Αντώνης Κανάκης: Αυτό είναι το καυτό παρασκήνιο της αποχώρησής του από τον ΑΝΤ1…

Μπορεί όλοι να μιλούν για ένα τηλεοπτικό διαζύγιο-βόμβα ,όμως, μόνο… βόμβα δεν μπορώ να σου πω πως είναι, το διαζύγιο του Αντώνη Κανάκη με τον ΑΝΤ1! Τουναντίον…

Για την ακρίβεια έχουμε να κάνουμε με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος τηλεοπτικού θανάτου! Γιατί αυτή η συνεργασία των Αντεννικών με τον Αντώνη Κανάκη, άρχισε να αργοσβήνει από την Άνοιξη και μετά.

Πως ,όμως, φτάσαμε στο σημείο, ο Αντώνης Κανάκης από απόλυτος κυρίαρχος του ΑΝΤ1 – τουλάχιστον έτσι παρουσιαζόταν μέχρι και πέρσι -, να γίνει το… μαύρο πρόβατο; Το μόνο σίγουρο είναι πως μεσολάβησαν πολλά και το τηλεοπτικό παρασκήνιο είναι καυτό.

Ναι, ο Αντώνης Κανάκης μέχρι πέρσι ήταν ο… “Mr. Ράδιο Αρβύλα”. Ναι, ο Αντώνης Κανάκης μέχρι πέρσι ήταν ο άνθρωπος, που μπροστά στο τηλεοπτικό του μεγαλείο, υποκλινόταν η AGB-Nielsen! Ναι, ο Αντώνης Κανάκης μέχρι πέρσι ήταν ο… εκλεκτός του καναλιού του Αμαρουσίου και το κυριότερο; Πέρσι τον Φλεβάρη στεύθηκε και υπεύθυνος της late-night ζώνης του ΑΝΤ1, αποκτώντας ουσιαστικά για πρώτη φορά στη καριέρα του, μία διοικητική θέση στο κανάλι. Στο κανάλι στο οποίο βρισκόταν είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Στο πλαίσιο δε των πανηγυρισμών είχε εκδοθεί από το κανάλι – και συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου- , η παρακάτω ανακοίνωση:

“…Ο ΑΝΤ1 με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την ανανέωση της αποκλειστικής του συνεργασίας με τον Αντώνη Κανάκη, για ακόμη τρία χρόνια, έως το 2021.

Η σημαντική δε αυτή συνεργασία, με τον δημιουργό των πιο αγαπημένων και ιδιαίτερων τηλεοπτικών προγραμμάτων, η οποία ήδη μετρά 21 δημιουργικά χρόνια, θα αποκτήσει μια επιπλέον διάσταση, αφού ο Αντώνης Κανάκης θα διαμορφώνει τη βραδινή ζώνη του ΑΝΤ1 και τη φυσιογνωμία αυτής, στο σύνολό της.

Η Late Night ζώνη έχει για τον ΑΝΤ1 μία ξεχωριστή σημασία. Σημασία που έγκειται κυρίως σε επίπεδο περιεχομένου, ύφους και φιλοσοφίας. Για τους λόγους αυτούς, η συνεργασία που επετεύχθη με τον Αντώνη Κανάκη για το γενικότερο σχεδιασμό και καλλιτεχνική επιμέλεια της ζώνης αυτής, είναι η ιδανική.

Τέλος, το πολυαναμενόμενο Ράδιο Αρβύλα, όπως και η νέα εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, θα βρεθούν πολύ σύντομα στον αέρα της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, ζωντανά από την Θεσσαλονίκη…”

 

Και όλα αυτά μέχρι εδώ καλά…

Τα μαύρα σύννεφα στη σχέση της διοίκησης του ΑΝΤ1 με τον Αντώνη αρχίζουν να εμφανίζονται, όταν ο Αντώνης κάνει πρεμιέρα και δεν… παραλληρεί η AGB-Nielsen μαζί του. Όταν το “Ράδιο Αρβύλα” εμφανίζεται στους δέκτες μας και δεν προκαλεί τηλεοπτικό πανικό, ενώ χλιαρή ήταν η υποδοχή του κόσμου κι απέναντι στο “Βινύλιο”. Απέναντι στη δεύτερη τηλεοπτική πρόταση του Αντώνη.

