Μαρία Κίτσου – Μαρία Καβογιάννη: Eνώθηκαν ξανά για το «Τρίτο στεφάνι» – Λαμπερές παρουσίες στην πρεμιέρα τους

Μεστή, απαλλαγμένη από σκηνοθετικές ή αφηγηματικές αμετροέπειες η παράσταση “To τρίτο Στεφάνι” που ανέβηκε χθες Παρασκευή 8 Οκτωβρίου (για δεύτερη χρονιά) στο θέατρο Παλλάς κέρδισε επάξια το χειροκρότημα των δεκάδων θεατών που βρέθηκαν εκεί.

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που έδωσε το παρών στη χθεσινοβραδινή πρεμιέρα ήταν οι: Νατάσα Θεοδωρίδου, Δανάη Λουκάκη, Μαριλίτια Λαμπροπούλου, Μαρία Μπακοδήμου, Γιάννης Νταλιάνης, Θεοδώρα Ρασέλ, Δημήτρης Ήμελλος, Στρατής Χατησταματίου, Στάθης Μαντζώρος, Αλίνα Κωτσοβούλου και Γιώργος Παπαπαύλου.

“Το τρίτο στεφάνι” πρόκειται για ένα έργο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή. Με όχημα τις ζωές δυο γυναικών, της Εκάβης και της Νίνας βλέπουμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας η κοινωνία μερικών εκ των ιστορικότερων στιγμών του 20ου αιώνα.

Δες παρακάτω τις εικόνες που εξασφάλισε ο Πέτρος Χόντος για το TLIFE από την παράσταση και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο Παλλάς για να την απολαύσουν.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, η ομοφυλοφιλία, η απιστία, η φτώχεια, ο πόλεμος είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θίγονται πάνω στη σκηνή χωρίς εκτενή αφηγηματικά μέρη που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την δράση του έργου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δυο βασικές πρωταγωνίστριες του έργου, από τη μια η Μαρία Κίτσου κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες των έντονων συναισθηματικών αλλαγών του ρόλου. Εύθραυστη σε σημεία αλλά συνάμα δυναμική και επιβλητική.

Η Μαρία Καβογιάννη από την άλλη, ανεπιτήδευτα άμεση και απόλυτα συμπαθής έπλασε μια Εκάβη περισσότερο θύμα και με μικρό μερίδιο ευθύνης στα δεινά της ζωής. Καταφέρνει με την ερμηνεία και τη σκηνική της παρουσία να κάνει το κοινό να τη συμπαθεί και να τη συμπονά παραβλέποντας το κάθε ψεγάδι της ηρωίδας της.

Μαζί με ένα ακόμη σύνολο πολύ αξιόλογων ηθοποιών, τη νοσταλγική σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και τα πολυεπίπεδα σκηνικά, είναι μια παράσταση που για 150 λεπτά περίπου καταφέρνει να σε κρατά σε εγρήγορση.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More