Απόστολος Λύτρας για το Blue Horizon: «Θα υπάρξουν κι άλλοι κατηγορούμενοι – Ήξεραν κι άλλοι»

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στους 4 κατηγορουμένους για την δολοφονία του 36χρονου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά αφού μελέτησε τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε, κατά περίπτωση στους τέσσερις κατηγορούμενους ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της συνέργεια στο αδίκημα αυτό, καθώς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

«Η άποψή μου η νομική είναι ότι είναι με πρόθεση, δεν υπάρχει ενδεχομένως δόλος, γιατί γνωρίζει την στιγμή που τον πετάει στην θάλασσα ότι σίγουρα θα σκοτωθεί. Όταν οι μηχανές λειτουργούν τόσο κοντινή απόσταση ξέρεις και τι θα συμβεί, είναι δεδομένο ότι θα σκοτωθεί κάποιος.

Δεύτερον, ένα πολύ σοβαρό γεγονός είναι το εξής: όλοι είναι συνδεδεμένοι με ενδοεπικοινωνία, άρα το πληροφορήθηκε όλο το πλοίο μέσα σε πέντε λεπτά το τι έχει συμβεί. Υπάρχει και το μαύρο κουτί του πλοίου, όπως είναι και στο αεροπλάνο, και καταγράφει τα στοιχεία του ταξιδιού και σε ήχο και σε εικόνα. Έτσι λοιπόν, όταν το πλοίο γύρισε, το Λιμενικό ήταν υποχρεωμένο να κάνει κατάσχεση του συγκεκριμένου υλικού. Πολύ αμφιβάλλω όμως ότι έχει γίνει κατάσχεση του υλικού. Επίσης μπορεί να έχει γραφτεί από πάνω στο υλικό αυτό η συνέχεια του ταξιδιού».

 

Καταλήγοντας ο κ. Λύτρας υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι θα υπάρχουν κι άλλοι κατηγορούμενοι, αρκεί να γίνει η έρευνα όπως πρέπει. Είναι σίγουρο ότι έχουν ενημερωθεί κι άλλοι άνθρωποι τι έγινε».

Read More

And More