Μάρτυρας της έκρηξης στο TLIFE: “Είδαμε καπνούς, φωτιά και ακούσαμε τις φωνές της γυναίκας!”

Η κυρία Γεωργία διατηρεί με το σύζυγό Θόδωρο της οπωροπωλείο απέναντι από την εταιρεία ταχυμεταφορών Swift Mail, στην οδό Αστυδάμαντος και Ευφρονίου όπου σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη και περιέγραψαν στο TLIFE τη στγμή που αντιλήφθηκαν τι συνέβη.

“Εμείς ακούσαμε φωνές και είδαμε καπνούς και φωτιές. Δεν ακούστηκε κάποιος θόρυβος. Μόλις καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει ο άντρας μου έτρεξε κατευθείαν να βοηθήσει μαζί με ακόμη έναν καταστηματάρχη”, περιγράφει η κυρία Γεωργία.

Και συνεχίζει ο κύριος Θεόδωρος: “Όταν είδαμε τους καπνούς αρπάξαμε από ένα πυροσβεστήρα και πήγαμε να βοηθήσουμε. Εκείνη την στιγμή ήταν μόνο το ζευγάρι στην εταιρεία, όπου είναι και οι ιδιοκτήτες. Δεν είδαμε την υπάλληλο. Αν την μετέφεραν στο νοσοκομείο θα έγινε με αυτοκίνητο. Δεν ήρθε κάποιο ασθενοφόρο. Μέσα στην εταιρεία είχε μείνει ο ιδιοκτήτης και έξω είχε βγει η γυναίκα του όπου του φώναζε να βγει μέχρι που έπεσε λιπόθυμη. Εμείς μπήκαμε με τους πυροσβεστήρες μέχρι ένα σημείο. Οι καπνοί ήταν πολλοί και η ατμόσφαιρα αποπνικτική, μύριζε κάτι σαν μπαρούτι.”

Η έκρηξη στην εταιρεία ταχυμεταφορών

Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Στις 11.40 άγνωστος μπήκε στην εταιρεία προκειμένου να παραδώσει έναν φάκελο για αποστολή στην συμβολή των οδών Ευφρονίου και Αστυδάμαντος στο Παγκράτι.

Ο άγνωστος άνδρας απλά άφησε τον φάκελο στον πάγκο και πριν προλάβει η κοπέλα να του δώσει απόδειξη παραλαβής εκείνος έφυγε βιαστικά. Η κοπέλα τότε πήρε τον φάκελο στα χέρια της και μόλις πήγε να τον αρχειοθετήσει έγινε η έκρηξη

Read More

And More