Debate Κώστα Μπακογιάννη – Χάρη Δούκα: Το κόστος του Μεγάλου Περιπάτου και η συζήτηση για την καθαριότητα στους δρόμους

Στο debate,  που διεξάγεται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις επτά θεματικών ενοτήτων: Λειτουργία της πόλης, Ασφάλεια, Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα, Υποδομές/Ανάπτυξη, Κοινωνική πολιτική, Πολιτισμός, και Ελεύθερη ενότητα.

“Η Αθήνα είναι καθαρότερη από ό,τι ήταν. Έχουμε ανανεώσει όλο μας το στόλο. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση. Υπάρχει πλέον ο μπλε κάδος, υπάρχουν απορριμματοφόρα μόνο για τον μπλε κάδο”, είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την καθαριότητα της πόλης.

Σε ερώτηση που του έθεσε ο Χάρης Δούκας σχετικά με το κόστος του Μεγάλου Περιπάτου, ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε, «Χαίρομαι που με ρωτάτε. Στην Ομόνοια μηδενικό κόστος. Στο Σύνταγμα 1,5 εκατομμύριο και η Πανεπιστημίου λίγο λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Έχουμε καταλάβει το λάθος μας. Το πάθημα δεν θα γίνει μάθημα».

«Υπάρχουν κοντέινερ στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σοβάδες πέφτουν σε σχολεία… Πρέπει να υπάρχει σχολείο και να υπάρχουν υποδομές. Θέλω να πω ότι δεσμεύομαι ότι η πρώτη μου απόφαση θα είναι να βρω τα προβλήματα και να δημιουργήσω ασφάλεια και αξιοπρέπεια σε μαθητές και καθηγητές», σχολίασε ο Χάρης Δούκας.

«Έχετε δίκιο για τα σχολεία. Έχουμε κάνει εκτενέστατες εργασίες αποκατάστασης σε 170. Μπορούμε να τις κάνουμε το καλοκαίρι, όταν είναι κλειστά. Έχουμε ακόμα πάρα πολλά να κάνουμε… Πρώτος στόχος οι πράσινες αυλές. Μπορούμε να συνεργαστούμε και να το πετύχουμε», απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης. 

Read More

And More