Μαρία Σολωμού: Τα 5 χρόνια σχέσης με τον Πάνο Μουζουράκη, η νευρική ανορεξία και η αποχή από τα media!

Το τελευταίο διάστημα έχει επιλέξει να απουσιάσει από τα media και τα τηλεοπτικά πράγματα, αφιερώνοντας λίγο χρόνο στην προσωπική της ζωή και στον γιο της. Ο λόγος για την Μαρία Σολωμού που την περασμένη χρονιά μας έλειψε για λίγο από την τηλεόραση και το θέατρο, αλλά ετοιμάζεται για δυναμικό come back.
Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό “People” για την επιλογή της να αφήσει λίγο στην άκρη τα επαγγελματικά της, τη σχέση της με τον Πάνο Μουζουράκη που μετρά πια πέντε χρόνια, το ενδεχόμενο ενός γάμου και τη νευρική ανορεξία.
Πέντε χρόνια τώρα είσαι με τον Πάνο Μουζουράκη. Τι είναι αυτό που σε έχει κρατήσει μαζί του, μια και είσαι άνθρωπος που βαριέται εύκολα;
Ο Πάνος από μόνος του! Είναι μεγάλη περίπτωση. Ούτε εγώ είμαι συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά είμαι πιο βαρετή από τον Πάνο. Μπορώ να γίνω πολύ βαρετός τύπος, αλλά όχι ο Πάνος. Έχει κάτι περίεργο όλη αυτή η μείξη μας, έχει πολλή βλακεία, γιατί έχουμε και οι δύο έντονο το συναίσθημα της βλακείας, του χιούμορ και της αποδόμησης… Είναι φοβερό! Ξέρεις, ή σου κάθεται ή δεν σου κάθεται όλο αυτό. Θα υπάρχουν φάσεις που θα βαριέσαι κιόλας, αλλά είναι περίπτωση ο Μουζουράκης.

/

Ομολογώ πως σε βλέπω πολύ ερωτευμένη…
Είμαι ερωτευμένη! Και είναι πολύ πρωτότυπο.
Mήπως ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την κόρη που περίμενες;
Περίμενα κόρη και βγήκε το αγόρι… Δεν μπορώ να διανοηθώ μια δεύτερη εγκυμοσύνη αυτή τη στιγμή.
Μαρία, σε τρομάζει ο γάμος;
Δεν θέλω ούτε καν να το συζητάω. Βαριέμαι αυτό το ζήτημα, πεθαίνω. Βλέπω πως έχετε αγωνία να με αποκαταστήσετε, αλλά εγώ το σιχαίνομαι όλο αυτό.
Έχει γραφτεί αρκετές φορές πως πάσχεις από νευρική ανορεξία. Αλήθεια, φλέρταρες ποτέ με την ανορεξία;
Ναι, το έχω ακούσει αυτό κι έγινε μετά τη γέννηση του γιου μου. Στην εγκυμοσύνη, πήρα δεκαοκτώ κιλά, όμως, δεν μου φάνηκαν, γιατί παχαίνω αντρικά, δηλαδή στο πρόσωπο, στο στήθος και την κοιλιά. Ειλικρινά δεν με ένοιαζε να πάρω και τριάντα κιλά, απλά μετά από τρεις μήνες συνειδητοποίησα πως είχα φτάσει στα κιλά μου. Τότε ξεκίνησα και πιλάτες, με αποτέλεσμα μέσα σε δύο μήνες να έχω φτάσει 46 κιλά, όμως έτρωγα το σύμπαν. Ο γιατρός μού είπε πως άλλαξε ο μεταβολισμός μου. Μετά από τρία χρόνια, κατάφερα να πάω 49 κιλά με πολύ μεγάλη προσπάθεια. Κάπου εκεί έκοψα το τσιγάρο και πήγα 57. Περίεργο πράγμα ο μεταβολισμός. Οι φίλοι μου, που ξέρουν τις ποσότητες που καταναλώνω, γελάνε με όλο αυτό, γιατί τρομάζω κόσμο με αυτά που τρώω.

/

Τα τελευταία δύο χρόνια είχες σταματήσει να δίνεις συνεντεύξεις και να κάνεις φωτογραφίσεις. Σε τι οφείλεται αυτή η αποχή;
Πραγματικά όλο αυτό μου θύμισε παλιές εποχές, που είχα τη μια φωτογράφιση μετά την άλλη και σκέφτομαι πώς το έκανα. Τι κουράγιο είχα! Έχει την πλάκα του, αλλά η ιδέα να ξυπνήσω, να πάω σε φωτογράφιση είναι πια πολύ μακριά από εμένα. Το είχα πολύ μεγάλη ανάγκη να μην είμαι συνέχεια σε ένα περιοδικό ή μια εκπομπή. Αν δεν έχω δουλειά, δεν βρίσκω το λόγο να βγω κάπου απλά για να υπάρχω και αυτή η απόχη μου ήταν πολύ συνειδητή. Πριν περίπου δύο χρόνια, έκανα τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και η συνεχής έκθεση στα media, καθώς χρειαζόταν για να προωθήσω τη δουλειά μου, με κούρασε πολύ. Έπειτα ακυρώθηκε μια παράσταση όπου θα συμμετείχα, οπότε αποφάσισα να μη δουλέψω. Ήθελα να σταματήσω για λίγο, παρόλο που ήταν δύσκολη περίοδος. Πέρσι κάθισα ολόκληρο το καλοκαίρι και ένιωσα άνθρωπος. Το είχα πολύ μεγάλη ανάγκη και έπειτα ήρθε ο χειμώνας και δεν ήθελα να δουλέψω. Οι προτάσεις που είχα δεν ήταν κάτι που ήθελα να κάνω, δεν μπήκα σε δίλημμα, το ένα “όχι” ερχόταν μετά το άλλο. Φυσικά, οικονομικά τα έβγαλα δύσκολα πέρα, αλλά ήδη υπήρχε η ιδέα ότι θα γίνει η περιοδεία στο εξωτερικό.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό People που κυκλοφορεί!

Read More

And More