Eurovision 2021 – Τελικός: Νικήτρια η Ιταλία! Τι θέσεις πήραν Ελλάδα και Κύπρος; Όλα όσα έγιναν

Ο 65ος Διαγωνισμός της Eurovision έλαβε τέλος, με νικήτρια χώρα την Ιταλία και το rock συγκρότημα Måneskin. Η καρδιά της ευρωπαϊκής μουσικής χτύπησε φέτος στο Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, όπου 26 χώρες συνολικά διαγωνίστηκαν για το μεγάλο βραβείο – 20 προκρίθηκαν από τους 2 ημιτελικούς, οι Big 5 και η νικήτρια χώρα το 2019, Ολλανδία. 

Ανάμεσα στους 26 σημερινούς διαγωνιζόμενους βρίσκονταν η Ελλάδα με την Στεφανία Λυμπερακάκη και το τραγούδι Last Dance που κατάφεραν να μπουν στην τελική δεκάδα, καθώς επίσης και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo, που κατέκτησαν την 16η θέση.

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του Τελικού ήταν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ήταν ο Δημήτρης Μεϊδάνης. Μπορεί το 2020 να αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, αλλά το βράδυ της 22 Μαΐου, ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός επέστρεψε δυναμικά, ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο ασφάλειας κατά του κορονοϊού.

 

Παρουσιαστές της φετινής Eurovision, η οποία διοργανώνεται στην Ολλανδία ήταν οι Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley και Nikkie de Jager (NikkieTutorials).

  • Το κοινό ψήφισε και δεν ήταν λίγες οι χώρες που πήραν… 0 ψήφους, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία. Η Κύπρος και η Έλενα Τσαγκρινού συγκέντρωσαν 54 ψήφους. Η Ελλάδα και η Στεφανία Λυμπερακάκη συγκέντρωσαν 79 βαθμούς!

Νικήτρια χώρα με 524 βαθμούς αναδείχθηκε η Ιταλία με το ροκ συγκρότημα Måneskin! Η Ελλάδα κατέκτησε την 10η θέση και η Κύπρος την 16η!

  • Η ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών ξεκίνησε! Την Ελλάδα έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής το Σαν Μαρίνο (8), η Αλβανία (6), η Μάλτα (6), το Αζερμπαϊτζάν (10), η Νορβηγία (1), η Ισπανία (1), η Σλοβενία (3), η Μολδαβία (8), η Σερβία (3), η Βουλγαρία (8), φυσικά η Κύπρος (12), η Φινλανδία (2), η Ισλανδία (4), η Ρωσία (7), η Γαλλία (12).

Η Ελβετία είναι πρώτη στις κριτικές επιτροπές με 267 βαθμούς. Η Γαλλία δεύτερη με 248, η Μάλτα τρίτη με 208, η Ιταλία τέταρτη με 206 και η Ισλανδία πέμπτη με 198. Η Ελλάδα συγκέντρωσε 91 βαθμούς και η Κύπρος 50.

  • Η Έλενα Παπαρίζου και άλλοι πέντε νικητές της Eurovision είναι οι πρωταγωνιστές του «Rock The Roof», μιας θεαματικής δράσης του αποψινού τελικού. Οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα νικητήρια τραγούδια τους πάνω σε τρεις ειδικά διαμορφωμένες ταράτσες του Ρότερνταμ και αποθεώθηκαν! Η δημοφιλής τραγουδίστρια που μας έφερε την πρώτη μας νίκη το 2005 μας έκανε ένα υπέροχο ταξίδι πίσω στις αναμνήσεις. Οι υπόλοιποι guest stars της βραδιάς ήταν οι: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

 

  • Η Eurovision συνεχίζει με μουσικό διάλειμμα! Στα decks ο Afrojack! Στο Ahoy Arena στήθηκε πάρτι!

