Μαρία Νικόλτσιου και Έφη Μπαρμπάτση στο TLIFE: «Θέλουμε να γίνει το μεσημβρινό δελτίο μια αγαπημένη συνήθεια»

Μαρία Νικόλτσιου και Έφη Μπαρμπάτση, οι δύο κυρίες της ενημέρωσης μιλούν αποκλειστικά στο TLIFE για τη συνεργασία τους, λίγες εβδομάδες μετά την πρεμιέρα του νέου ανανεωμένου μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων στον Alpha.

Όπως εξομολογούνται, η μεγάλη τους προσδοκία είναι το δελτίο να γίνει η αγαπημένη συνήθεια του τηλεοπτικού κοινού.

Πρεμιέρα για το νέο ανανεωμένο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ποια είναι τα συναισθήματά σας στο ξεκίνημα της σεζόν; Υπάρχει άγχος; 

Ε.Μ.: Υπάρχει δημιουργικό άγχος που θεωρώ ότι είναι απαραίτητο. Προτεραιότητα μας είναι ένα δελτίο ειδήσεων με ό,τι συμβαίνει εκείνη την ώρα. Με ζωντανές συνδέσεις, αλλά και με τους δημοσιογράφους από την αίθουσα σύνταξης στο στούντιο θέλουμε να προσφέρουμε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Ένα διαδραστικό, φρέσκο δελτίο.

M.N.: Κάθε νέο project έχει άγχος. Το κανάλι εκείνη την ώρα μας αναθέτει μια πρόκληση και μία μεγάλη ευθύνη   όποτε πρέπει να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό που μας  μας έχει ανατεθεί. Δεν είμαστε μονές, μαζί μας δουλεύει ολόκληρο το ενημερωτικό τμήμα του σταθμού και πάντα το λαμβάνω αυτό υπ’ όψιν.

Ποια είναι τα καινοτόμα στοιχεία που εισάγετε με την κοινή παρουσίαση του δελτίου του Alpha; 

Ε.Μ.: Με την εμπειρία μας από τα ρεπορτάζ, η καθεμιά από το δικό της μετερίζι, έχουμε ως στόχο ένα διαδραστικό δελτίο ειδήσεων που φωτίζει την είδηση όπως «γεννιέται» αλλά και να αναδεικνύει την ανθρώπινη διάσταση. Καινοτομία είναι το «κυνήγι» της είδησης των συναδέλφων μέσα στο στούντιο των ειδήσεων ώστε να έχουμε και τις τελευταίες εξελίξεις.

Μ.Ν.: Σφαιρική ενημέρωση μέσα σε λίγη ώρα ΚΑΙ  μέσα ΚΑΙ  έξω από το στούντιο. Οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα σύνταξης έρχονται πλέον μέσα στο πλατό των ειδήσεων και κάνουν ρεπορτάζ ακόμη και μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μέσα σε 35 λεπτά ο τηλεθεατής έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα. Θέλω να πιστεύω ότι δίνουμε την ενημέρωση που αξίζει στον πολίτη.  Μην ξεχνάμε πρόκειται για μια δύσκολη ώρα. Κάποιος μπορεί να έχει επιστρέψει από τη δουλειά, άλλος να ετοιμάζεται για την απογευματινή βάρδια, κάποιος ίσως μαγειρεύει, ίσως τα παιδιά μπαινοβγαίνουν από το σχολείο και τις δραστηριότητες κλπ. Οπότε ενημερώνουμε αλλά πιστεύω τους δίνουμε και όσο γίνεται γλυκιά και ήρεμη διάθεση.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alpha TV (@alphatv)

Τι προσδοκίες έχετε από τη συνεργασία σας; 

Ε.Μ.: Η χημεία και ο αλληλοσεβασμός μας να αποτυπωθεί και στον αέρα. Γνωριζόμαστε περισσότερα από 20 χρόνια. Εκτιμάει η μια την άλλη και θέλουμε να γίνουμε για τους τηλεθεατές η μεσημεριανή τους συνήθεια για την άρτια ενημέρωση τους.

