Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Εντυπωσιακή εμφάνιση στη βράβευσή της στις Βερσαλλίες!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκε χθες στο Παρίσι, στα ανάκτορα των Βερσαλλιών, υπό την αιγίδα της UNESCO, ο εορτασμός της 18ης Επετείου της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου και η απονομή των Βραβείων της Χάρτας. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε προσωπικότητες και οργανισμούς που με το έργο τους στηρίζουν την έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου και ενισχύουν τις νοσηλευτικές και κοινωνικές υποδομές για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ασθενών.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ογκολογίας των Παρισίων (L’ Institut International de Cancerologie de Paris), Καθηγητής David Khayat, πρωτεργάτης της Χάρτας των Παρισίων καθώς και της παγκόσμιας εκστρατείας ενάντια στη νόσο. Ο Kαθηγητής Khayat και η σύζυγός του κυρία Jocelyne Khayat υποδέχθηκαν τους καλεσμένους θερμά.

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα καθώς κατά τη διάρκειά της τιμήθηκε η Ελληνίδα Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για τη μεγάλη της συνεισφορά στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μέσα από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Η βράβευση αυτή αποτέλεσε μια διεθνή καταξίωση και αναγνώριση για τη χώρα μας, στον τομέα της επιστήμης και της μάχη κατά του καρκίνου, της κοινωνικής προσφοράς και του ανθρωπισμού, η οποία έλαβε χώρα στην καρδιά της Ευρώπης, ενώπιον επιφανών προσωπικοτήτων, της επιστήμης και του πνεύματος, εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, πολιτικών, επιχειρηματιών και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους απ’ όλο τον κόσμο που στηρίζουν τη μάχη κατά του καρκίνου.

Kατά την απονομή του βραβείου, η οποία έλαβε χώρα στο Chapelle Royale του ανακτόρου των Βερσαλλιών, προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στο μεγάλο έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη και στην 28ετή δράση του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, ενώ στη συνέχεια ο Καθηγητής Khayat είπε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μια εξαιρετική γυναίκα, μια γυναίκα που αγαπώ πολύ που χάρη στις δεσμεύσεις της, οικονομικές και προσωπικές, άλλαξε την τύχη πάρα πολλών παιδιών με λευχαιμία, την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη… Επισκέφθηκα το Νοσοκομείο το οποίο έχτισε με δικά της μέσα και είναι το μοναδικό κέντρο μεταμόσχευσης μυελού των οστών για παιδιά στην Ελλάδα και η μοναδική τύχη για τα ελληνόπουλα που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση…Την ευχαριστούμε θερμά!»

Ο Kαθητηγής Khayat απένειμε το Βραβείο στην κυρία Βαρδινογιάννη και μαζί πρόσφερε επιταγή ύψους 50.000 Ε που αποτελεί δωρεά του «Διεθνούς Ινστιτούτου Ογκολογίας των Παρισίων» για την στήριξη του έργου του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία ήταν και αποδέκτης του Βραβείου της Μεγάλης Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου στην ίδια ετήσια εκδήλωση το 2014, συγκινημένη τον ευχαρίστησε, του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την πολύτιμη στήριξή του και του επεσήμανε πόσο ανεκτίμητη είναι η συμπαράσταση που προέρχεται από την Γαλλία για τον αγώνα των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ για τη ζωή.

Δες φωτογραφίες:

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Prof. David Khayat, κυρία Jocelyne Khayat

H Πριγκίπισσα Lea του Βελγίου, η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο κ. Αlain Zenner

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Regine Sixt

H κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη παραλαμβάνει την επιταγή δωρεάς από τον Καθ. David Khayat

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, o Πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας κύριος Jacques Toubon και η κυρία Lise Toubon

Η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Πρώην Υπουργός Παιδείας της Γαλλίας κ. Luc Chatel

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Καθ. David Khayat, Μaryvonne Pinault.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Καθ. David Khayat

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Catherine Pegard – Πρόεδρος των Βερσαλλιών

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Lord Michael Anders Cavendish

Read More

And More