Μαριάννα Λάτση: Εντυπωσιακή εμφάνιση σε βραδινή έξοδο στο Ηρώδειο!

Μαριάννα Λάτση: Εντυπωσιακή εμφάνιση σε βραδινή έξοδο στο Ηρώδειο! | tlife.gr

Μέσα στο χρόνο επιλέγει να κάνει λίγες και καλές κοσμικές εμφανίσεις σε events που αφορούν τις τέχνες και τα πολιτιστικά δρώμενα και πάντα καταφέρνει να τραβά πάνω της τα φωτογραφικά φλας. Ο λόγος για την Μαριάννα Λάτση που έδωσε το «παρών» στη μεγάλη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη με τίτλο  «Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες» στο Ηρώδειο, το βράδυ της Τρίτης.

Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE απαθανάτισε την πάντα κομψή Μαριάννα Λάτση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει τη συναυλία. Μετά το τέλος της συναυλίας η Μαριάννα Λάτση βρέθηκε στα παρασκήνια, όπου συνάντησε τον δημιουργό Σταμάτη Σπανουδάκη και την σύζυγό του Ντόρη  και φωτογραφήθηκαν μαζί.

Μαριάννα Λάτση, Γιάννης Βασιλειάδης

Μιλώντας για τη συναυλία του ο Σταμάτης Σπανουδάκης ανέφερε:  «Ένας “παρεξηγημένος” στίχος του 1987, που γίνεται τραγούδι και καταλήγει σήμερα σε μία αλλοιώτικη συναυλία. Τα τελευταία χρόνια κάνω τις συναυλίες μου μ’ ένα συγκεκριμένο μουσικό σχήμα αλλά και ήχο. Σήμερα θέλω να το αλλάξω όλο αυτό, «κλείνοντας το μάτι» σε έναν άλλο ήχο, κυρίως για να ακούσω εγώ, και βέβαια εσείς, κάτι διαφορετικό. Φανταστείτε λοιπόν, χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι αλλά και χορωδία, να δημιουργούν τοπία μουσικά διαφορετικά, αλλά και να ενώνονται, παντρεύοντας Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες αλλά και καινούργιες μουσικές μου σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκα άλλη φορά».

Και καταλήγει ο γνωστός δημιουργός: «Χρόνια τώρα προσπαθώ να αποδείξω ότι η Ελληνική μουσική είναι ”Ένα όνειρο γεμάτο φως, μια γαλανόλευκη σε ήχο, μια θάλασσα σε νότες και το ύψιστο, ίσως, μια ακρόπολη σε ένα απλό, παιδικό, και όμως, μεγαλειώδες μειδίαμα”.

Υ.Γ. Η “παρεξήγηση” ήταν ο στίχος “Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές”. Όσοι με ξέρουν, θα έχουν πια καταλάβει ποιος είναι για μένα ο Άναρχος και ποια η μελλοντική παραδεισένια πολιτεία Του. Το «κλειδί», όμως, του στίχου είναι το επαναλαμβανόμενο “Αν το θες”».

Μαριάννα Λάτση, Σταμάτης Σπανουδάκης

Ντόρη Σπανουδάκη, Μαριάννα Λάτση, Σταμάτης Σπανουδάκης

Από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθούν τα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας. Συγκεκριμένα, θα δοθούν για την εκπαίδευση, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη 1.000 παιδιών στο Μεντάν της Ινδονησίας, όπου η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί 5 σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πολυτεχνική σχολή), οικοτροφείο και νοσοκομείο. Με αυτή την φροντίδα, τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές του Μεντάν διασώζονται από τις συμμορίες, την κακοποίηση, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, και μορφώνονται, ώστε να ζήσουν ως ενήλικες στην πατρίδα τους και να μην αναγκαστούν να πάρουν τον επικίνδυνο δρόμο της παράνομης μετανάστευσης.

Φωτογραφίες: NDP

READ more