Eurovision 2021 – Στεφανία Λυμπερακάκη: Σήμερα ο Β’ Ημιτελικός! Όλες οι λεπτομέρειες της ελληνικής αποστολής

Η “καρδιά” της μουσικής χτυπά στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπου ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη (18/5) ο 65ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Eurovision. Απόψε, Πέμπτη 20 Μαΐου στις 22:00 θα παρακολουθήσουμε τον Β’ Ημιτελικό, όπου 17 χώρες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, το Σάββατο 22 Μαΐου.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη 4η θέση του Δεύτερου Ημιτελικού με τη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) και το τραγούδι «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού.

Η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας, είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, φέτος, στη Eurovision.

Με ταμπεραμέντο και ταλέντο, η Stefania μπορεί να είναι μικρή ηλικιακά αλλά έχει ήδη ξεχωρίσει. Το 2013, στην τρίτη σεζόν της ολλανδικής τηλεοπτικής εκπομπής ταλέντων «The Voice Kids», έκανε αισθητή την παρουσία της, ενώ είναι πρώην μέλος του κοριτσίστικου μουσικού συγκροτήματος «Kisses», το οποίο εκπροσώπησε την Ολλανδία στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2016.

Τι θα δούμε απόψε στην εμφάνιση της Ελλάδας

Το τραγούδι θα ξεκινήσει δείχνοντας μόνο εκείνη και αργότερα θα μπουν στη σκηνή το Green Screen και οι σκάλες, τις οποίες βλέπουμε τη Στεφανία να ανεβαίνει. Ωστόσο, οι τηλεθεατές δεν θα μπορούν να δουν το πράσινο πλαίσιο και έτσι η τραγουδίστρια θα φαίνεται σαν να αιωρείται. Πράσινα ρούχα φοράνε επίσης και οι χορευτές (Νίκος Κουκάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γιακουμόγλου και Κώστας Παυλόπουλος).

Η ευρηματική σκηνοθετική ιδέα του creative director Φωκά Ευαγγελινού, αφηγείται ένα ταξίδι «που όλοι μπορούμε να κάνουμε με όχημα τη φαντασία μας», μέσα από προηγμένα οπτικά εφέ και τεχνολογία που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στον διαγωνισμό της Eurovision, σε ζωντανή μετάδοση.

Η παρουσίαση του «Last Dance» είναι ένα σκηνοθετικό εγχείρημα με υψηλές τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές, που προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό ένα εξαιρετικά θεαματικό αποτέλεσμα. Η πρωτότυπη χορογραφία, τα special visual effects, οι ειδικοί φωτισμοί, οι γρήγορες εναλλαγές ρούχων των χορευτών επί σκηνής, τα σκηνοθετικά ευρήματα προηγμένης τεχνολογίας, αποτελούν μερικά από τα συστατικά της εντυπωσιακής και ξεχωριστής εμφάνισης της Ελλάδας, και συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που κινείται διαρκώς ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό.

Η επιτυχημένη σκηνική παρουσίαση είναι αποτέλεσμα εντατικών προβών, μεθοδικής δουλειάς και απόλυτου συγχρονισμού ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής μόδας Vrettos Vrettakos επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της τραγουδίστριας, ενώ ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού και ο Γιώργος Σεγρεδάκης επιμελήθηκε τα κοστούμια των χορευτών.

Φωτογραφίες: EBU / ANDRES PUTTING

Read More

And More