Μαρία Κορινθίου: Στο θέατρο με την κόρη της!

Το θέατρο είναι η μεγάλη αγάπη της Μαρίας Κορινθίου και φροντίζει να απολαμβάνει κάθε χρόνο όσο περισσότερες παραστάσεις μπορεί. Όχι μόνο για να στηρίξει τους συναδέλφους της αλλά και για να ενημερώνεται και να εξελίσσεται και η ίδια μέσα από αυτά που βλέπει.

Την αγάπη για τις παραστάσεις την έχει περάσει και στην μικρή Ισμήνη και δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός της έχει απαθανατίσει στο θέατρο. Το TLIFE την συνάντησε την Κυριακή στο Θέατρο Χορν όπου είδαν την παράσταση “Η τελευταία μαύρη γάτα”.

Το διεθνές μπεστ σέλερ του Ευγένιου Τριβιζά, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε σκηνική προσαρμογή Βένιας Σταματιάδη (με τη συνεργασία του ίδιου του συγγραφέα) και σκηνοθεσία Kώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή.

Στην ίδια παράσταση βρέθηκε και ο αγαπημένος παραμυθάς. Ο Ευγένιος Τριβιζάς δέχτηκε θερμή υποδοχή από τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές.Τα παιδιά έσπευσαν μάλιστα να φωτογραφηθούν μαζί του και να του ζητήσουν να τους υπογράψει στην αφίσα της παράστασης. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις τη συνέντευξη που παραχώρησε ο αγαπημένος συγγραφέας στο TLIFE

Λίγα λόγια για το έργο
Σε ένα νησί μια μυστική αδελφότητα προληπτικών είναι αποφασισμένη να εξοντώσει όλες τις μαύρες γάτες για να απαλλάξει τον τόπο από τη μάστιγα της γρουσουζιάς. Σχεδόν πετυχαίνει τον σκοπό της. Μία μόνο γάτα απομένει ζωντανή. Μία γάτα που γνωρίζει ένα φοβερό μυστικό. Οι διώκτες της είναι αποφασισμένοι να τη βρουν, να την παγιδέψουν και να την εξοντώσουν. Είναι αδίστακτοι! Είναι οργανωμένοι! Είναι ανελέητοι! Αλλά και η τελευταία μαύρη γάτα δεν πάει πίσω! Είναι πολυμήχανη! Είναι ευέλικτη! Είναι εφτάψυχη! Μια συναρπαστική περιπέτεια από τον αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους ποιητή παραμυθιών που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα!

«Η τελευταία μαύρη γάτα» έχει χαρακτηρισθεί ως ένα δριμύ «κατηγορώ» ενάντια στον ρατσισμό, την προκατάληψη, τη δεισιδαιμονία και τον φασισμό που οδηγεί τελικά στη γενοκτονία. Τι πιο επίκαιρο, πιο σημερινό, πιο διαχρονικό από ένα τέτοιο παραμύθι;

Ο Ευγένιος Τριβιζάς αποκαλύπτει στα παιδιά τις βαθιές ρίζες του ρατσισμού, τους αναλύει τα πραγματικά αίτια, καταδεικνύει τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί, κι όλα αυτά μέσα από μια γοητευτική, διασκεδαστική και συναρπαστική περιπέτεια. Δε μένει στην επιφάνεια, δε μιλάει απλοϊκά. Επιστρατεύει χιούμορ, φαντασία, ευαισθησία, συναίσθημα και μέθεξη για να μας μυήσει στα αίτια του καταστροφικού αυτού φαινομένου που τα τελευταία χρόνια, ίσως περισσότερο από ποτέ, μαστίζει την ελληνική και όχι μόνον, κοινωνία.

Read More

And More