Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Συνάντηση με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, Mostafa El Feki!

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, συναντήθηκαν η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Ιδρύτρια του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών Δρ Mostafa El Feki, την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο,

Η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Δρ El Feki ενημέρωσαν αναλυτικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την λειτουργία του «Αλεξανδρινού Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών», το οποίο ιδρύθηκε το 2008, με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε νέους και νέες από ολόκληρο τον κόσμο να μελετήσουν τα επιτεύγματα της Ελληνιστικής Αλεξάνδρειας.

«Σας καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Για εμάς, τους Έλληνες, η Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας συνιστά την προέκταση και συμβολίζει το πνεύμα της εμβληματικής Παλαιάς Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Εκείνης, η οποία υπήρξε ο άλλος Φάρος της Αλεξάνδρειας, ένας φάρος Πνεύματος και Πολιτισμού παγκοσμίως, για τα δεδομένα της εποχής, εμβέλειας. Υπό τα δεδομένα αυτά, η Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην πορεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού, ιδίως ως «εστία» διαλόγου των Πολιτισμών. Και καθένας αντιλαμβάνεται πόσο ο Διάλογος αυτός είναι αναγκαίος στους ταραγμένους καιρούς μας, κυρίως για την υπεράσπιση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, δηλαδή, κατ΄ ουσία, του ίδιου του Ανθρώπου. Πέραν τούτου, και υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, θέλω να σας διαβεβαιώσω για την τεράστια σημασία που έχει για την Ελλάδα το Κέντρο αυτό. Και σε αυτό το σημείο οφείλω, για μία ακόμη φορά, να εξάρω το έργο της Ιδρύτριας του Κέντρου, της φίλης κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Αγαπητή Μαριάννα, είμαστε όλοι υπερήφανοι για το «Αλεξανδρινό Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών», αυτό το σπουδαίο δημιούργημά σου, το οποίο αποτελεί πια πολύτιμο στοιχείο του Ελληνικού Πνεύματος και του Ελληνικού Πολιτισμού» ανέφερε στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επιπλέον συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για την πρόσφατη ανακήρυξη της σε Επίτιμη Πρόεδρο του «Αλεξανδρινού Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται τον Δρα Mostafa El Feki

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Mostafa El Feki, Προκόπιος Παυλόπουλος

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη Δευτέρα 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η Συνάντηση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αλεξανδρινού Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών» της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Κατά της διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας Δρ Mostafa El Feki και του Πρέσβη της Αιγύπτου κυρίου Mohamed Farid Monib, έγινε απολογισμός του έργου που έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί, ενώ παράλληλα σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα και οι στόχοι του Κέντρου για το προσεχές διάστημα.

Στιγμιότυπα από τη συνάντηση των Μελών του ΔΣ του Αλεξανδρινού Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών” της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στην Αθήνα, την Δευτέρα 26 Αυγούστου

Read More

And More