Μαζί σου Σαββατοκύριακο: Η μαρτυρία μιας Ελληνίδας που ζει στη Βόρεια Ιταλία!

Αυστηρά παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας στην Βόρεια Ιταλία μετά τα κρούσματα του κορονοϊού. Βιβλιοθήκες, σχολεία, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, ακόμη και επιχειρήσεις, παραμένουν κλειστά ως μέτρο πρόληψης για την μη εξάπλωση του ιού.

Μια Ελληνίδα που ζει στην Πάντοβα, κοντά στη Βενετία, η Ιωάννα Ζιαμπίρη μιλά στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη Βόρεια Ιταλία.

«Στην αρχή υπήρξε μεγάλος πανικός. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε και έθεσε αμέσως τον αριθμό 1500 στους κάτοικους για να ενημερώνονται και να ζητούν βοήθεια σε ό,τι χρειάζονταν. Μας έδωσαν αμέσως οδηγίες. Το πρώτο Σαββατοκύριακο ήμασταν όλοι πολύ πανικοβλημένοι και οι Έλληνες εδώ. Ήμαστε πολλοί Έλληνες εδώ. Παρατηρήθηκαν περιστατικά με κόσμο να πηγαίνει στα super market και να προσπαθεί να πάρει προμήθειες. Ήδη όμως ανακοίνωσαν τα υπόλοιπα μέτρα που θα έπαιρναν. Πέρα από τις περιοχές που απέκλεισαν, επειδή ήταν εστίες, εδώ στην Πάντοβα ήμασταν τρομοκρατημένοι γιατί νοσηλεύτηκαν τα 2 πρώτα περιστατικά και ήταν και ο πρώτος νεκρός στο νοσοκομείο της πόλης», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Τα μέτρα δεν έχουν χαλαρώσει. Πραγματοποιούν πολλούς ελέγχους».

Τέλος, η κοπέλα ανέφερε: «Μίλησαν επιδημιολόγοι από την Ρώμη λέγοντας πως είναι κάτι άγνωστο, δεν ξέρουν πώς εξελίσσεται, ότι δεν είναι ένας απλός ιός… Ναι με προσπαθούμε να έρθουμε σε μια κανονική ροή, αλλά τα μέτρα δεν χαλάρωσαν. Είναι ακόμη κλειστές οι βιβλιοθήκες, οι disco τα νυχτερινά μαγαζιά, τα εστιατόρια, οι επιχειρήσεις έχουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι, τα σχολεία».

 

 

Read More

And More