Μαρία Λόη: Το success story της Ελληνίδας σεφ που πήρε εκπομπή στην Αμερική – Φωτογραφίες

Η Μαρία Λόη αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες Ελληνίδες σεφ που έχουν καταφέρει να διαπρέψουν στο εξωτερικό και να ξεχωρίσουν για τον επαγγελματισμό τους. Σήμερα η Μαρία Λόη κάνει δική της εκπομπή σε ένα από τα  μεγαλύτερα  αμερικανικά δίκτυα το WGBH και με μεγάλη επιτυχία!

Η γνωστή σεφ μετά από τη συγγραφή δεκάδων βιβλίων μαγειρικής και γαστρονομίας, μια σπουδαία πορεία στην τηλεόραση και το άνοιγμα ενός εστιατορίου στη Ναύπακτο, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να ανοίξει το δικό της εστιατόριο στην Αμερική.

Το 2011 η Μαρία Λόη άνοιξε το πρώτο μαγαζί στη Νέα Υόρκη, το οποίο, βέβαια, έκλεισε τρία χρόνια μετά, όχι επειδή δεν πήγαινε καλά η δουλειά, αλλά επειδή ο ιδιοκτήτης ήθελε να αυξήσει πολύ το ενοίκιο. Έτσι, το 2015, η ταλαντούχα σεφ εγκαινιάζει το νέο της εστιατόριο στο Μανχάταν αυτή τη φορά, το οποίο πάει εξαιρετικά και λειτουργεί μέχρι και σήμερα. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, μπορεί το εστιατόριό της να μην λειτουργούσε κανονικά λόγω των μέτρων που είχαν επιβληθεί, όμως η ίδια αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το χώρο της και καθημερινά να μαγειρεύει για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων των ΗΠΑ συνδράμοντας έτσι στις δύσκολες στιγμές που περνούσαν.

Η επιχειρηματικότητα της Μαρίας Λόη, βέβαια, δεν σταματά στο άνοιγμα των εστιατορίων της. Το μεράκι, η όρεξη και η αγάπη της για τη μαγειρική την οδήγησαν στο να δημιουργήσει τη δική της σειρά ελληνικών προϊόντων, που φυσικά φέρουν το όνομά της, “Loi” και ανάμεσα στα οποία βρίσκονται ζυμαρικά, μέλι, λάδι και διάφορα παραδοσιακά αλείμματα όπως το τζατζίκι και η σκορδαλιά.

Πρόσφατα, η Μαρία Λόη βρέθηκε στην Ελλάδα και ο φωτογραφικός φακός του TLIFE την απαθανάτισε αποκλειστικά κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος για την εκπομπή της,  σε γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης. Με casual look και ευδιάθετη η ίδια πόζαρε στο φακό, με το λαμπερό της χαμόγελο να κλέβει την παράσταση.

Δες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More