεια είναι ότι αυτήν την περίοδο κάνω το διδακτορικό μου στην Ιατρική, όποτε βρήκα την ευκαιρία να αφιερώσω λίγο χρόνο σε αυτό όσο είμαι στο σπίτι. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και κάποιες ακόμη δουλειές που πρέπει να γίνουν, όπως και να ρυθμίσουμε θέματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό που απασχολώ, αλλά και με τα sites που ασχολούμαι. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, δημοσιεύσαμε και ένα συμβουλευτικό video με γυμναστική στο σπίτι μαζί με την Μαρία Ηλιάκη. Οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν…

Θεωρείς πως αυτή είναι καλή περίοδος για να κάνει κάποιος γυμναστική στο σπίτι;

Όλα τα video με ασκήσεις γυμναστικής που δείχνουμε για το σπίτι έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την φυσική παρουσία του personal trainer. Είναι ένας τρόπος, όμως, για να δείξουμε στους ανθρώπους πως μπορούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να κάνουν κάποιες ασκήσεις. Τώρα που μένουμε μέσα, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να παραμείνουμε υγιείς. Πρέπει πάντα όμως, να προσέχουμε την ασφάλειά μας.

Υπάρχουν δυσκολίες για τις γυναίκες που είναι έγκυες; Εσύ τι δυσκολίες αντιμετώπισες;

Φυσικά και υπάρχουν δυσκολίες και μάλιστα πρακτικές. Εγώ ευτυχώς είχα κανονίσει τα πάντα για τον ερχομό του μωρού εδώ και καιρό, αλλά υπάρχουν και μέλλοντες γονείς που δεν έχουν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για τον ερχομό ενός μωρού. Οπότε εκεί υπάρχουν αρκετές πρακτικές δυσκολίες. Θέλει ισορροπία και ψυχραιμία, όχι πανικό.

Παραμένεις αρκετά αισιόδοξη σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο;

Πραγματικά είμαι αισιόδοξη. Δεν έχει νόημα να αγχωνόμαστε και να πανικοβληθούμε. Θα το ξεπεράσουμε και θα μείνουμε όλοι ενωμένοι σε ένα κοινό στόχο. Τα μέτρα θεωρώ ότι η κυβέρνηση τα πήρε πολύ νωρίς και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τα εφαρμόσουμε όλοι. Να μην μένουμε οι μισοί μέσα και οι άλλοι έξω (αναφέρομαι σε αυτούς που κάνουν άσκοπες μετακινήσεις). Όπως ξεπεράσαμε και στο παρελθόν άλλες καταστάσεις, θα ξεπεράσουμε και αυτό.

Ποιο είναι το μήνυμά σου για το επόμενο δύσκολο διάστημα που μας περιμένει;

Το σημαντικό είναι να μείνουμε υγιής πληθυσμός. Ο αυτοεγκλεισμός κρύβει παγίδες. Με τον περιορισμό μπορεί να υπάρχει ένας αδύναμος ψυχολογικός παράγοντας και να αφεθούμε και να γίνουμε ευπαθείς ομάδες. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε για να μην γίνουμε ευάλωτοι. Όταν μάλιστα δεν βγαίνουμε και έξω στον ήλιο για να πάρουμε την απαραίτητη βιταμίνη D.

Καλό λοιπόν, είναι να ακολουθήσουμε και στο σπίτι ένα πρόγραμμα με λίγη γυμναστική, καλή διατροφή και θετικές σκέψεις. Όπως λέμε για τα παιδάκια που δεν πάνε σχολείο, ότι πρέπει να μην χαλάσουν το πρόγραμμά τους, έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς. Το ξαναλέω, λοιπόν, ότι όσο μένουμε σπίτι πρέπει να παραμείνουμε και υγιής πληθυσμός για να μην γίνουμε ευάλωτοι!

READ more