Τα μαύρα σύννεφα στη σχέση της διοίκησης με του ΑΝΤ1 με τον Αντώνη αρχίζουν να εμφανίζονται, όταν αποφασίζει η διεύθυνση του καναλιού να κόψει το late night του Γιώργου Λιάγκα και να μην δώσει το πράσινο φως και στο νέο κύκλο επεισοδίων του “The 2night show” του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Δύο αποφάσεις, οι οποίες “χρεώνονται” στον Αντώνη. Δύο αποφάσεις όπου σύμφωνα με τα όσα άφηναν οι κύκλοι του καναλιού να διαρρεύσει προς τα έξω, έφεραν απο κάτω αν όχι την υπογραφή, αλλά την… εισήγηση Κανάκη. Ε, εκεί ακριβώς ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση.

Και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει σκεφτεί πως η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα είχε κοπεί πριν καν αναλάβει τα ηνία του late-night του ΑΝΤ1 ο Αντώνης, όπως επίσης και οι αποφάσεις σε σχέση με το Γρηγόρη είχαν παρθεί γύρω στα Χριστούγεννα.

Επίσης κανείς μάλλον δεν έχει σκεφτεί, πως ακόμα και την εισήγηση Κανάκη να είχαν αυτές οι δύο αποφάσεις,- που δεν την είχαν -, την εισήγηση αυτή την κάνει αποδεκτή αρχικά η κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του καναλιού και εν ΄συνεχεία και η ιδιοκτησία.

“…Ο Αντώνης Κανάκης εννοείται πως άρχισε να αισθάνεται ιδιαίτερα άβολα κι αμήχανα από την πρώτη στιγμή που τα σενάρια αυτά βγήκαν στον αέρα. ‘Αρχισε να αισθάνεται πολύ περίεργα που ο ίδιος εμφανιζόταν ξαφνικά σαν το στέλεχος που παίρνει κεφάλια. Γι ΄αυτό κι ακριβώς το λόγο, ζητά αμέσως από το κανάλι να φροντίσει να αποκαταστήσει την αλήθεια”, αποκαλύπτουν στο TLIFE πρόσωπα που έζησαν και παρακολούθησαν τα πράγματα εκ των έσω και είναι σε θέση να γνωρίζουν, συμπληρώνοντας:

“…Φυσικά το κανάλι διαβεβαιώνει τον Αντώνη πως θα φροντίσει να αποκαταστήσει την αλήθεια και πως θα λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις, κάτι που ,όμως, δεν γίνεται ποτέ. Η κατάσταση δε, από την στιγμή που είχε αποχωρήσει και ο Γιάννης Λάτσιος από την θέση του γενικού διευθυντή προγράμματος, μάρκετινγκ κι επικοινωνίας του σταθμού, γίνεται όλο και χειρότερη, με αποτέλεσμα τα πράγματα από το καλοκαίρι και μετά να γίνουν ακόμα χειρότερα και να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις”.

Ναι, γιατί από την στιγμή που η περσινή σεζόν φτάνει στο τέλος της και τόσο ο Γιώργος Λιάγκας, όσο και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ενημερώνονται πως για ακόμα μία σεζόν θα βρίσκονται στο… “πάγκο”, η δυσαρέσκεια αποκτά δυσθεώρητες διαστάσεις, με το εσωτερικό του ΑΝΤ1 να θυμίζει πια καζάνι που βράζει.

Φυσικά από τα ανήκουστα ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ποφάντης, νυν διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1, αποφασίζει σε συνέντευξη Τύπου που δίνει το καλοκαίρι για το νέο πρόγραμμα του σταθμού ν΄”αδειάσει” απροκάλυπτα το Γιώργο Λιάγκα λέγοντας χαρακτηριστικά: “Και ποιος νοιάζεται αυτή τη στιγμή για το τι θα κάνει ο Γιώργος Λιάγκας στον ΑΝΤ1”;

Ενώ ακολουθούν μία σειρά ραντεβού του Γιώργου Λιάγκα με το κανάλι , – όπου σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ -, του ανακοινώνεται κανονικά off the record, πως ο Αντώνης Κανάκης είναι το πρόσωπο που δεν ήθελε το late-night στον ΑΝΤ1!

