Eurovision 2022 – Kalush Orchestra: Τα πρώτα λόγια μετά τη νίκη τους – Η απάντηση σε όσους είπαν ότι νίκησαν λόγω πολέμου

Οι Kalush Orchestra με το τραγούδι Stefania ήταν οι μεγάλοι νικητές του 66ου διαγωνισμού της Eurovision, το βράδυ του Σαββάτου 14/5 στο Τορίνο της Ιταλίας. Η Ουκρανία, η πολυπαθή χώρα της Ευρώπης, συγκέντρωσε από κοινό και κριτικές επιτροπές 631 βαθμούς και έφεραν την πρώτη θέση.

Αμέσως μετά το τέλος της Eurovision 2022, το συγκρότημα βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, όπου απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν σε όλους όσοι υποστήριξαν ότι κέρδισαν τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου, αλλά και στο αν είχαν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ζελένσκι.

«Πράγματι το τραγούδι Stefania ήταν νούμερο ένα σύμφωνα με τα προγνωστικά της Eurovision. Ακόμη και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ήταν στο top5 σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων. Οποιαδήποτε νίκη, σημαίνει πολλά για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες. Τελευταία επιτίθενται στην ουκρανική κουλτούρα και είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η ουκρανική κουλτούρα και η ουκρανική μουσική είναι ζωντανές κι έχουν τη δική τους ιδιαίτερη και όμορφη υπογραφή» ανέφεραν.

Στην ερώτηση για το αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του συγκροτήματος και του προέδρου Ζελένσκι και πώς φαντάζονται να γίνει το 2023 ο διαγωνισμός στη χώρα τους, επεσήμαναν: «Δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τον πρόεδρο μέχρι αυτή τη στιγμή. Όπως γνωρίζετε αυτές τις ημέρες είναι απασχολημένος με άλλα πιο σημαντικά πράγματα. Όσο για τη Eurovision 2023, η Ουκρανία θα είναι χαρούμενη να φιλοξενήσει στη νέα ενσωματωμένη και χαρούμενη Ουκρανία».

Οι Kalush Orschestra σε δύο ημέρες θα επιστρέψουν στην Ουκρανία κι όπως τόνισαν «οι ανησυχίες τους για τον πόλεμο δε σταματούν, όταν περνούν τα σύνορα».

Eurovision 2022 – Ουκρανία: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το τραγούδι φαβορί – Ποιοι είναι οι Kalush Orchestra

Read More

And More