 

  • 00:00 ακριβώς ολοκληρώθηκαν όλες οι εμφανίσεις και των 26 χωρών που διαγωνίζονται στον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μουσικής και ξεκινάει η ψηφοφορία!

 

Δες όλες τις εμφανίσεις της φετινής Eurovision: 

Ώρα 22:00, το χαρακτηριστικό σήμα της EBU ηχεί και η μεγάλη βραδιά ξεκινά με την εντυπωσιακή είσοδο κάθε συμμετοχής στο λεγόμενο «Flag Parade».

 

Οι τρεις από τους τέσσερις παρουσιαστές άρχισαν να τραγουδούν το Venus με DJ να δίνει τον ρυθμό! Τον αποψινό τελικό ήταν να ανοίξει ο νικητής της Ολλανδίας, Duncan Laurence, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

  1. Κύπρος – Έλενα Τσαγκρινού

Η Eurovision 2021 ξεκίνησε με… άρωμα Ελλάδας! Η Έλενα Τσαγκρινού έβαλε “φωτιά” στη σκηνή του Ahoy Arena με το «El Diablo»! Η εκπρόσωπος της Κύπρου εντυπωσίασε τόσο φωνητικά όσο και χορευτικά και η επίδοσή της ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική! Η Έλενα Τσαγκρινού κέρδισε το πιο θερμό και ζεστό χειροκρότημα από το κοινό που κατάφερε να βρεθεί απόψε στο Ahoy Arena.

Το «El Diablo», που έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa και κυκλοφορεί από την Panik Records, παρουσιάστηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ μέσα από ένα εντυπωσιακό performance με οπτικά εφέ που βασίζονταν στους καθρέφτες και τις φωτιές, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διεθνούς γνωστού Marvin Dietmann, ενώ τη δυναμική χορογραφία επιμελήθηκε η Chali Jennings.

 

2. Albania / Anxhela Peristeri – Karma

Αμέσως μετά την Έλενα Τσαγκρινού, η επίσης ελληνικής καταγωγής Άντζελα Περιστέρη ανέβηκε στη σκηνή με το κομμάτι “Karma” για χάρη της Αλβανίας. Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια βρέθηκε στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας κάποιων δηλώσεων που είχε κάνει στο παρελθόν ότι άσκησε σωματική βία εις βάρος δύο Ελληνίδων.

Σήμερα, η Άντζελα Περιστέρη ανέβηκε στη σκηνή του Ahoy Arena στο Ρότερνταμ προσπαθώντας να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και κέρδισε αρκετά χειροκροτήματα.

 

3. Israel / Eden Alene – Set Me Free

Η Eden Alene με καταγωγή από την Ιερουσαλήμ και την Αιθιοπεία ήρθε απόψε στην Eurovision για να εκπροσωπήσει το Ισραήλ με το κομμάτι “Set Me Free”. Η νεαρή τραγουδίστρια ήταν μια δεινή μπαλαρίνα, ωστόσο στην ηλικία των 11 αποφάσισε να αφήσει τα παπούτσια του χορού στην άκρη και να πιάσει το μικρόφωνο, κάτι που δεν έχει μετανιώσει στιγμή!

 

4. Belgium / Hooverphonic – The Wrong Place

Το πασίγνωστο συγκρότημα Hooverphonic κατάφερε να προκριθεί στον Α’ Ημιτελικό και απόψε εκπροσωπεί το Βέλγιο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision. Η τραγουδίστρια της μπάντας, Geike Arnaert ήταν μέλος της από το 1997 έως το 2008 και επέστρεψε στο συγκρότημα για να κάνουν reunion… στην Eurovision!

 

5. Russia / Manizha – Russian Woman

Η Manizha από το Τατζικιστάν είναι η εκπρόσωπος της Ρωσίας στη φετινή Eurovision με ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι, με πολιτικές διαστάσεις, το Russian Woman.

