Στο T-live

Αντώνης Ρέμος: Συγκινημένος στις φωτογραφίες από τα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο

Το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου έφερε στο «φως» φωτογραφίες από  τα θυρανοίξια του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία Φωκού της Μυκόνου. Το εκκλησάκι, που πλέον είναι θαμμένο κάτω από τόνους χώμα, ανήγειραν o Αντώνης Ρέμος και ο Κώστας Πηλαδάκης, οι οποίοι φωτογραφίζονται στο πλευρό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’, που πραγματοποίησε τα θυρανοίξια τον Αύγουστο του 2015.

Όπως θα δεις στις φωτογραφίες, ο Αντώνης Ρέμος ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, ενώ συμμετέχει ενεργά έχοντας στο πλευρό του τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη…

Οι δυο άντρες ανάβουν τα καντήλια στο εκκλησάκι… Σε άλλη φωτογραφία απεικονίζονται να κρατούν το δοχείο με τον αγιασμό.

Η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου, Υβόννη Μπόσνιακ κρατώντας το μωράκι τους στην αγκαλιά της παίρνει την ευλογία του Μητροπολίτη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε πολύ κλειστό κύκλο…

Μυστήριο όμως παραμένει ποιος και γιατί έθαψε το εκκλησάκι; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, μιλώντας στο T-live.

«Αυτή η κίνηση η οποία έχει γίνει τώρα κι έχει λάβει τόσο μεγάλη δημοσιότητα ενώ δεν θα έπρεπε, δεν είναι δείγμα ασέβειας ή βεβήλωσης του ιερού χώρου της λατρείας, καθώς έχω πληροφορίες και από τον Δήμο Μυκόνου, χάριν πολεοδομικών ή φορολογικών προβλημάτων, προς στιγμήν επικαλύφθηκε.

Αυτό θα αποκαλυφθεί, θα φύγουν τα χώματα, θα γίνει η αποχωμάτωση και αναζητώ να βρω ποιος είναι ο αγοραστής για να του στείλω μία επιστολή και να του πω ότι πάραυτα πρέπει να αποκατασταθεί το εκκλησάκι όπως ήτο. Εάν δεν γίνει, που είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει, γιατί δεν υπάρχει άλλος λόγος να μη γίνει, τότε με τη βοήθεια της Πολεοδομίας ή κάποιας άλλης αρχής η Μητρόπολις θα το αποκαλύψει το εκκλησάκι» δήλωσε στο T-live και στην Ειρήνη Πεϊβάνη ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος.

«Κάθε εκκλησία, μεγάλη ή μικρή, είναι χώρος θρησκευτικής λατρείας, όπου θεμελιώνεται Αγία Τράπεζα, θυσιαστήριο είναι χώρος θρησκευτικής λατρείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το εκκλησάκι αυτό οικοδομήθηκε από ευλάβεια του ιδιοκτήτη. Έγιναν τα θυρανοίξια. Άρα, αυτό ανήκει στον πλησιέστερο ενοριακό ναό» πρόσθεσε επίσης, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

 

Οι εργασίες που οδήγησαν στην «ανακάλυψη»

Μπροστά στην απίστευτη «ανακάλυψη» του θαμμένου ναού βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Δημήτρης Κουτσούκος κατά την διάρκεια του καθαρισμού της παραλίας του Φωκού.

«Είχαμε πάει μια εθελοντική ομάδα να καθαρίσουμε την παραλία του Φωκού και μου έκανε εντύπωση που δεν είδα την εκκλησία κι έτσι πήγα να δω από κοντά. Έφτασα εκεί πέρα η πόρτα ήταν ανοιχτή μπήκα μέσα στο οικόπεδο. Όταν έφτασα κοντά είδα ότι ήταν χώμα και ξανά πήγα από πάνω. Ανέβηκα πάνω στην κορυφή της εκκλησίας και εκεί που νόμιζα ότι ήταν ο σταυρός άρχιζα να σκάβω με τα χέρια μου και σιγά σιγά έβγαινε ο σταυρός και εκείνη τη στιγμή σηκώθηκαν οι τρίχες μου» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Μυκόνου στη Super Κατερίνα.

Η κίνηση αυτή του αντιδημάρχου να μπει δηλαδή εντός του ιδιωτικού χώρου και να σκάψει το εκκλησάκι, ήταν κάτι που ενόχλησε τον Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος δήλωσε στο Πρώτο Θέμα, αποφασισμένος να κινηθεί νομικά για την είσοδο τρίτων προσώπων στην ιδιοκτησία του.

Read More

And More