Μαρία Πολύζου: «Κακοποιήθηκα από τον πατέρα μου όταν ήμουν 11 χρονών, έβλεπα εφιάλτες για χρόνια»

Για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια και την κακοποίηση που δέχτηκε από τον πατέρα της σε ηλικία 11 ετών μίλησε η Μαρία Πολύζου στην κάμερα της εκπομπής “Ποιος είναι πρωινιάτικα” και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ρούτα.

Η πρωταθλήτρια στίβου αναφέρθηκε στο πώς ο αθλητισμός τη βοήθησε να ξεπεράσει αυτό το εφιαλτικό γεγονός, εξηγώντας και τον λόγο για τον οποίο τότε δεν είχε μιλήσει σε κανέναν.

«Μεγάλωσα στην Πάτρα. Είχα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά ήμουν και ένα παιδί που μόνο του κατάφερνε να βρει διέξοδο και φως στο τούνελ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στα 11, όταν κακοποιήθηκα από τον πατέρα μου, δεν σκέφτηκα να μιλήσω σε κάποιον. Δε νομίζω πως ένα παιδί μπορεί να μιλήσει εύκολα. Πόσω μάλλον για το 1980 που συνέβη σε εμένα. Ένα παιδί που κακοποιείται, παθαίνει σοκ. Παγώνει. Παγώνει ο κόσμος όλος.

Δεν κινείται ο κόσμος. Εκεί έχουμε ένα εσωτερικό παγόβουνο που πρέπει το παιδί κάποια στιγμή να καταφέρει να το κινητοποιήσει. Σε αυτό εμένα με βοήθησε ο αθλητισμός. Μου έδωσε τη δική μου ελευθερία και διέξοδο, την θεραπεία μου.Αυτή η ιστορία δεν είναι κάτι που περνάει εύκολα. Οι εφιάλτες υπάρχουν για χρόνια. Απλά κάποια στιγμή πρέπει να πατήσεις στα πόδια σου και να τα αφήσεις πίσω όλα αυτά» εξομολογήθηκε η Μαρία Πολύζου.

Δες όλη τη συνέντευξη της Μαρίας Πολύζου στο παρακάτω βίντεο:

Read More

And More