Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού: Η εγγονή και διάδοχος της Μαριάννας Βαρδινογιάννη που βρισκόταν δίπλα της σε σημαντικές στιγμές

Η Μαριάννα Γουλανδρή είναι η εγγονή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, κόρη της Χριστιάννας Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Γουλανδρή και διάδοχος της γιαγιάς της στο σπουδαίο έργο της στην “Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο“.

«Για μένα προσωπικά, το μεγαλύτερο πρότυπο, όσον αφορά το επιχειρείν, είναι η γιαγιά μου. Με δίδαξε πως να δημιουργήσω μια επιτυχημένη επιχείρηση με το να είναι 100% αφοσιωμένη στην οικογένεια και τη φιλανθρωπία, ενώ την ίδια στιγμή έγινε ένα ελληνικό πρότυπο για όλο τον κόσμο».

Αυτά είχε πει η Μαριάννα Γουλανδρή, μην κρύβοντας τον θαυμασμό, την εκτίμηση, την αγάπη για τη γιαγιά της, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όταν το 2015 λάνσαρε τα δικά της μαγιό κάτω από το brand Marianna G με μεγάλη επιτυχία και έγινε μια από τις νεαρότερες και πλέον δυναμικές επιχειρηματίες σε παγκόσμια κλίμακα.

Άλλωστε ήταν πάντα στο πλευρό της γιαγιάς της στις μεγάλες της φιλανθρωπικές προσπάθειες και πάντα διακριτικά και σε χαμηλούς τόνους, δούλευε δίπλα της.

Και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη όμως, που έφυγε από τη ζωή χθες 24/7 σε ηλικία 80 ετών, είχε μιλήσει με πολύ τρυφερά και όμορφα λόγια για την εγγονή της στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Νοέμβριο του 2022 στο newmoney.gr και στη Μαρία Λεμονιά.

«Λατρεύω τη Μαριάννα, όπως λατρεύω όλα τα εγγόνια μου. Τη θαυμάζω για όλα όσα έχει καταφέρει: είναι μια υπέροχη μητέρα και σύζυγος, μια δημιουργική και επιτυχημένη επιχειρηματίας αλλά και μια γυναίκα με μεγάλη καρδιά και ιδιαίτερη ευαισθησία για εκείνους που έχουν ανάγκη. Η Μαριάννα μου θυμίζει πολύ τον εαυτό μου. Πολλές φορές μιλώντας μαζί της, μέσα από τις σκέψεις και τα λόγια της, είναι σαν να ακούω τον εαυτό μου! Το πείσμα, η αποφασιστικότητα αλλά και η ευαισθησία για τα παιδιά είναι κοινά μας χαρακτηριστικά. Νιώθω πολύ υπερήφανη για όλα όσα κάνει και βεβαίως για την μεγάλη της προσφορά στην ΕΛΠΙΔΑ, μέσα από το ΕΛΠΙΔΑ Youth, τη νέα γενιά της ΕΛΠΙΔΑΣ» είχε πει χαρακτηριστικά η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Γουλανδρή σπούδασε στο Istituto Marangoni και στη συνέχεια στο London College of Fashion. Στις 4 Φεβρουαρίου του 2017, στην Αγία Σοφία του Λονδίνου, η πανέμορφη Μαριάννα Γουλανδρή θα παντρευτεί τον Φίλιππο Λαιμό σε έναν εντυπωσιακό γάμο και πλέον το όνομά της θα γίνει “Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού“. Στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής της βρισκόταν η πολυαγαπημένη της γιαγιά, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Είχε προηγηθεί ο πολιτικός γάμος στο Λονδίνο και ο αρραβώνας τους στο σπίτι του παππού της νύφης, στο Πόρτο Χέλι.

Το γαμήλιο ταξίδι τους ήταν στο ίδιο μέρος που έγινε η πρόταση γάμου, στις Μαλδίβες.

Λίγο καιρό μετά, ήρθε στον κόσμο και η κόρη του ζευγαριού της οποίας η βάφτιση έγινε χωρίς καμία δημοσιότητα στο κτήμα της οικογένεια Λαιμού στις Σπέτσες με το μικρό κορίτσι να παίρνει το όνομα της γιαγιάς της, Χριστιάννα.

Και παρότι η ίδια έχει σημειώσει σημαντικά βήματα στο επιχειρείν και έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται το όνομά της ανάμεσα σε εκείνα με τις καλύτερες σχεδιάστριες, η Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού θεωρεί πως μετά την οικογένειά της, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή της είναι το έργο του ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ.

«Ο Σύλλογος Ελπίδα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, εκτός από την οικογένειά μου»  Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να είμαι μέρος μιας τέτοιας καταπληκτικής οργάνωσης που φέρνει τόση υποστήριξη και ευτυχία στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό στον κόσμο από το να βοηθάς κάποιον άλλον» είχε πει η Μαριάννα Γουλανδρη Λαιμού στο παρελθόν..

Με την Αλεξία Βαρδινογιάννη

Μάλιστα, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της η Μαριάννα Γουλανδρή- Λαιμού είχε κάνει αναφορά και σε  μία από τις πιο τρυφερές και συναισθηματικές φορτισμένες στιγμές που έζησε με ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται από το Σύλλογο Ελπίδα.

«Θυμάμαι ότι είχα πάει στο νοσοκομείο μια ημέρα όπου είχαμε μια εκδήλωση και υπήρχε ένα όμορφο κοριτσάκι, 12 ετών, που έκανε θεραπεία. Παρά τη σωματική της εξάντληση καταλάβαινες ότι είχε τόση ζωή μέσα της. Μου είπε ότι ήταν όνειρό της να γίνει μοντέλο και μου ζήτησε αν μπορούσα να σχεδιάσω ένα φόρεμα για εκείνη. Το έκανα με χαρά, της το έστειλα και μου έστειλε πίσω μια φωτογραφία της που το φόραγε. Αυτό το χαμόγελο στα χείλη της ήταν για εμένα ανεκτίμητο…» είχε εξομολογηθεί στο mononews.gr

Read More

And More