Μ.Ν.:  Να γίνει όπως λέει η Έφη το νέο μεσημεριανό δελτίο του Alpha μία αγαπημένη συνήθεια της Ελληνικής οικογένειας. Λένε πως όταν έχεις καλούς  ανθρώπους δίπλα σου βγάζεις τον καλύτερο σου εαυτό. Αυτό συμβαίνει με την Έφη. Πέρα από την δημοσιογραφική της ικανότητα είναι εξαιρετικά καλό παιδί. Ένας θετικός άνθρωπος που δεν κάνει τοξικό το περιβάλλον. Ποντάρω λοιπόν σε αυτή την θετική ενέργεια ώστε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας.

Είστε και οι δύο μαμάδες, έχετε παιδιά στην εφηβεία. Ποια άλλα κοινά στοιχεία θα προσδιορίζατε από το «ταξίδι» στη δημοσιογραφία; 

Ε.Μ. Η αγάπη μας για το πολιτικό ρεπορτάζ νομίζω πως είναι το βασικό μας κοινό στοιχείο. Και οι δύο έχουμε καλύψει μεγάλα πολιτικά γεγονότα και σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Μ.Ν. Γνώρισα την Έφη νεαρή ρεπόρτερ πριν πολλά χρόνια. Με χαρά μου διαπιστώνω ότι έχει πάντα την ίδια ψυχή του ρεπόρτερ που είχε και τότε. Αυτό νομίζω πέρα από την εξαιρετικά καλή σχέση που έχουμε είναι ένα κοινό σημείο αναφοράς.

Ποιο είναι το δυνατό σημείο της Μαρίας και της Έφης;

Ε.Μ.: Η Μαρία είναι μια δημοσιογράφος με πολλές ώρες στον «αέρα» και αυτό με κάνει να νοιώθω ασφάλεια. Είναι γενναιόδωρη και είναι εκείνη πρώτη που θέλει να είναι ισότιμος ο ρόλος μας ώστε να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Μ.Ν.: Η Έφη έχει υπάρξει αθλήτρια στο παρελθόν. Παρόλο που η εμπειρία της μέσα στο στούντιο ως παρουσιάστρια είναι πολύ μικρή διαθέτει ωστόσο την ετοιμότητα και την πειθαρχία του αθλητή. Δεν θα χάσει τον έλεγχο και θα αντιδράσει άμεσα.

Τυχόν αρνητικά σχόλια τα λαμβάνετε υπόψιν ή τα προσπερνάτε; 

Ε.Μ. Εξαρτάται πάντα ποιος λέει τι. Εάν τα αρνητικά σχόλια είναι καλόπιστα και από γνώστες του χώρου είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα διότι μόνο έτσι μπορούμε να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτερες.

Μ.Ν. Ένα σχόλιο που γίνεται με καλή πρόθεση όσο σκληρό και αν είναι …. Είναι επιβεβλημένο ειδικά από φίλους. Από εκεί και πέρα μετά από τόσα χρόνια στη δουλειά αυτή απλά κοιτάμε μπροστά.

Πολλές φορές στη συνεργασία γυναικών, λένε πως υπάρχει ανταγωνισμός. Τι απαντάτε σε αυτό; 

Ε.Μ: Υπάρχει η επιθυμία κάθε μέρα να είμαστε και καλύτερες γιατί ο στόχος είναι κοινός. Δεν χωράει λοιπόν ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο δημοσιογράφους που έχουν διαφορετική πορεία και πρέπει να πετύχουν ένα «πάντρεμα» παραμένοντας ο εαυτός τους. Οι τηλεθεατές για εμάς έχουν τον πρώτο λόγο και αυτό μας ενδιαφέρει.

Μ.Ν.: Όταν με μια γυναίκα είσαι φίλη και μετά γίνεσαι συνεργάτης δεν χωράει ανταγωνισμός. Τους φίλους σου τους αγαπάς, τους στηρίζεις, τους αβαντάρεις, σε αβαντάρουν μπορεί να διαφωνήσετε αλλά τελικά έχετε ένα κοινό στόχο.  

Οι τηλεθεατές εμπιστεύονται την ενημέρωσή τους στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τη Μαρία Νικόλτσιου και την Έφη Μπαρμπάτση, όπως δείχνουν οι πίνακες τηλεθέασης. Χαρακτηριστικά το χθεσινό δελτίο (20/9) σημείωσε ποσοστό 14,9% στο δυναμικό κοινό.

 

Read More

And More