Μαρέβα Μητσοτάκη: Συνόδευσε τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια του Μουσείου Γουλανδρή!

Μια από τις πιο κομψές εμφανίσεις της στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε τη Δευτέρα η Μαρέβα Μητσοτάκη. Η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, μετά το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε στα πολιτικά εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή στο Παγκράτι που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου.

Το όραμα και έργο ζωής, του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, πήρε «σάρκα και οστά», προσελκύοντας πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά κοσμικά event. Εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Άντζελα Γκερέκου, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Fleurette Καραδόντη Κατσίκη και πολλοί ακόμη.

Το πρωθυπουργικό ζευγάρι με τον Κυριάκο Κουτσομάλλη και την Fleurette Καραδόντη Κατσίκη

Φυσικά η εμφάνιση της Μαρέβας Μητσοτάκη ήταν αυτή που ξεχώρισε, μιας και η σύζυγος του πρωθυπουργού επέλεξε το αγαπημένο της black and white outfit, συνδυάζοντας μαύρο παντελόνι με λευκό σακάκι και πουκάμισο με χρυσές λεπτομέρειες. Η ίδια, μάλιστα, φωτογραφήθηκε μαζί με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την Άντζελα Γκερέκου.

Κυριάκος Κουτσομάλλης, Προκόπης Παυλόπουλος, Fleurette Καραδόντη Κατσίκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρέβα Μητσοτάκη

Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στα εγκαίνια της εκδήλωσης,  υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλίσουμε, καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, τη λειτουργία αυτού του εμβληματικού Μουσείου και αναφέρθηκε στο τεράστιο και πολύπλευρο έργο του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, καθώς και στην προσφορά τους στην Τέχνη.

Επισήμανε ότι ο Βασίλης Γουλανδρής αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα Έλληνα, ο οποίος πέτυχε στην οικονομική και επιχειρηματική του δραστηριότητα, όμως μεγάλο μέρος των όσων εξ’ αυτής αποκόμισε το προσέφερε, με ποικίλους τρόπους στην Πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι ακολούθησε και προεξέτεινε με μεγάλη επιτυχία τη μοναδική παράδοση των εφοπλιστών, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στο να μπουν τα θεμέλια και να κατακτήσει η ελληνική εμπορική ναυτιλία την παγκόσμια κορυφή, ενισχύοντας παραλλήλως, με καθοριστικό τρόπο, την εθνική μας οικονομία.

Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι στο πεδίο της Τέχνης κάλλιστα ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να τους αναγνωρίζονται τα διακριτικά του σύγχρονου «Μαικήνα», καθώς η ανεκτίμητης αξίας συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης με ποιοτικά χαρακτηριστικά μοναδικότητας -και δη σε παγκόσμια κλίμακα- αποτέλεσε και αποτελεί την αντηρίδα, πάνω στην οποία στηρίζεται το έργο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Δες φωτογραφίες:

Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιώργος Γουλανδρής

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαρέβα Μητσοτάκη

Μαρέβα Μητσοτάκη, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Δήμητρα Φιλίππου

Άντζελα Γκερέκου, Μαρέβα Μητσοτάκη

Δήμητρα Φιλίππου, Άντζελα Γκερέκου

Γιώργος Γουλανδρής, Χριστιάννα Γουλανδρή Βαρδινογιάννη, Μαρία Εμπειρίκου

Φωτογραφίες: NDP

 

 

Read More

And More