Αλέξης Κούγιας: Η αποκάλυψη για την οργισμένη επιστολή που του έστειλε ο Δημήτρης Λιγνάδης για τον Στέφανο Κασσελάκη

Με αφορμή τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και το άγριο επεισόδιο μεταξύ της κατηγορουμένης και του Μάνου Δασκαλάκη, ο Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε στο «Καλημέρα Ελλάδα», το πρωί της Τετάρτης 6/3. Ο γνωστός ποινικολόγος, πριν αναφερθεί στην πολύκροτη δίκη, θέλησε να κάνει μία αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη και στην εισαγγελική έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας την οποία διαθέτει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ.

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, πριν από λίγη ώρα έλαβε επιστολή από τον Δημήτρη Λιγνάδη που υπερασπίστηκε στη δίκη για τους βιασμούς, με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προφυλάκιση του καλλιτέχνη που παρανόμως έγινε καθώς και για διαδικασίες που τηρήθηκαν στη νομική διαδικασία που ακολούθησε, λέγοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης έχει κακούς συμβούλους και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, όταν ρωτήθηκε για το επεισόδιο μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, εκείνος απουσίαζε από τη δίκη λόγω προγραμματισμένων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε. Όπως τον ενημέρωσε η συνεργάτιδα του γραφείου του που ήταν παρούσα, «όταν βγήκε έξω από την αίθουσα, ο Δασκαλάκης άρχισε να βρίζει σκαιότατα την κατηγορούμενη».

«Στο πρώτο στάδιο που εγώ δεν ήμουν δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν απόλυτα δίπλα στη γυναίκα του. Σε όλες τις καταθέσεις περιέγραφε μια υπέροχη μητέρα και σύζυγο, όλα αυτά μέχρι σχεδόν το τέλος του πρώτου δικαστηρίου. Μετά άρχισε να κάνει στενή παρέα με έναν δημοσιογράφο και να τον επηρεάζει και να τον συμβουλεύει μια δικηγόρος. Του είπαν μάλλον ότι σε αυτό το δικαστήριο πρέπει να έχει άλλη συμπεριφορά», συνέχισε ο δικηγόρος.

«Αν ήμουν εγώ εκεί, θα τον είχα οδηγήσει στο αυτόφωρο. Θα γίνει μήνυση εναντίον του σήμερα, στα όρια του αυτοφώρου, για την εξύβριση με σκαιότατες εκφράσεις και για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή την κατονόμασε ως δολοφόνο των παιδιών, όταν σε προηγούμενο στάδιο έκανε μήνυση μαζί με την κ. Πισπιρίγκου σε γιατρούς κατηγορώντας τους για τους θανάτους των παιδιών», τόνισε ο Κούγιας.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης για τις δολοφονίες των τριών κοριτσιών της, χαρακτήρισε αυτονόητη την παράταση της προφυλάκισής της και επανέλαβε «είμαι τόσο πεπεισμένος για την αθωότητα της κ. Πισπιρίγκου, που αν καταδικαστεί τελεσίδικα μέχρι και από τον Άρειο Πάγο, θα σημαίνει ότι κάτι λάθος έκανα εγώ για πρώτη φορά στις 1.000 υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τις οποίες έχω ασχοληθεί στα 50 χρόνια της δικηγορικής διαδρομής μου. Αν συμβεί αυτό, εγώ θα παραιτηθώ με ό,τι αυτό σημαίνει για την καριέρα μου. Είναι τεράστια πρόκληση για μένα αυτή η δίκη».

 

Read More

And More