Μαρία Κορινθίου: «Νιώθω μεγάλη ευλογία που στη ζωή μου επέλεξα…»

Μπορεί τους τελευταίους μήνες λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό και τα μέτρα που οδήγησαν στο κλείσιμο των θεάτρων να είναι μακριά από τη σκηνή, η Μαρία Κορινθίου όμως δεν ξεχνά τις όμορφες στιγμές στο θεατρικό σανίδι και τις συγκινήσεις που της έδωσε η συμμετοχή της στο μονόλογο «Τζόρνταν».

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, η Μαρία Κορινθίου ανέβασε μια συγκινητική ανάρτηση στα social media.

«Kάποια στιγμή, μία ανύποπτη στιγμή, την ώρα της πρόβας και την ώρα που εγώ διαβάζω το κείμενο μου. Αυτό το υπέροχο, άρτια δομημένο σπουδαίο κείμενο, το «Τζόρνταν»

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα πολιτισμού και νιώθω μεγάλη ευλογία που στη ζωή μου επέλεξα να ακολουθήσω αυτό το σπουδαίο επάγγελμα., ένα επάγγελμα που είναι μέρος του πολιτισμού και ταυτόχρονα μέρος της ελληνικής παιδείας.

Ο πολιτισμός – η παιδεία – η κουλτούρα και ότι συνεπάγεται από το θέατρο δε πεθαίνει. Ζει μέσα στους αιώνες και πολλές φορές αναγκάζεται και προσαρμόζεται αλλά η φλόγα πάντα καίει, σιγοβράζει! Ευτυχώς αυτό το επάγγελμα είναι τρόπος έκφρασης, είναι ψυχή, εσωτερική αναζήτησή και αυτά δεν μπορεί κανενας και τίποτα να σου τα στερήσει. Πάντα σιγοβράσουν όσο και αν η φλόγα τρεμοπαίζει ή φαινομενικά έχει σβήσει. Η υποδομή, υπάρχει….και μαζί με το οξυγόνο και τον αέρα πάλι φωτιά γίνεται και θεριεύει!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Read More

And More