Ο Αντώνης όλα αυτά τα μαθαίνει και συνεχίζει να ζητά επισταμένως από τους Αντεννικούς να φροντίσουν να πάρουν τα μέτρα τους και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, γιατί διαφορετικά θ’  αναγκαστεί να το κάνει ο ίδιος. Πράγμα που επίσης δεν έγινε…

Για όσους γνωρίζουν καλά το ρεπορτάζ, ξέρουν ότι για όοοολα αυτά, έχουν υπάρξει e-mail που έχουν “φύγει” από τον Αντώνη Κανάκη προς το κανάλι κι από το κανάλι προς τον Αντώνη Κανάκη.

Όμως, και πάλι δεν γίνεται τίποτα και η κατάσταση πραγματικά βγαίνει από τον έλεγχο, όταν ο Γιώργος Λιάγκας περνά στην αντεπίθεση κι αρχίζει απροκάλυπτα να επικοινωνεί προς τα έξω, το πρόβλημα που υπάρχει στις σχέσεις του με τον ΑΝΤ1, γεγονός το οποίο ρίχνει μοιραία λάδι στη φωτιά και προκαλεί τεράστιο τηλεοπτικό ντόρο.

Εκεί ακριβώς είναι πλέον που ο Αντώνης Κανάκης θέτει το θέμα της λήξης της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ1, γιατί νιώθει να βρίσκεται με την… πλάτη στο τοίχο κι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος.

Εκεί ακριβώς είναι που ο αντιπρόερδρος του ΑΝΤ1 κ. Θοδωρής Κυριακού, με το προσωπικό του τζετ κάνει πολλά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσει με τον Αντώνη Κανάκη και να βρεθεί μία χρησή τομή, για να έχουμε ένα… happy end σε όλη αυτή τη περιπέτεια.

Κι ,όμως, γι΄ακόμα μία φορά – αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος – τίποτα δεν γίνεται και το θέμα Κανάκη-Λιάγκα, Λιάγκα-Κανάκη, αρχίζει να γιγαντώνεται και πάλι σε περιοδικά, site και κανάλια, όταν η Φαίη Σκορδά αποφασίζει να υπερασπιστεί τον Γιώργο Λιάγκα δημόσια μέσα από το “Πρωινό” της, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για έναν συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να καθαιρεθεί ο Γιώργος Λιάγκας από τον ΑΝΤ1.

Αυτό είναι και το σημείο που πέφτουν οι τίτλοι του τέλους στη συνεργασία Αντώνη Κανάκη και ΑΝΤ1, μιας και ο δημοφιλής παρουσιαστής αποφασίζει πως κάπου εδώ πρέπει ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός κύκλος να κλείσει. Αυτό είναι και το σημείο που ο Αντώνης πιστεύει πως πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει στον ΑΝΤ1, από την στιγμή που έχει διαρραγεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης που υπήρχε με το κανάλι.

Το κανάλι τώρα από πλευρά του ισχυρίζεται πως οδηγήθηκε στη λύση της συνεργασίας του με τον Αντώνη Κανάκη, γιατί υπήρχε διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τα “θέλω” των δύο πλευρών ενόψει νέας τηλεοπτικής χρονιάς.

Μεγάλη διαφωνία ήταν και ο χρόνος της τηλεοπτικής επιστροφής των εκπομπών του παρουσιαστή στο φετινό πρόγραμμα του καναλιού, ενώ τέθηκε θέμα και μη τήρησης της συμβατικής του υποχρέωσης που είχε απέναντι στον ΑΝΤ1, σε ότι αφορούσε στα διοικητικά του καθήκοντα.

Με άλλα λόγια, το κανάλι εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, γιατί ο Αντώνης Κανάκης, δεν κατέθεσαι συγκεκριμένη πρόταση που να έχει να κάνει με την διαμόρφωση της late-night ζώνης.

Κατά τα άλλα οι κύκλοι του καναλιού ισχυρίζονται, ότι η λύση της συνεργασίας, δεν έχει διαταράξει τις προσωπικές τους σχέσεις και ότι πρόκειται για μία καθαρά επαγγελματική απόφαση.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού:

“…Ο  ΑΝΤ1 ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον Αντώνη Κανάκη.

Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για όλα όσα έχει προσφέρει στο κανάλι αυτά τα 21 πολύ δημιουργικά και επιτυχημένα χρόνια.

Ευχαριστούμε πολύ…”

 

 

Read More

And More