Μαρία Κατσανδρή: Ποια είναι η ηθοποιός που μπαίνει στη «Μουρμούρα» – Οι δύο γάμοι και η οικογένεια που δεν προέκυψε

Η επιτυχημένη κωμική σειρά του Alpha, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» μπορεί να έχει πάρει το «πράσινο φως» για να συνεχίσει και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, όμως, αρκετοί από τους πρωταγωνιστές αποχωρούν από τους ρόλους τους.

Την απόφασή τους να ολοκληρώσουν φέτος τη συμμετοχή τους στη δημοφιλή σειρά έχουν ήδη ανακοινώσει o Σπύρος Χατζηαγγελάκης, η Μαρία Χάνου, και η Ελένη Κοκκίδου.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο ρόλος της «Βουλίτσας»  την οποία υποδύεται η Ελένη Κοκκίδου θα ολοκληρωθεί με ένα δυσάρεστο τέλος, αφού η «Βουλίτσα» θα φύγει από τη ζωή, ενώ η αντικαταστάτριά της για την επόμενη σεζόν θα είναι η Μαρία Κατσανδρή.

Ποια είναι η Μαρία Κατσανδρή

H Mαρία Κατσανδρή είναι μια από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες ηθοποιούς που αυτή τη σεζόν υποδύεται τη «Βρεττώ» στη σειρά “Αυτή η νύχτα μένει”.

Η Βρεττώ είναι μια αγρότισσα στιβαρή, αληθινή, αλλά και πολύ σκληρή όταν πρέπει, η μάνα του Χρήστου και του Γιώργη, ήταν πάντα βράχος για τα παιδιά της… μέχρι να γίνει και ο δικαστής τους. Αγαπάει τα ζώα και τους αγρούς και ασφυκτιά στους τέσσερις τοίχους της πόλης.

Η 67χρονη ηθοποιός γεννήθηκε στο Σικάγο και λίγες χρόνια μετά μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της.

Η Μαρία Κατσανδρή σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν και αφού αποφοίτησε εργάστηκε για ένα μικρό διάστημα στο θέατρο ενώ μετά έφυγε για το Παρίσι για σπουδές.

Η ίδια έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση στην σειρά «Τα πέτρινα λιοντάρια», η οποία έπαιζε το 1994. Ωστόσο, ο ρόλος που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό ήταν αυτός της Αλίκης στην αισθηματική σειρά «Καρέ της Ντάμας» στο Mega.

Ακολούθησαν συμμετοχές στις σειρές Εγκλήματα, 10 Λεπτά Κήρυγμα, Επτά Θανάσιμες Πεθερές ενώ την περίοδο 2005-2007 εμφανίστηκε στη δραματική σειρά Δυο μέρες μόνο. Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη ταινία Αθήνα το 1990.

Μαρία Κατσανδρή: «Είδα τον Φιλιππίδη να χτυπάει τον Ψάλτου μπροστά στα μάτια μου»

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη τον Μάιου του 2022 στο Open, η γνωστή ηθοποιός με αφορμή την δικαστική περιπέτεια του Πέτρου Φιλιππίδη είχε δηλώσει πως είχε δει με τα μάτια της τον γνωστό ηθοποιό να χτυπά συνάδελφό του.

«Είδα μπροστά στα μάτια μου τον Πέτρο Φιλιππίδη να χτυπάει τον Γιώργο Ψάλτου στην παράσταση “Φον Δημητράκης”. Αν θα φτάσει στα δικαστήρια, θα είμαι μάρτυρας υπεράσπισης του Γιώργου Ψάλτου. Όταν είσαι μπροστά, πρέπει να πεις την αλήθεια», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Κατσανδρή.

Μαρία Κατσανδρή – Προσωπική ζωή

Η Μαρία Κατσανδρή καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της δεν απασχολεί τα Μέσα με την προσωπική της ζωή, αφού προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους. Η ηθοποιός έχει παντρευτεί δύο φορές, ωστόσο, δεν προχώρησε ποτέ στην οικογένεια.

Το 2016, η ηθοποιός είχε μιλήσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην εκπομπή «Έτοιμο το πρωινό» στο Ε, όπου είχε εξομολογηθεί: «Θα ήθελα να έχω μια οικογένεια με 12 παιδιά και να φτιάχνω μαρμελάδες. Δεν προέκυψε. Δεν έχουν τον ίδιο δρόμο όλοι οι άνθρωποι, κι εξάλλου πιστεύω ότι ο Θεός ξέρει. Έχω παντρευτεί δύο φορές με νυφικό. Για μένα ο γάμος είναι σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή ενός ανθρώπου, είναι ιερό πράγμα, θέλει δουλειά. Όπως ένα λουλούδι αν το αφήσεις απότιστο θα πεθάνει».

Μαρία Κατσανδρή – Η στιγμή που μίλησε για την απόπειρα βιασμού 

Τον περασμένο Νοέμβριο και με αφορμή τον ρόλο της στη σειρά “Αυτή η νύχτα μένει” η ηθοποιός είχε μιλήσει στο Happy Day όπου και πέρασε σε μια σοκαριστική εξομολόγηση…

«Έχουν αποπειραθεί να με βιάσουν όταν ήμουν 19 χρονών. Δεν τα κατάφεραν. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να συμπεριφερθούν έτσι. Δεν μου άφησε κανένα τραύμα, στον άλλον άφησε. Τον συνάντησα μετά από χρόνια και ήταν σαν βρεγμένη γάτα και πολύ χαιρόμουν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Κατσανδρή.

Η Μαρία Κατσανδρή αποχαιρετά τον ρόλο της ως «Βρεττώ» στο “Αυτή η νύχτα μένει” και ετοιμάζεται για τη νέα της συνεργασία, καθώς από τη νέα σεζόν θα την απολαμβάνουμε στη “Μουρμούρα” του Alpha, η οποία συμπλήρωσε 10 χρόνια πετυχημένης πορείας στη μυθοπλασία.

Read More

And More