Μαρίνα Ασλάνογλου: Ο σύζυγός της, Δημοσθένης Πέππας, την απόλαυσε στην θεατρική της πρεμιέρα! [pics]

Στην όγδοη παραγωγή της η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει το πολύκροτο ντοκουμέντο της Λίλλιαν Χέλλμαν «Ψίθυροι» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Η παράσταση ανεβαίνει από τις 3 Μαΐου στο Θέατρο Αθηνών και το βράδυ της Δευτέρας έκανε επίσημη πρεμιέρα, με πλήθος κόσμου να δίνει το “παρών”.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η Μαριάν και η Τζέην είναι συνιδιοκτήτριες ενός σχολείου θηλέων. Η Τζέην είναι αρραβωνιασμένη με τον Τζόζεφ, έναν νεαρό γιατρό. Όταν τα οικονομικά του σχολείου επιτέλους αρχίζουν ν’ ανθίζουν, το ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί – πράγμα που κάνει τη Μαριάν να ζηλέψει. Μια κακομαθημένη μαθήτρια του σχολείου, που θέλει να εκδικηθεί τις δασκάλες επειδή τιμωρήθηκε για κάποια αταξία, διαδίδει ένα βαρύ ψέμα: πως τάχα οι δυο γυναίκες διατηρούν μεταξύ τους κρυφό δεσμό. Οι φήμες μεταδίδονται από στόμα σε στόμα, το σχολείο χάνει τις μαθήτριές του και η επιχείρηση κλείνει. Γραμμένο το 1934 το έργο αποτέλεσε μέγιστο σκάνδαλο για την Αμερική και –παρά τις διθυραμβικές κριτικές του– δεν ξαναπαρουσιάστηκε ποτέ έως το 1961, που βγήκε στους κινηματογράφους. Η παράσταση χρησιμοποιεί ως βάση της το θεατρικό κείμενο της Χέλλμαν, αλλά το εμπλουτίζει σημαντικά με τις καταγραφές του πραγματικού γεγονότος που την ενέπνευσε. Το φόντο της Σκωτίας του 1810, τα πρακτικά της αληθινής δίκης, αστυνομικές αναφορές, διηγήσεις μαρτύρων, υλικό από τον τύπο της εποχής: όλα αυτά συνθέτουν το σώμα της παράστασης που θα μετατοπίσει χρονικά το έργο της Χέλλμαν από το 1934… πίσω στο 1810.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Μαρίνα Ψάλτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Βάνα Παρθενιάδου, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Βασιλική Κωστοπούλου και το φωνητικό σύνολο chόrεs: Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Δανάη Πολίτη, Δέσποινα Τασλακίδου και Μαριάννα Τσαμπά.

Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE ήταν εκεί και, μεταξύ άλλων, απαθανάτισε των Δημοσθένη Πέππα, ο οποίος απόλαυσε την σύζυγό του, Μαρίνα Ασλάνογλου, στο νέο της θεατρικό εγχείρημα και την καταχειροκρότησε. Οι δυο τους, μάλιστα, φωτογραφήθηκαν αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί στο φουαγιέ του θεάτρου. Εκεί βρέθηκε ακόμα η καλή της φίλη και κουμπάρα, Ελισάβετ Μουτάφη, καθώς η μία στηρίζει την άλλη σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

Τα κουστούμια της παράστασης τα έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Στρέπκος

Read More

And More