Μαρία Αραμπατζή: Έκανε “περπατόπιτα” για να γιορτάσει τα πρώτα βήματα του γιου της

Εδώ και λίγο καιρό, η γνωστή δημοσιογράφος βιώνει τις ομορφιές της μητρότητας και έχει αφοσιωθεί στον γιο της Χάρη που απέκτησε με τον γνωστό δικηγόρο Ανδρέα Μήτσαινα.

Ο λόγος για την Μαρία Αραμπατζή που την γνωρίσαμε από τα δελτία ειδήσεων αλλά και από την συμμετοχή της στην εκπομπή “Όμορφος κόσμος το πρωί” και “Μοmmy” στο Mega! Ο γιος της Μαρίας και του Ανδρέα περπάτησε μόνος του για πρώτη φορά χωρίς να χρειάζεται κάποια βοήθεια και η μαμά Μαρία ξετρελάθηκε. Όπως κάνουν λοιπόν στα μέρη της στη Βόρεια Ελλάδα, ετοιμάστηκε η “περπατόπιτα” για τον Χάρη!

Η συγκινητική στιγμή ήταν όταν τον μικρό Χάρη έβλεπαν σε Skype ο μπαμπάς της Μαρίας  Θανάσης και η γιαγιά η Αρετή η μαμά του Ανδρέα, αφού δεν μπορούσαν να είναι κοντά στο εγγονάκι τους λόγω του lockdown.

H Mαρία έγραψε: Έφτασε λοιπόν η στιγμή σπλάχνο μου που περπάτησες για πρώτη φορά μόνος σου χωρίς να απλώνεις το χεράκι σου να μας κρατήσεις
Έφτασε η στιγμή που ένιωσες ασφαλής ότι με τα δικά σου βήματα μπορείς να φτάσεις το αγαπημένο σου παιχνίδι
Τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα κοιτώντας σε να πατάς αργά αλλά σταθερά στα ποδαράκια σου και να μας κοιτάς για να δεις αν τα κατάφερες.
Αυτό που έκανες -όπως και εκατομμύρια άλλα παιδάκια,χρόνια τώρα- είναι μια από τις πρώτες «κατακτήσεις» της Ζωής σου.
Και αξίζει να την Χαρείς!!
Όπως και καθετί που θα κάνεις μόνος σου βασιζόμενος στα δικά σου βήματα και πατήματα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Θέλω να ξέρεις αγάπη μου ότι έτσι αξίζει να πορευθείς και στην ζωή σου με σταθερά βήματα σε ότι κάνεις.
Να κοιτάζεις πάντα μπροστά αγάπη μου
Και αν τώρα νιώθεις- δικαίως- Ότι δεν χρειάζεσαι το χέρι μας για να περπατήσεις να ξέρεις ότι πάντα θα είναι ανοιχτό και θα σε περιμένει.
Κλείνοντας αγόρι μου θα σου πω ότι ανυπομονώ να Σου δώσω το χέρι μου και να με οδηγήσεις ΕΣΥ πλέον σε μονοπάτια που εγώ δεν έχω «εξερευνήσει»
Υγ: το γλυκό στις φωτογραφίες είναι η «περπατόπιτα» που στα μέρη μας (Βόρεια Ελλάδα) συνηθίζεται να γίνεται όταν το παιδί περπατήσει μόνο του.
Μοιράζεται σε συγγενείς και φίλους οι οποίοι δίνουν την ευχή, «σιδερένια ποδαράκια».
Λόγω Covid αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει. Νοερά όμως μοιραζόμαστε την χαρά μας.

Read More

And More