Άγγελος Χαριστέας: Ο θάνατος του πατέρα του, οι δύο κόρες και η ακραία εκδήλωση θαυμασμού στο Euro 2004

Μία σπάνια συνέντευξη παραχώρησε ο Άγγελος Χαριστέας στην Όλγα Λαφαζάνη και το Happy Day, με αφορμή έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ που έδωσε στη Σύμη. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε για τις στιγμές του Euro 2004, την οικογένειά του, τον θάνατο του πατέρα του και τη στιγμή που αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια.

«Το γκολ απέναντι στην Εθνική Πορτογαλίας στο Euro 2004 είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου. Το σημαντικότερο γκολ που έχω πετύχει στη ζωή μου, στην Πορτογαλία το 2004. Νιώθω ευλογημένος σε αυτό το κομμάτι. Το καλοκαίρι εκείνο άλλαξε όλη μου τη ζωή. Ήταν το όνειρό μου να πετύχω ένα γκολ με την Εθνική.

Συναντώ ανθρώπους και συγκεκριμένα γυναίκες, οι οποίες τη στιγμή που πέτυχα το γκολ, έσπασαν τα νερά και έπρεπε να πάνε να γεννήσουν. Δύο κοπέλες γέννησαν στο αμάξι, επειδή γινόταν χαμός στον δρόμο. Η μία έβγαλε το κοριτσάκι της Αγγελική» ανέφερε αρχικά ο Άγγελος Χαριστέας κι εξομολογήθηκε ότι είχε ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού εκείνη την εποχή, όπως… προτάσεις γάμου σε πλακάτ.

Για το πώς πήρε την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ο Άγγελος Χαριστέας αποκάλυψε: «Ήμουν στη Σαουδική Αραβία, έπαιζα το τελευταίο μου παιχνίδι, κοίταξα το ρολόι στο ’75 και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν. Μου ήρθε έτσι γιατί σκέφτηκα ότι ήμουν γεμάτος και δεν έχω κάτι άλλο να δώσω. Στα 15 τελευταία λεπτά έτρεχα σαν μικρό παιδάκι σε αλάνα».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε και για τον θάνατο του πατέρα του, αλλά και τις δύο κόρες του, ηλικίας 12 και 7 ετών. «Η δυσκολότερη στιγμή ήταν για μένα η απώλεια του πατέρα μου γιατί του είχα ιδιαίτερη αδυναμία. Είχαμε πει τα πάντα και γι’ αυτό όταν έφυγε, δεν είχα να προσθέσω κάτι. Οι κόρες μου ασχολούνται με τον αθλητισμό, η μεγάλη ξεκίνησε στο βόλεϊ και η μικρή είναι στον στίβο».

Read More

And More