Μαρία Σολωμού: Βραδιά θεάτρου στην Επίδαυρο με φίλους! [pics]

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι γεμάτο επαγγελματικές υποχρεώσεις για την Μαρία Σολωμού που γύρισε όλη την Ελλάδα με τον Νίκο Μουτσινά και την «Βερβερίτσα» η γνωστή ηθοποιός όμως πάντα βρίσκει χρόνο για να παρακολουθήσει αγαπημένους φίλους και συνεργάτες επί σκηνής. Αυτήν τη φορά, μάλιστα, βρέθηκε στην Επίδαυρο σε ένα από τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα του καλοκαιριού και το απόλαυσε πολύ.

Ο λόγος για την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης»  του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, που ολοκλήρωσε το Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Λίγα λόγια για την  παράσταση:

Η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Kathryn Hunter , αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικού Διευθυντή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο. Η συνάντηση του Σταύρου Τσακίρη με την βραβευμένη με Olivier Award ηθοποιό, έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε και συμφωνήθηκε να παρουσιαστεί η τραγωδία του Αισχύλου και μάλιστα στα ελληνικά.

Ο Σταύρος Τσακίρης έχει παρουσιάσει έως τώρα 19 παραστάσεις τραγωδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο «Προμηθέας» είναι η πέμπτη παρουσία του στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Στην παράσταση τον κεντρικό ρόλο του «Αφηγητή» κρατά ο πλέον εμβληματικός Έλληνας ηθοποιός στο Αρχαίο Δράμα Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος έχει υποδυθεί ο ίδιος τον Προμηθέα στο παρελθόν δυο φορές. Στο ρόλο του Ήφαιστου είναι ο Δημήτρης Πιατάς που για πρώτη φορά ερμηνεύει έναν τραγικό ρόλο, παρά την πλούσια παρουσία του στο φεστιβάλ Επιδαύρου.

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη υποδύεται την Ιώ. Ο Γεράσιμος Γενατάς κρατά τον απαιτητικό ρόλο του Ωκεανού κι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης το ρόλο του «Κράτους». Τέλος, το ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις από τους πιο πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς: η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωσταντίνος Νικούλι.

 

 

Read More

And More