Η εκκεντρική τραγουδίστρια όχι μόνο γράφει τη δική της μουσική και στίχους, αλλά επίσης ασχολείται και με τη σκηνοθεσία και το μοντάζ των βίντεο κλιπ της. Η ίδια ξεκίνησε με το να δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους από το Instagram και έφτασε να κάνει sold out συναυλίες σε όλη την Μόσχα. Η Manizha παλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBT κοινότητας.

 

6. Malta / Destiny – Je Me Casse

Ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της φετινής Eurovision ανέβηκε στη σκηνή του Ahoy Arena! Η μόλις 18 χρονών Destiny με το κομμάτι Je Me Casse έχει βάλει στόχο να κερδίσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό και να φέρει τη νίκη στην Μάλτα. Η Destiny είχε κερδίσει το 2015 την Eurovision Junior. Οι αγαπημένες της τραγουδίστριες, όπου φαίνεται να έχει επηρεαστεί μουσικά είναι η Aretha Franklin αλλά και το αμερικανικό είδωλο, η Lizzo. Στο τέλος, η Destiny άρχισε να ξεφωνίζει από τον ενθουσιασμό της!

 

7. Portugal / The Black Mamba – Love Is On My Side

Οι The Black Mamba ανέβηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν μοναδικά το κομμάτι Love Is On My Side. Η Πορτογαλία δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στους τελικούς της Eurovision, μέχρι το 2017 και την εμφάνιση του Salvador Sobral, ο οποίος κατάφερε να φέρει νίκη στη χώρα του. Οι Black Mamba ιδρύθηκαν το 2010 και η μουσική τους κινείται ανάμεσα στα blues, funk και soul.

 

8. Serbia / Hurricane – Loco Loco

“Φωτιά” παίρνει ξανά η σκηνή της Eurovision με το συγκρότημα Hurricane, το οποίο αποτελείται από τρεις πανέμορφες τραγουδίστριες, τις Sanja Vučić, Ivana Nikolić και Ksenija Knežević. Οι Hurricane μας τραγουδούν Loco Loco και τρελαίνουν την Ευρώπη!

 

9. United Kingdom / James Newman – Embers

Ο James Newman με το κομμάτι “Embers” εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη φετινή Eurovision. Η Αγγλία ανήκει στις Big 5 οπότε δεν πέρασε από κανέναν Ημιτελικό και προκρίθηκε κατευθείαν στον τελικό, όπως και κάθε χρονιά. Ο James Newman αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της Αγγλίας, έχοντας κερδίσει Brit Award αλλά και όντας υποψήφιος στα Grammys. Ο ίδιος έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως με τον Ed Sheeran και την Kesha.

 

10. Greece / Stefania – Last Dance

Πάμε Ελλάδα! Η Στεφανία Λυμπερακάκη με το «Last Dance», δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn και με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, εμφανίστηκε δέκατη στη σειρά εκπροσωπώντας την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision!

Παρά το άγχος της, η Stefania τα πήγε περίφημα και τα προβλήματα που είχαν εμφανιστεί στον Β’ Ημιτελικό φαίνεται πως λύθηκαν. Η 18χρονη Ελληνίδα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ολλανδία ανέβηκε στη σκηνή του Ahoy Arena στο Ρότερνταμ και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό καταφέρνοντας να κλέψει τις εντυπώσεις και να μας κάνει περήφανους!

 

11. Switzerland / Gjon’s Tears – Tout l’Univers

Ο νεαρός Gjon’s Tears ερμήνευσε το κομμάτι Tout l’Univers για χάρη της Ελβετίας και μας ταξίδεψε με τη μελωδική φωνή του. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής ήθελε να τραγουδάει από μικρό παιδί και έχει αφιερώσει καρδιά και ψυχή σε αυτό που κάνει! Ο Gjon έχει καταγωγή από την Αλβανία και σε ηλικία 12 ετών βγήκε τρίτος στο Albania’s Got Talent. Ο τραγουδιστής έφτασε στους Ημιτελικούς και του Ελβετία έχεις Ταλέντο, ενώ έχει συμμετάσχει και στο γαλλικό The Voice.

