Μάρθα Καραγιάννη: Οι μεγάλοι έρωτες, το παιδί που γέννησε και έζησε μόνο 3 ημέρες και ο «φύλακας» άγγελός της

Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών και η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στο Πανελλήνιο. Φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος που τη λάτρεψε μέσα από τη μακριά θεατρική και κινηματογραφική της πορεία έχουν «πλημμυρίσει» με μηνύματα θλίψης το διαδίκτυο.

Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε από τις πιο όμορφες και πιο γοητευτικές γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου. Ερωτεύτηκε και την ερωτεύτηκαν βαθιά.

«Στη ζωή μου και με έδιωξαν και έδιωξα. Θέλω να πω, ότι δεν είναι κάτι που το μετράς. Είναι αρχαίες ιστορίες αυτές… Ο άντρας είναι ένα μεγάλο παιδί. Με τα καλά του και με τα κακά του. Δεν έχω παράπονο από τους άντρες της ζωής μου. Οι περισσότεροι είναι φίλοι μου. Ήταν καλοί άνθρωποι. Δεν θα μπορούσα να κάνω παρέα μετά μαζί τους αφού χωρίσαμε, αν δεν ήταν» είχε γράψει στην αυτοβιογραφία της, με τίτλο «Ο έρωτας μωρό μου είναι γλέντι».

Το όνομά της συνδέθηκε δημόσια μόνο με δύο μεγάλους έρωτες, αυτόν με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μίμη Στεφανάκο αλλά και με τον Βασίλη Κωνσταντίνου.

Ο έρωτας με τον Μίμη Στεφανάκο

«Έλεγα ότι είμαι Ολυμπιακός, γιατί είχα γεννηθεί στον Πειραιά κι έτσι συνηθίζαμε να λέμε εμείς οι Πειραιώτες. Δεν είχα ιδέα τι σήμαινε σέντερ φορ, σέντερ μπακ, επιθετικός ή σκόρερ». Με τα λόγια αυτά η Μάρθα Καραγιάννη είχε περιγράψει τη γνωριμία της με τον Μίμη Στεφανάκο. Ο γόης του ποδοσφαίρου είχε δώσει ταυτόχρονα ραντεβού σε άλλες τρεις κοπέλες σε διαφορετικές θύρες, η Μάρθα Καραγιάννη το έμαθα και τον συγχώρησε τότε.

Παντρεύτηκαν το 1959, όμως ο γάμος τους που έγινε το κοσμικό γεγονός εκείνης της χρονιάς θα κρατούσε μόλις έναν χρόνο.

Όπως είχε εξομολογηθεί στον Μάκη Δελαπόρτα, κατά τη σύντομη περίοδο που έμεινε παντρεμένη με τον Μίμη Στεφανάκο έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα και έζησε μόνο τρεις μέρες. Αυτό συντέλεσε στο να έρθει το τέλος του γάμου τους.

«Έζησε μόνο τρεις μέρες. Έκλαψα πολύ για αυτό, υπέφερα, έπεσα σε κατάθλιψη. Δεν ήθελα τίποτα! Δεν ήθελα κανέναν, ούτε να με παρηγορήσει ούτε να μου απαλύνει τον πόνο. Ούτε καν τον άντρα μου. Αισθάνθηκα ένα απίστευτο κενό και μια εσωτερική μοναξιά. Ένα συναίσθημα που είμαι σίγουρη πως το καταλαβαίνουν μόνο οι γυναίκες που έχουν ζήσει μια παρόμοια εμπειρία. Εκείνο που ήθελα τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν να μείνω μόνη μου».

Ο έρωτας με τον Βασίλη Κωνσταντίνου και η φιλία μετά από τον χωρισμό

Αρκετά χρόνια μετά τον χωρισμό από τον Μίμη Στεφανάκο, μπήκε στη ζωή της άλλος ένας ποδοσφαιριστής. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου.

Ο δεσμός τους διήρκησε 12 χρόνια και ένα βήμα πριν από τον γάμο τους, το 1985 αποφάσισαν να χωρίσουν. Όπως είχε εξομολογηθεί η Μάρθα Καραγιάννη, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησε πολύ και γι’ αυτόν τον λόγο διατήρησε φιλικές σχέσεις μαζί του.

Ντόρα Ντούμα – Ο «φύλακας» άγγελός της Μάρθας Καραγιάννη

 

Τις τελευταίες δύο τουλάχιστον δεκαετίες, «φύλακας» άγγελος στη ζωή της Μάρθας Καραγιάννη υπήρξε η αδελφική της φίλη, Ντόρα Δούμα. Σε όλες τις εξόδους και τις εμφανίσεις της ηθοποιού, η Ντόρα ήταν εκεί… Ακόμα και στις τελευταίες της στιγμές.

Η Ντόρα Δούμα ήταν ο άνθρωπος που κάλεσε τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα ώστε να τον ειδοποιήσει πως η Μάρθα δεν ήταν καλά.

Το προφίλ της στο facebook έχει γεμίσει από μηνύματα συμπαράστασης. 

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More