Αλέξης Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: “Αυτό που του συνέβη, είναι πρωτοφανές και εντελώς παράνομο”

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη μίλησε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος σήμερα θα εμφανιστεί με τον πελάτη του στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσουν προθεσμία μέχρι αύριο Πέμπτη 25/2, αναφέρθηκε στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντας αυτό που συνέβη στον γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό «πρωτοφανές και εντελώς παράνομο».

«Αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη, δεν συμβαίνουν ούτε στις χώρες που δεν έχουν σύνταγμα και νόμους της άπω Ανατολής και της νότιας Αφρικής. Το να οδηγήσεις έναν άνθρωπο στη δικαιοσύνη, είναι υποχρέωση, εφόσον παραβαίνει τους νόμους. Το να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του για ένα αδίκημα είναι υποχρέωση του Εισαγγελέα, εφόσον πιθανολογεί ότι έχει διαπράξει ένα αδίκημα. Το να συλλάβεις χωρίς να έχει ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία και να τον κρατήσεις στη φυλακή, έστω και προσωρινά, έχει ορισμένες προϋποθέσεις. (…)

Αυτό που συνέβη στον κύριο Λιγνάδη, είναι πρωτοφανές και εντελώς παράνομο. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα, αλλιώς η διαδικασία είναι εντελώς άκυρη, να καλέσει αυτόν που καταγγέλλουν και αυτόν που χαρακτηρίζεται ύποπτος» είπε αρχικά.

Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως «προτίθεται να τους μηνύσει όλους, εφόσον του το επιτρέψει ο κύριος Λιγνάδης».

Ακόμα, για τη δικογραφία είπε ότι: «Εγώ διάβασα χθες για πρώτη φορά τη δικογραφία. Το πρώτο που παρατήρησα ήταν τις νομικές παραβάσεις, τις ακυρότητες, τις οποίες θα προσβάλλουμε αύριο. Το δεύτερο που θέλησα να διερευνήσω, είναι γιατί σε μια τέτοια υπόθεση τόσες ακυρότητες, τόσες παραλείψεις, και κατέληξα τελικά, γνωρίζοντας τι συμβαίνει με μία συγκεκριμένη υπόθεση αυτή τη στιγμή. Πήρα το πρόσωπο που είδα ξαφνικά σε μία απελπισία, την κ. Μενδώνη να προσπαθεί να απολογηθεί γιατί προσέλαβε τον κορυφαίο σκηνοθέτη ως διευθυντή του Εθνικού θεάτρου και να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς απαράδεχτους. Κατέληξα σε ένα συμπέρασμα. Αυτή τη στιγμή, κάτι πολύ μεγάλο παίζεται».

Read More

And More