 

12. Iceland / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years

Ο κορονοϊός “χτύπησε” το συγκρότημα Gagnamagni∂, οπότε και απόψε η εμφάνισή τους είναι μαγνητοσκοπημένη και όχι live! Το συγκρότημα που εκπροσωπεί φέτος την Ισλανδία στην Eurovision έχει λάβει θετικά σχόλια και αποτελεί ένα από τα φαβορί για την δεκάδα.

 

13. Spain / Blas Cantó – Voy A Querdarme

Ο Blas Cantó ανέβηκε στη σκηνή του Ahoy Arena για να εκπροσωπήσει την Ισπανία με το κομμάτι Voy A Querdarme! Ο γοητευτικός τραγουδιστής είχε όνειρο από μικρός να τραγουδήσει στη μεγαλύτερη μουσική εκδήλωση της Ευρώπης και το 2021 η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε! Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στον πατέρα του που έφυγε πέρσι από τη ζωή, χτυπημένος από τον κορονοϊό.

 

14. Moldova / Natalia Gordienko – SUGAR

Η Natalia Gordienko λατρεύει τον ανταγωνισμό αλλά και τις… νίκες για αυτό φέτος αποφάσισε να κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα στην μουσική της καριέρα και να εκροσωπήσει την Μολδαβία στην Eurovision. Η Natalia μας τραγουδάει Sugar και κερδίζει τις εντυπώσεις! Η ίδια είναι και τραγουδίστρια και χορεύτρια και πιανίστρια και έχει κερδίσει αρκετά βραβεία κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος μάλιστα είναι ένας από τους συνθέτες του τραγουδιού της!

 

15. Germany / Jendrik – I Don’t Feel Hate

I Don’t Feel Hate μας τραγουδά ο Jendrik για την Γερμανία μαζί με το γιουκαλίλι του! Ο νεαρός τραγουδιστής έχοντας πάντα πάνω του το χαρακτηριστικό του όργανο, άρχισε να γράφει μουσική από μικρή ηλικία για την οικογένειά του, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να το κάνει επαγγελματικά. Η Γερμανία ανήκε στις Big 5 οπότε πέρασε κατευθείαν στον μεγάλο τελικό της Eurovision!

 

16. Finland / Blind Channel – Dark Side

Σειρά έχει το underground συγκρότημα από την Φιλανδία Blind Channel με το κομμάτι Dark Side. Η μπάντα με τους Joel Hokka και Niko Vilhelm στα φωνητικά, Joonas Porko στην κιθάρα , Olli Matela στο μπάσο, Tommi Lalli στα ντραμς and Aleksi Kaunisvesi στα πλήκτρα ξεσηκώνουν την Ευρώπη με τις ροκιές τους.

 

17. Bulgaria / Victoria – Growing Up is Getting Old

Η νεαρή VICTORIA αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες στη Βουλγαρία και απόψε εκπροσωπεί τη χώρα της στην Eurovision με το κομμάτι Growing Up is Getting Old. Όταν έγραφε το τραγούδι, η Victoria σκεφτόταν τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής της, όπως τους γονείς της και τα αδέρφια της.

 

18. Lithuania / The Roop – Discoteque

Οι The Roop έκλεψαν τις εντυπώσεις στον Α’ Ημιτελικό και φυσικά κέρδισαν την πρόκριση για τον αποψινό μεγάλο τελικό, βάζοντας μας σε disco ρυθμούς. Η μπάντα αποτελείται από τον τραγουδιστή Vaidotas Valiukevičius, τον drummer Robertas Baranauskas και τον κιθαρίστα Mantas Banišauskas. Οι τρεις τους, με διαφορετικές εμπειρίες ο καθένας συνθέτουν τους The Roop! Το συγκρότημα ήταν φαβορί στα στοιχήματα για την Eurovision 2020, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε λόγω πανδημίας.

