Ματίνα Καλτάκη: Η απάντηση της δημοσιογράφου για την ενόχλησή της στον αέρα της ΕΡΤ – «Το θέμα έχει παρατραβήξει»

Με μια ανάρτηση στα social media η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη απαντά για το viral απόσπασμα από το δελτίο της ΕΡΤ, όταν ενοχλήθηκε με τον παρουσιαστή Θάνο Σιαφάκα, ο οποίος την διέκοψε την ώρα που μετέδιδε το ρεπορτάζ, λόγω έλλειψης τηλεοπτικού χρόνου.

Μέσα σε λίγες ώρες το απόσπασμα με την δημοσιογράφο να αντιδρά συνεχίζοντας να μεταδίδει το ρεποράζ, έγινε viral στο διαδίκτυο.

Η Μαρίνα Καλτάκη απάντησε, μέσω του λογαριασμού της στο facebook. 

«Το θέμα έχει παρατραβήξει – αναγκάζοντάς με να απαντήσω τα εξής στον τοίχο του “συναδέλφου” George D. Evgenidis, που μαζί με άλλους “γνώστες” της τηλεοπτικής συνθήκης, ειρωνεύονται και σχολιάζουν το συμβάν που (ανεξήγητα για μένα) προκάλεσε τόσο “ενδιαφέρον”(…)

Επειδή διάφοροι (και “συνάδελφοι”) παριστάνουν τους ειδικούς, αγνοώντας τι έχει προηγηθεί του συγκεκριμένου συμβάντος, οφείλω να διευκρινίσω δυο-τρια πράγματα: οι σωστοί παρουσιαστές κρίνονται από την ικανότητά τους να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο που έχουν στην διάθεσή τους – και, βεβαίως, από το πώς αξιολογούν τα θέματα της επικαιρότητας. Όταν μάλιστα η εκπομπή τους είναι σε κανάλι συνεχούς ροής ειδήσεων, όπου αν υπάρξει 1 λεπτό καθυστέρηση, ουδεμία συνέπεια στη ροή του προγράμματος υπάρχει», ανέφερε η δημοσιογράφος.

Ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησής της: «Ο (όποιος) παρουσιαστής οφείλει να γνωρίζει το θέμα, να έχει αφήσει επαρκές περιθώριο χρόνου για το ρεπορτάζ και να κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις, ώστε να απαντήσει ο δημοσιογράφος. Αντί ο “ρεπόρτερ” να καλείται να μισοπει έναν μονόλογο (σε συνθήκη μεγάλης πίεσης, εξ ου και το λάθος για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και να μην του επιτρέπουν να πει τις βασικές πληροφορίες του θέματος», έγραψε, μεταξύ άλλων η Ματίνα Καλτάκη.

Δες αναλυτικά την ανάρτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ:

Read More

And More