Mαρίνα Βερνίκου: Στο TLIFE για τις τσάντες που σχεδίασαν οι διάσημοι φίλοι της για τoν οργανισμό CREAID!

Η ανάγκη για φιλανθρωπία και στήριξη πολλές φορές δημιουργεί φρέσκες κι αξιοζήλευτες ιδέες. Η Μαρίνα Βερνίκου είναι μια γυναίκα που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και που πολλές φορές με τον φακό της απαθανατίζει τη δυστυχία. Αποφάσισε να μη μένει αμέτοχη σε όλο αυτό κι έτσι δημιουργησε ένα νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, την Creaid με σκοπό να προσφέρει τη βοήθειά της στους Γιατρούς του Κόσμου.

H Μαρίνα Βερνίκου ως πρόεδρος του οργανισμού προσκάλεσε 200 προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, της μόδας, των επιχειρήσεων και της τηλεόρασης να σχεδιάσουν την δική τους Tote Bag, ώστε να δημοπρατηθεί την 1η Απριλίου, με σκοπό, τα έσοδα να δοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου.

Κάποια από τα ονόματα που συμμετέχουν είναι η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Αλέκος Φασιανός, ο Παναγιώτης Τέτσης, οι Deux Hommes, η Τατιάνα Στεφανίδου, η Βίκυ Καγιά, η Έλενα Κουντουρά, ο Αντώνης Ρέμος, ο Βρεττός Βρεττάκος και η Calliope.

Η Μαρίνα Βερνίκου μίλησε για την ιδέα της Creaid στο TLIFE: “Η ιδέα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν μια φίλη μου στην Κύπρο, η Μίρνα Παττίχη, είχε κάνει μια αντίστοιχη εκδήλωση στην Κύπρο και είχε ζητήσει από 200 επώνυμους να φιλοτεχνήσουν πασμίνες για καλό σκοπό. Σαν ιδέα μου άρεσε πολύ και την είχα κρατήσει στο μυαλό μου. Όταν αποφάσισα ότι θέλω να βοηθήσω του Γιατρούς του Κόσμου, σκέφτηκα να φτιάξω να φτιάξω ένα φιλανθρωπικό σωματείο και να το ονομάσω Creaid από τις λέξεις create και aid, που σημαίνουν δημιουργώ και βοηθώ αντίστοιχα.

Ποιοι βοηθούν; Διακόσιες προσωπικότητες από διάφορους χώρους σχεδιάζουν τη δική τους τσάντα. Άλλοι μόνοι τους και άλλοι με τη βοήθεια κάποιου εικαστικού ή ανθρώπων που φτιάχνουν όντως τσάντες. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Βρεττός Βρεττάκος που έφτιαξε μια τσάντα με 28.000 Swarovski, η Σοφία Κοκοσαλάκη, ο Αλέκος Φασιανός, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Τατιάνα Στεφανίδου, είναι πάρα πολλοί και όλων η βοήθεια είναι πολύτιμη. (σ.σ Mπορείς να τις δεις όλες στον Ιnstagram λογαριασμό @creaidgreece )

Πότε και πού θα γίνει η δημοπρασία; Η δημοπρασία θα γίνει την 1η Απριλίου, στο One Athens στις 19:00 – 22:00. Την τσάντα που θα επιλέξει κανείς, την παίρνει εκείνη την ημέρα. Την “χτυπάς” και την παίρνεις κατευθείαν. Όλα τα έσοδα θα πάν στους Γιατρούς του Κόσμου.

Σίγουρα θα ξανακάνω κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, με την ίδια φιλοσοφία της δημιουργίας και της φιλανθρωπίας αλλά ακόμη δεν ξέρω τι. Σε όποιον μίλησα και σε όποιον ζήτησα βοήθεια ήταν εκεί για μένα και τους ευχαριστώ όλους.

Δες κάποιες από τις Τote Bags που παρέλβαν λευκές οι επώνυμοι και τις σχεδίασαν για καλό σκοπό


Βίκυ Καγιά
, εμπνευσμένη από μάσκες της Αφρικής


Κατερίνα Γκαγκάκη, εμπνευσμένη από τα παιχνίδια Lego

Τατιάνα Στεφανίδου, με τη βοήθεια του εικαστικού Γιώργου Σταματάκη


Βίκυ Χατζηβασιλείου

Τάκης Ζαχαράτος


Νίκος Κριθαριώτης



Μαρή Κυριακού



Deux Hommes



Mίλτος Καμπουρίδης


Vrettos Vrettakos

Έλενα Μακρή – Λυμπέρη

Read More

And More