 

19. Ukraine / Go_A – Shum

Παρά την μικρή ταλαιπωρία με την υγεία της που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, η Kateryna Pavlenko με το συγκρότημα Go_A εκπροσωπούν απόψε την Ουκρανία στην Eurovision, Covid-free! Το ουκρανικό συγκρότημα αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί του Διαγωνισμού και σίγουρα θα μπει στην τελική πεντάδα! Το στάδιο σείστηκε με το κομμάτι “Shum”!

 

20. France / Barbara Pravi – Voilà

Ακόμη ένα φαβορί στη σκηνή της Eurovision! Η Barbara Pravi με την Γαλλία μας τραγουδούν “Voilà” και μαγεύουν το τηλεοπτικό κοινό της Ευρώπης. Η τραγουδίστρια μεγάλωσε σε μία άκρως πολυπολιτισμική οικογένεια, καθώς έχει καταγωγή από Σερβία, Ιράν, Πολωνία και Βόρεια Αφρική! Η Barbara έδωσε κάτι παραπάνω από το 100% των φωνητικών της δυνατοτήτων και ήταν εκπληκτική.

 

21. Azerbaijan / Efendi – Mata Hari

Η Efendi ή αλλιώς η… Ariana Grande του Αζερμπαϊτζάν ξεσήκωσε με την εμφάνισή της το Ahoy Arena! Η σέξι τραγουδίστρια χόρεψε σε ξέφρενους ρυθμούς το Mata Hari και έβαλε “φωτιά” στη σκηνή.

Η Efendi αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες του Αζερμπαϊτζάν, έχοντας λάβει συμμετοχή σε πολλά talent shows όπως τα ‘Yeni ulduz’, ‘Böyük Səhnə’ και ‘The Voice of Azerbaijan’. Η γνωστή τραγουδίστρια προσπάθησε πέντε φορές να λάβει μέρος στην Eurovision, ωστόσο η τυχερή της ήταν τελικά το 2020, που… αναβλήθηκε λόγω πανδημίας!

 

22. Norway / TIX – Fallen Angel

Ο εκκεντρικός εκπρόσωπος της Νορβηγίας ανέβηκε στη σκηνή και ξεσήκωσε! Ο Andreas Haukeland είναι ευρέως γνωστός ως TIX και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της Νορβηγίας. Ο νεαρός τραγουδιστής πάσχει από το Σύνδρομο Τουρέτ, μια διαταραχή που περιλαμβάνει διάφορα τικ. Ο ίδιος έχει γράψει τεράστιες επιτυχίες, ενώ μια από αυτές είναι το Sweet but Psycho της Ava Max.

 

23. The Netherlands (Hosts) / Jeangu Macrooy – Birth of a New Age

Η Ολλανδία νίκησε το 2019 τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό και απόψε διαγωνίζεται με τον Jeangu Macrooy, ο οποίος ερμηνεύει το κομμάτι Birth of a New Age. Στα 20 του μετακόμισε στην Ολλανδία για να κυνηγήσει τα όνειρά του για μια καριέρα στον χώρο της μουσικής! Και τα κατάφερε! Ο ίδιος πιστεύει πως ο σκοπός της μουσικής είναι να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και αυτός είναι ο λόγος που ασχολείται με το τραγούδι.

 

24. Italy / Måneskin – Zitti E Buoni

Το απόλυτο φαβορί να κερδίσει την αποψινή Eurovision εμφανίστηκε λίγο πριν το τέλος της φετινής Eurovision και ξεσήκωσε όλη την Ευρώπη, υπό τους ήχους της ροκ μουσικής. Οι Måneskin από την Ιταλία τραγούδησαν το κομμάτι Zitti E Buoni και περιμένουν να… πάρουν το τρόπαιο στη χώρα τους. Το Ahoy Arena σείστηκε μαζί τους!

