Αλέξης Κούγιας: Μετά την Τσιμτσιλή, έκλεισε το τηλέφωνο και σε Λιάγκα-Σκορδά – Η απάντηση για τις απειλές

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο δικηγόρος που αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο γνωστός ποινικολόγος, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή “Happy Day, βγήκε στο “Πρωινό” και μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά για την υπόθεση.

“Σε λίγη ώρα θα είμαι στην κυρία ανακρίτρια για να ζητήσω αντίγραφο της δικογραφίας και συγχρόνως να ζητήσω παράταση της προθεσμίας που έχει δικαίωμα να απολογηθεί, δυστυχώς με αυτή την παράνομη διαδικασία που ακολουθήθηκε με την έκδοση εντάλματος σύλληψης… Με αυτές τις συνθήκες έχει προθεσμία για να απολογηθεί ο κύριος Λιγνάδης μέχρι την Πέμπτη. Θα μελετήσω τη δικογραφία και με γραπτή ανακοίνωση θα τοποθετηθώ.

Εγώ είμαι ένας δικηγόρος που ποτέ στην καριέρα μου δεν εμπόδισα τη συνύπαρξη μαζί μου ουδενός συναδέλφου. Είτε μεγαλύτερου σε ηλικία ούτε νεότερου. Ο κύριος Γεωργουλέας είναι ένας ταλαντούχος ποινικολόγος, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση μέχρι τώρα με τον δικό του τρόπο. Υπήρχε μια διαφωνία μαζί μας γιατί ασκήθηκε προσφυγή στο ένταλμα σύλληψης του κύριου Λιγνάδη που το θεωρώ παράνομο. Εγώ θα τον ήθελα μαζί μου και του είπα ότι στενοχωριέμαι που αποχωρεί από την υπόθεση”, ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας διάβασε την ανάρτηση του γιου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος αναφέρει ότι δέχεται απειλές μετά την απόφαση του πατέρα του να πάρει την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Στην ερώτηση του παρουσιαστή για το αν ο ποινικολόγος δέχεται απειλές, ο ίδιος απαντά: “Εγώ δεν έχω δεχτεί απειλές. Αυτοί που το κάνουν αυτό δεν το κάνουν σε μένα. Απειλούν τα παιδιά μου με τέτοιο χυδαίο τρόπο. Είναι πρώτη φορά που απειλούν τα παιδιά μου”.

Για τη δικογραφία του Δημήτρη Λιγνάδη: “Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παιδιά στη δικογραφία, έχουμε κάποιους ώριμους άνδρες αλλά δεν ξέρω ακόμα λεπτομέρειες. Περιμένω από τον κύριο Λιγνάδη να μου περιγράψει την προσωπικότητά του γιατί έτσι συνηθίζω να κάνω με τον εντολέα μου. Έπειτα θα ζητήσω να μου πει ποιοι είναι αυτοί για να έχω και εγώ μια προσέγγιση. Αφού διαβάσω τη δικογραφία και σε συνεννόηση με τον Δημήτρη Λιγνάδη θα αξιολογήσω την αξιοπιστία τους.

Με πήραν και από την Πάτρα και μου είπαν κάποια πράγματα γι’ αυτή την κυρία, τα οποία σε συνδυασμό με αυτά που μου είπε ο κύριος Λιγνάδης είναι εντελώς αναξιόπιστη. Ο κύριος εισαγγελέας έκανε ένα μεγάλο λάθος, γιατί κατά την άποψή μου θα έπρεπε να καλέσει τον κύριο Λιγνάδη. Αυτή η υπόθεση δεν έχει στόχο τον Λιγνάδη. Όλη η ιστορία έχει στόχο το Ελληνικό, την κυρία Μενδώνη και την κυβέρνηση”.

Μάλιστα, επειδή ο Αλέξης Κούγια θεώρησε ότι τον διέκοπταν συνέχεια οι παρουσιαστές του “Πρωινού”, δε δίστασε να τους κλείσει το τηλέφωνο.

Δες το βίντεο:

 

Read More

And More