Τα μέλη του συγκροτήματος (Damiano, Victoria, Thomas και Ethan) γνωρίζονται από το γυμνάσιο, ωστόσο ίδρυσαν την μπάντα μόλις το 2015. Οι τέσσερις τους συνέδεσαν τις μουσικές τους επιρροές από ροκ, ραπ μέχρι ρέγκε και ποπ και δημιούργησαν τους Måneskin! Το όνομά τους σημαίνει “φεγγαροφώς” στα δανέζικα και είναι προς τιμήν της χώρας καταγωγής του μπασίστα τους.

 

25. Sweden / Tusse – Voices

Ο Tousin Michael Chiza ή κατά κόσμον Tusse κατάγεται από τη Σουηδία, την οποία εκπροσωπεί απόψε στην Eurovision! Ο Tusse έγινε γνωστός από το Σουηδία έχεις Ταλέντο, όπου έφτασε στους ημιτελικούς, ενώ το 2019 κέρδισε το Swedish Idol και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της χώρας του.

 

26. San Marino / Senhit – Adrenalina

Η Senhit κλείνει το διαγωνιστικό μέρος της Eurovision με το κομμάτι Adrenalina για το Σαν Μαρίνο! Μαζί της και ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Flo.Rida! Ένα άκρως ξεσηκωτικό κομμάτι για να ολοκληρωθεί ο φετινός διαγωνισμός. Η club queen της ποπ μουσικής στο Σαν Μαρίνο έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και διάσημους παραγωγούς, κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Η Senhit έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά μιούζικαλ, όπως το Lion King στην Γερμανία, το Hair στην Ελβετία και το Fame στην Ιταλία. Η Senhit έχει εκπροσωπήσει ξανά το Σαν Μαρίνο, το 2011 με το τραγούδι Stand By.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision το ανακοίνωσε, ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου. Ο Μανώλης ανακοίνωσε σε όλη την Ευρώπη τον υψηλότερο βαθμό της Ελλάδας και κατέκτησε μια σημαντική πρωτιά: έγινε ο νεότερος spokesperson στην 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

Παρακάτω μπορείς να δεις τη σειρά εμφάνισης των συμμετοχών του αποψινού τελικού:

  1. Κύπρος / Έλενα Τσαγκρινού – El Diablo
  2. Αλβανία / Anxhela Peristeri – Karma
  3. Ισραήλ / Eden Alene – Set Me Free
  4. Βέλγιο / Hooverphonic – The Wrong Place
  5. Ρωσία / Manizha – Russian Woman
  6. Μάλτα / Destiny – Je Me Casse
  7. Πορτογαλία / The Black Mamba – Love Is On My Side
  8. Σερβία / Hurricane – Loco Loco
  9. Ηνωμένο Βασίλειο / James Newman – Embers
  10. Ελλάδα / Stefania – Last Dance
  11. Ελβετία / Gjon’s Tears – Tout l’Univers
  12. Ισλανδία / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ – 10 Years
  13. Ισπανία / Blas Cantó – Voy A Querdarme
  14. Μολδοβία / Natalia Gordienko – SUGAR
  15. Γερμανία / Jendrik – I Don’t Feel Hate
  16. Φιλανδία / Blind Channel – Dark Side
  17. Βουλγαρία / Victoria – Growing Up is Getting Old
  18. Λιθουανία / The Roop – Discoteque
  19. Ουκρανία / Go_A – Shum
  20. Γαλλία / Barbara Pravi – Voilà
  21. Αζερμπαϊτζάν / Efendi – Mata Hari
  22. Νορβηγία / TIX – Fallen Angel
  23. Ολλανδία (Hosts) / Jeangu Macrooy – Birth of a New Age
  24. Ιταλία / Måneskin – Zitti E Buoni
  25. Σουηδία / Tusse – Voices
  26. Σαν Μαρίνο / Senhit – Adrenalina

Φωτογραφίες: Reuters, EBU / ANDRES PUTTING, EBU / THOMAS HANSES

Read More

And More